Yves Rocher - Šampon podporující růst vlasů

15:55
Ahojte, 

dneska se podíváme na zoubek jednomu produktu od značky rostlinné kosmetiky Yves Rocher. Pokud alespoň někdy proběhnete nějaké obchodní centrum, určitě jste na jejich ikonické logo bílého kroužku se zelenými iniciály YR vyvedených v zelené barvě a ve tvarech rostoucích kytek museli už někde narazit. Poslední 2 roky mám pocit, že prodejen docela výrazně přibylo a stále přibývá a že i portfolio nabízených výrobků a služeb se slušně rozrůstá. 

Lahviček a tubiček od Yves Rocher mám doma několik, některé produkty jsou úžasné, některé méně, ale znáte značku, která má všechny výrobky na 5 hvězdiček? Já zatím ne. Ale ráda takovou nějakou poznám, takže se podělte do komentářů o svoje top oblíbené značky, a nemusí to být zrovna jenom šampony. 






A co tedy tenhle konkrétní kousek? Na ofiko stránkách výrobce (zde) se píše: "Šampon jemně myje vlasy a současně stimuluje krevní oběh v pokožce hlavy. Vlasy jsou tak silnější, zdravější, odolnější a bohatší. Výsledek: Silnější a odolnější vlasy: 78%. Postupně přispívá ke snižování padání vlasů: 85%. Test spokojenosti realizovaný 46 dobrovolníky, kteří výrobek aplikovali v průběhu 1 měsíce." Trošku mě zaráží, že šampon se oficiálně v češtině jmenuje "na podporu růstu vlasů", ale my francouzštináři víme, že "anti-chute" ve skutečnosti znamená proti vypadávání. Čert, aby se v tom vyznal 😃. Každopádně já jsem po něm šáhla právě z důvodu slibovaného "anti-chute", protože vlasů mám až dost, ale bohužel nejen na hlavě, ale po učesání i na hřebenu. 

Já jsem aktuálně cca v půlce 300 ml balení a tak si troufám říct, že už můžu docela slušně posoudit, co ze slibovaných účinků skutečně nastalo a co nikoliv. Jen dodám, že pro účely otestování toho, jak se šampon ve skutečnosti chová a co dělá jsem na vlasy neaplikovala po umytí žádný kondicionér. Jen vyfoukala nebo nechala samovolně uschnout. 

Šampon jemně myje vlasy - to skutečně myje, nemám pocit, že by složky šamponu byly k vlasům při mytí nějak agresivní, po opláchnutí jsou vlasy hladké a jemné, žádné drsné špagáty.

Stimuluje krevní oběh v pokožce hlavy - takový docela blbě měřitelný parametr, protože fakt nedokážu se stopkama v ruce změřit, za jak dlouho moje krvinky přeběhnou hlavu tam a zpátky a porovnat, jestli se jejich čas zlepšuje 😃. Předpokládám ale, že právě slibované prokrvení by mělo mít za výsledek to snížené vypadávání a dámy a pánové pozor, to se fakt stalo! Vlasů na hřebenu po prvním umytí skutečně ubylo, a když si teď rukou prohrábnu vlasy, nemám pocit, že jsem právě někoho oškubala 😃.

Silnější, zdravější a odolnější vlasy - silnější nejsou, pevnější ani odolnější také ne, ale jsou o něco málo lesklejší než obyvkle, takže opticky vypadají zdravější. 

Přispívá ke snižování padání vlasů - s tímhle můžu bez sebemešího zaváhání souhlasit, viz pár řádků výše. Šampon tedy splňuje to, co se od něj primárně očekává. Moje vypadávání vlasů nebylo zase tak extrémní, takže mně šampon docela pomáhá. Jak by si ale poradil s nějakým výraznějším padáním vlasů, to nedokážu odhadnout. Pokud vám ale vlasy padají ve velkém, měli byste se v první řadě obrátit na pomoc odborníka, ušetří vám to čas, experimenty a mnohdy i peněženku :). 

Pozitivně lze určitě hodnotit i to, že šampon je bez silikonů, parabenů a barviv. 

Možná to teď vypadá, že má tenhle kocourek zamířeno za 5 hvězdičkami, ale nenechte se mýlit. Našlo se na něm i několik negativ. 

Příšerně, ale skutečně příšerně SMRDÍ - jestli je tohle pravá vůně přírody, tak to ať jsou radši šampony s nějakým chemickým přídavkem. Protože tohle já vážně nedávám. Snad nikdy se mi nestalo, že bych při mytí vlasů zadržovala dech. No, tak všechno je jednou poprvé. Tady to prostě jinak nešlo a i to je důvod, proč bych šampon podruhé asi nekoupila. Myslela jsem původně, že mám nějaký vadný zkažený kus. Omyl, v prodejně smrděly všechny stejně. 

Na umytí je ho potřeba poměrně hodně a nemáte pocit, že by vlasy byly čisté na poprvé, navíc příliš nepění. Pěna je pro mě ukazatel, že to myje a funguje. Vím, že už se dneska dělají i nepěnivé šampony a že ta pěna ve skutečnosti skoro nic neznamená, ale já ji u mytí vlasů potřebuju. 






SLOŽENÍ: Já tímhle jazykem rozhodně nevládnu nijak excelentně, ale vím, že spousta z Vás by se mně na složení stejně ptala, takže rovnou přidávám fotku, kde to máte hezky popsané 📝.

Celkové hodnocení:
⭐⭐⭐✩✩




1 komentář:

Těším se na Vaše komentáře!

Contact me: ShelfOfBeauty@gmail.com
All rights reserved. Používá technologii služby Blogger.