Unicorn štětce z Aliexpressu

Co bych Vám tak na začátek řekla? Tahle věta nezní jako zrovna ideální začátek článku, ale mám pocit, že mi s příchodem mrazivých dnů trošku zamrzá i můj mozek. Už několik let po sobě si říkám, jak ráda bych se vždycky cca koncem října, když se už den zkrátí na pro mě skoro neúnosně nízký počet hodin denního světla a rtuti v teploměru už se nechce šplhat víc jak k 5 stupňům, proměnila v medvěda, který ulehne k zimnímu spánku a probudí ho až vůně kytek na jaře. Bohužel ale moje proměňovatelské schopnosti jsou zatím zhruba na úrovni "dokážu se proměnit z ospalé holky ještě v ospalejší", takže to s tím medvědem a zimním spánkem asi zase neklapne...

Pojďme se radši podívat na něco, čemu se při těch dlouhých večerech dá věnovat velmi intenzivně > nakupování. Aliexpress asi není potřeba nijak zvlášť představovat, mám pocit, že už jen pár jedinců v naší malé zemi o tomhle čínském serveru, kde koupíte snad každou blbost, na kterou si vzpomenete, neslyšelo. Mezi ty ale vy určitě nepatříte, takže jdeme rovnou na jeden z úlovků posledních měsíců, a to unicorn štětce. 




Proč unicorn neboli jednorožec? No od pohledu je to asi jasný, jsou prostě děsně roztomilý a barevný. Přesně jako jednorožci 🦄 (vidíte tu podobu, že jo). Předpokládám, že víc než barvičky vás ale zajímá to, jestli jsou nejen pěkný, ale taky použitelný... 




Jak můžete vidět na fotkách, sada obsahuje celkem 7 štětců, 4 větší a 3 menší. Všechny mají velice měkké a příjemné štětiny, jsou to štětce syntetické a celou sadu jsem koupila za 6.39 USD (cca 135Kč). Pokud máte pocit, že jste podobné štětce už někde viděli, ale za podstatně vyšší cenu, tak pravděpodobně ano. Velice podobné (ne-li stejné, protože stejně se to všechno dělá v jedný továrně) nabízí totiž beauty eshop pinkpanda.cz. Každou chvíli je mají i ve své instagramové reklamě, jak je mají děsně ve slevě ze skoro 7 stovek na 249Kč. Možná to je identický produkt, možná ne, to ať si každý rozhodne sám a objedná si, co se mu líbí. 




Jdeme na samotné štětce, a vezmeme to hezky jeden po druhém. 

  • Č. 1: mega štetec na pudr - dostatečně hustý, štětiny akorát dlouhé, pro nanášení pudru ideální. Nemám na pudrovací štětce nějaké extra nároky, takže mým potřebám vyhovuje. Není to takový klasický úplně extra hustý pudrovací štětec jako mají třeba Real Techniques, ale je spíš na pudrování na plocho, jestli víte, co tím myslím. Prostě není na takové to pudrování à la udělám kolem obličeje tři kličky a hotovo, ale spíš na puťupkávání a zamačkávání pudru do obličeje. Vzhledem k tomu, že já běžně pudr tímhle způsobem nanáším, vyhovuje mi. Ale pro ty z vás, kteří jsou zvyklí pudr nanášet divokými pohyby, jako když ometáte auto zapadané sněhem, tohle moc nebude. 


  • Č. 2: univerzální štětec - extra hustý, pevný štětec. Nějakou chvíli jsem přemýšlela, jestli pro něj vůbec najdu využití (což mimochodem bývá častý problém sad štětců, že vám tam vždycky něco chybí a nebo naopak přebývá něco, co vlastně nevíte, k čemu vám je). Ale našla jsem. Používám ho na tekuté makeupy, jako je L'Oréal Eau de teint (ten už se u nás snad ani neprodává, mám ho docela dlouho) a nebo Catrice Liquid Coverage, případně makeupy od The Ordinary. Hodně mi svým tvarem připomíná Expert Face Brush od Real Techniques, ale ten je ještě o dost hustší. Tenhle štětec je super na krémové bronzery a tvářenky, ale vzhledem k tomu, že těch vlastním málo a příliš je nepoužívám, tak je to pro mě štětec, který mi z celé sady přirostl k srdci nejméně. 
  • Č. 3: Highlighter/tiny powder štětec - Tohle je dámy (a pánové) největší pecka! A to je z jednoho prostého důvodu: tenhle krasavec má jednu stranu zkosenou, má jakoby trojúhelníkový tvar (ta zkusená špička je vidět na fotce). Je to úplně geniální na oblast kolem nosu. Ať tam chcete rozetřít primer nebo ten nosní záhyb zapudrovat, tak tímhle štětcem to bude hned a všude. Je super měkký a jemný a i na nanášení rozjasňovače nebo pudrování pod očima super! Kdybych si z celé sady měla nechat jeden kousek, byl by to tenhle!
  • Č. 4 - štětec na makeup - pokud ještě nepatříte do skupiny těch, kteří propadli nanášení MU beauty blenderem, tenhle štětec využijete hodně. Já už štětcem nanáším jen výjimečně, takže pro mě tenhle štětec zase takový must-have není. Tím ale neříkám, že je špatný. Ve jménu vědy jsem se obětovala a asi po roce jsem si makeup nanesla štětcem. Houbička to není, co si budeme povídat, ale štětec prošel. Nanese rovnoměrně, nedělá fleky, nenechává šmouhy a nepouští chlupy. Já jsem dospěla k názoru, že štětcem makeup nikdy nezapracuju tak dobře jako houbičkou, ale jako nouzovku bych to použila. Neurazí, nenadchne. 




A co ti tři menší? Tady jsem spokojená. Nebudu se nijak extra podrobně rozepisovat o každém zvlášť. Velký chlupatý štětec jsem původně myslela, že mi bude sedět nejvíc na blendění. Což o to, pracuje se s ním super, barvu chytá dobře, na nanášení po celém víčku a rozmazávání je OK. Není to nejlepší štětec pod sluncem, ale to jsem za tu cenu ani nečekala. Na co mi ale extra vyhovoval, tak to bylo nanášení korektoru pod oči. Pracovalo se mi s ním rychle, korektor zůstal, kde měl, hezky splynul s podkladem, štětec ho nijak nesundaval, nenechával šmouhy. Vím, že spousta lidí korektor pod očima zapracuje prsty, ale já nosívám delší nehty a se svou šikovností (hlavně po ránu) bych si brzo vypíchla obě oči. Kulatý štětec do špičky je dobrý, nabírá dostatek barvy, pro dobarvení vnějšího véčka nebo ohybu víčka je dobrý. Není to nic, z čeho bych byla po prvním použití ještě týden v rauši, jaký že super štětec to mám, ale svou práci dělá a dělá ji dobře. A když prostě nemáte vyprané ostatní štětce, tak po něm ještě rádi sáhnete 😃. Poslední štětec číňan popisoval jako eyeliner brush - já ale úplně nepotřebuju linku přes půl víčka tlustou, takže já jsem ho vzala na gelovou barvu na obočí a tady jsem spokojená na 100%. Kreslí, je dostatečně tenký a přesný (na obočí, to přece jen mám trochu širší než obvyklou linku na oku), zbytečně moc se neohýbá, drží tvar a má dostatečně dlouhou rukojeť na pohodlnou práci. Nemám co vytknout. 




Ach jo, vždycky říkám, jak budu stručná, a pak má ten článek 1 679 763 centimetrů. Pokud to dočtete celé, máte můj obdiv! Tak mi dejte vědět do komentáře, že jste fakt frajeři a frajerky a přelouskali jste  to celé, ať Vás můžu pochválit i veřejně. A protože mě psaní článků pro Vás moc baví, ale času na to mám strašně málo, tak tady nebude žádnej typickej konec jakože třeba: "Další článek už ve středu" nebo "těším se na Vás zase za týden", ale jednoduše Vám můžu slíbit, že zase něco sepíšu. Až to bude, tak to bude. Ale znáte to, kdo si počká... 😉

Jooo, a celkové hodnocení téhle sady (s ohledem na cenu a na to, kolik štětců obsahuje a v jaké kvalitě): 
⭐⭐⭐⭐✩

Žádné komentáře:

Těším se na Vaše komentáře!

Contact me: ShelfOfBeauty@gmail.com
All rights reserved. Používá technologii služby Blogger.