Cien Professional - Oil Care šampón a kondicionér

Ahoj krásky a krasavci, vítám vás v novém roce. Je mi jasný, že na čtení blogů vám teď skoro nezbývá čas, protože jste šíleně zaneprázdnění plněním těch novoročních předsevzetí! Někde jsem četla, že průměrná délka dodržování novoročního předsevzetí je 17 dní. Takže většině z vás (ehm...z nás, taky mám hromadu předsevzetí) zbývá do konce úporného snažení a katastrofálního selhání v plnění nesmyslů, které jsme sami sobě naslibovali vlivem novoroční kocoviny, zhruba týden 😃 . Víte, že na blog zase tak pravidelně nepíšu (ano, je to jedno z předsevzetí, že dám alespoň 2 články měsíčně, ale o pár řádků výš máte, jak že to vlastně s těmi předsevzetími končívá 🤷🏻‍♀️, takže je to opět nejistý), ale zase když už, tak se většinou docela rozepíšu. A tak hurá na věc, jdeme na první obsáhlejší recenzi roku 2018. 

Na paškál jsem si tentokrát vzala kosmetické produkty dva, a to šampón a kondicionér od značky Cien - privátní značka obchodního řetězce Lidl. Spousta lidí je k těmhle privátním značkám už předem kritická a nevkládá do nich moc nadějí, aniž by je zkusili. Já ale naopak patřím k těm experimentátorům a ráda vyzkouším i produkty doslova za pár korun. Lidl miluju, jestli někde nakupuju fakt ráda, tak právě tam. A já teda rozhodně nepatřím do té skupinky, která už v podstaty věci uličku s kosmetikou v Lidlu vynechá. Naopak, já ji projdu skoro pokaždý. Protože co kdyby tam bylo něco novýho, zajímavýho, a ještě nedej bože ve slevě 😃. Hmmm, a už se zase rozkecávám, jdeme radši na věc!




Při jedné z podzimních akcí v Lidlu neuniklo mojí pozornosti tohle duo - Oil Care Shampoo a Oil Care Conditioner s makadamiovým olejem, vyživující péče pro jemné vlasy. Jemné vlasy sice úplně nemám, ale suchý jsem po dovolence u moře, kde musely chudinky denně bojovat se slanou vodou, větrem a pískem měla dost. Tyhle dva produkty patří do řady Cien Professional - měla by to být taková vyšší lepší řada. Každý z produktů stál myslím 39.90,- (ale ruku do ohně za to nedám, protože účtenku už vážně nemám). Koupila jsem je někdy na začátku podzimu, ale recenzi jsem vám chtěla napsat až po spotřebování, proto až teď. 



Oba produkty slibují vlasům dodat jemnou pružnost. No, že by byly moje vlasy nějaké víc natahovací, jsem si nevšimla 😃. Ne, vtipkuju, chápu, jak je ta pružnost myšlená. Mně se obecně vlasy moc nelámou ani netřepí a takové ty běžné problémy, co lidi s vlasy mívají, já naštěstí moc neznám. A doufám, že ani nepoznám. Já mám vlasy takové tlustší, pevné, rovné, ale suché. Proto mě zajímala hlavně ta formulka z přední strany balení, že to má vyživovat.




A přátelé, řeknu vám, že za ty prachy to nebylo vůbec špatný. Docela mile mě to vlastně překvapilo! Šampón i kondicionér nádherně voní, ale nádherně. Já vím, že to není úplně ta nejdůležitější vlastnost pod sluncem, ale každé mytí vlasů vám hezká vůně ještě o něco zpříjemní, a kdo tvrdí že ne, kecá. No a teď už k samotnému šamponu. Já jsem s ním byla na výsost spokojená, vlasy nezatěžoval, dělal hezkou hustou pěnu, vlasy dobře umyl. I když jsem ho zkoušela použít samostatně, abych viděla, zda ty vlasy zjemní a vyživí, nezklamal. Vlasy byly po umytí hebké, šly sice hůř rozčesat, než když bych to vzala i s kondicionérem, ale žádná hrůza. A co beru jako obrovské plus, vlasy mi ani při vynechání kondicionéru neelektrizovaly. Takže se šamponem spokojenost. I moje hlava (rozuměj pokožka hlavy) ho měla ráda, nesvědila po něm, ani se nemastila víc ani míň než obvykle. Nejsem zvyklá si vlasy mýt denně, většinou tak každý 3. den. Měla jsem i šampony, kdy to ale dýl jak 24 hodin prostě nešlo, protože se mi vlasy šíleně zmastily. Tohle ale rozhodně není ten případ. 



Kondicinér byl v konzistenci na můj vkus hodně hustý a hutný. Což nevadilo při samotné aplikaci, ale hodně špatně se doloval z té tuby. Hlavně, když už ho v balení byla jen cca 1/3, tak narozdíl od šamponu samovolně nestékal k víčku, ale chtělo to chvilku třepání a klepání, než jste se dopracovali k obsahu. Někdo si teď řekne, že jsem hnidopich, že to je přece detail. Ano, je to detail, ale otravný a zdržuje. Ale jinak byl super! Jsem zvyklá kondicionér nechat na vlasech tak 3-5 minut, aby se projevilo, že tam vůbec nějaký byl. Po opláchnutí šly vlasy nádherně rozčesat. Na mokré vlasy používám jen tangle teezer. Já jsem s tím začala, a teď už ho mají i kámošky, ségry, teď naposled ho k vánocům dostal i brácha, má ho můj partner, který má šíleně hustý prstýnkově vlnitý vlasy, které jen tak něco nerozčeše a já ho mám v několika provedeních dokonce. Dělá občas divný zvuky, když s ním rozmotáváte nějaké zacuchance, ale i tak ho miluju. Po vyfénování (což v mém podání znamená chaotické mávání přístrojem, co fouká horký vzduch tam, kam se mi to zrovna podaří namířit, žádné distingované foukání přes kartáč) byly vlasy nádherně lesklé a hladké.  



Upřímně, nějaké zázraky jsem od tohohle dua nečekala. Čekala jsem, že to bude relativně dobrý produkt za nízkou cenu, takže proč to nezkusit. Ale s přihlédnutím právě k ceně je to ale pecka! Vlastně jsem nenašla žádné  velké negativum, když pominu ten menší boj s dolováním kondicionéru.  I fakt, že jsem oba produkty dopotřebovala do poslední kapky, mluví jasně ve prospěch téhle dvojky. A ano, existují i produkty, které skoro plné vyhodím, protože prostě stojí doslova za 💩. I o těch se tu jednou dočtete, někdo před nimi přece musí svět varovat 😃🤷🏻‍♀️. No ale zpátky k tématu. Koupila bych si tyhle dva produkty péče o vlasy znova? Tentokrát mám jasno, určitě ano!! Levné a funkční, co víc můžu vlastně od šamponu/kondicionéru ještě chtít 🤔? Teď už jen vyčíhat, až tyhle produkty v Lidlu zase budou mít 💁🏻, protože samy se nenakoupí a nepřijdou mi domů zazvonit ke dveřím, že jako už byly zase v nabídce a už jsou tady 😃. A už zase plácám, radši končíme 😃 .

Celkové hodnocení:
⭐✩


Jak jste na tom s kosmetikou z Lidlu vy? Máte, používáte? Chtěli byste si o nějaké duo vlasových produktů z Lidlu zasoutěžit? Pište do komentářů ✉️❤️








Žádné komentáře:

Těším se na Vaše komentáře!

Contact me: ShelfOfBeauty@gmail.com
All rights reserved. Používá technologii služby Blogger.