BeButter - BIO Šlehané bambucké máslo s levandulí

Ahoj,

říkala jsem si, že si těch článků a recenzí zasloužíte přece jenom víc. Takže tentokrát moje pauza není měsíční, ale cca dvoutýdenní. Ráda bych se časem propracovala k četnosti přidávání článků 2x týdně (ideálně v úterý a v pátek), ale víte, jak to se mnou je. Takže slibovat vám, že to tak na 100% bude, nebudu, ale pokusím se psát častěji😊. 

Dneska jsem si pro Vás připravila recenzi na čistě přírodní produkt, a dokonce od české firmy! Kdo je hodně aktivní na Instagramu a zaměřený na oblast beauty/péče, určitě už slyšel o značce BeButter. Vy teď můžete odstavec přeskočit. Kdo ale značku BeButter nezná, čte dál, ve zkratce Vám ji představím (ne, že bych byla jako chodící Wikipedie, co ví všechno, ale usnadnila jsem Vám práci a vygooglila to za Vás). 

Značka BeButter patří firmě Aromatica, která má na území kdysi ještě Československa poměrně dlouhou historii. Její základy položil už v roce 1935 Dr. PhMr. Jan Rukavička, který začal vyrábět přípravky výhradně z bylinek. V roce 1937 se pak Rukavička spojil s PhMr. Zahradníkem, získali atest Ministerstva zdravotnictví a začali bylinnými přípravky zásobovat ve velkém celé Československo. V roce 1949 firma byla znárodněna a postupně zlikvidována. Aromatica v podobě tak, jak jí známe dnes, vznikla v roce 1992, kdy si syn pana Rukavičky, Dr. PhMr. Jan Rukavička mladší splnil sen a navázal na bylinkářský um svého otce. Firmě se daří a postupně se rozrůstá i její produktové portfolio. Všechny produkty kladou velký důraz na uspokojení požadavků náročných zákazníků, i proto mají produkty certifikaci CPK nebo CPK Bio. (čerpáno z www.aromatica.cz)

BeButter je posledním přírůstkem do produktové rodiny. Tato řada vznikla v době, kdy ve firmě čekali první "firemní" miminko a chtěli mít nějakou přírodní péči pro těhotenstvím namáhanou pokožku i pro malý poklad, který měl přijít na svět. A díky tomu vám dneska já můžu představit jeden z jejich ikonických produktů - šlehané bambucké máslo. 




Patřila jsem zase jednou mezi šťastlivce a tak se mi povedlo na Instagramu vyhrát soutěž, kterou BeButter pořádalo a mohla jsem si vybrat jeden produkt dle vlastního výběru. Moje volba padla na šlehané bambucké máslo s levandulí. A rozhodně to byla volba dobrá! Asi týden po ukončení soutěže na mě čekal na poště nádherný balíček. S balením si dávají fakt záležet, jen balíček otevřete, kouká na Vás jednoduchá, ale pěkná dóza elegantně usazená v dřevěné trávě. Už v tu chvíli jsem ten produkt milovala. Po otevření mě zahalila nádherná intenzivní levandulová vůně. Žádná chemie, nádherná čistá vůně levandule. Vybavily se mi trhy ve Francii, kde jsem trsy levandule pravidelně viděla prodávat a ta vůně mi je okamžitě připomněla. 

Ale teď k samotnému používání. Já jsem si máslo oblíbila používat po sprše nebo koupeli po náročném pracovním dni. Vůně levandule člověka uklidní, navodí takový pocit pohody a můžete jít spát s úplně čistou hlavou. Máslo na pokožce krásně taje, vstřebává se o něco déle, ale to je dáno tím, že se jedná o čistě olejový produkt bez obsahu jediné kapky vody. Ze začátku jsem máslo nanášela i na obličej, tam mi ale nedělalo úplně dobře, přece jen, ta silná vonná silice se s extra citlivou pletí mého obličeje nesnášela moc dobře. Na tělo je to ale boží. Pokud jste jako já zvyklí se sprchovat a mazat před spaním, tak se ráno produdíte s dětsky heboučkou a pořád lehce vonící pokožkou. Máslo tak cca 10 min po aplikaci už nenechává ani žádný mastný film, takže se nemusíte bát, že byste si umastili pyžamo a povlečení. 

Na webu www.bebutter.cz jsem se dočetla, že máslo se dá použít i na vlasy. Samotnou by mě to asi nenapadlo, ale po přečtění téhle rady jsem to zkusila. A docela jsem si tenhle trik, jak si napomoct od suchých konečků, oblíbila. A dokonce jsem našla způsob, jak ho na konečky používat pravidelně. Mám teď novou zálibu, chodím na AquaAerobic. A vždycky před skokem do bazénu si nanesu trošku másla do dlaně, prohřeju a prsty pročešu konce. Stočím do drdolu a hurá do vody. Máslo tu pracuje hned 2x! Za 1. chrání vlasy před chlórovanou vodou z bazénu a zbytečným vysoušením a za 2. po celou dobu, co cvičím, dělá svou práci - hydratuje. Po cvičení ho ve sprše spláchnu šamponem a kondicionérem a vlasy mám krásné až ke konečkům, které pak alespoň nikde zběsile nepoletují. Tohle určitě doporučuju zkusit, pokud doma jakékoliv máslo od BeButter máte. 

Ačkoliv sama sebe rozhodně nemůžu označit za nějakého vášnivého vyznavače přírodní kosmetiky (klidně použiju krém i šampon z drogerky), tenhle kousek mi učaroval. Vůní, konzistencí, balením, složením, vším. A i to, jak firma působí a prezentuje se ji mi strašně sympatické. Což samozřejmě nemá vliv na funkčnost produktu, ale pro někoho to při nákupu hraje ohromně důležitou roli. Určitě mám v plánu někdy vyzkoušet i jejich další produkty, brousím si zuby na tuhá másla, konkrétně s citronovou trávou, grepové a rakytníkové - takže vlastně postupně všechny varianty. Když jsem se tehdy jako výherkyně soutěže rozhodovala, co si vyberu, zvolila jsem šlehané máslo, protože mi to přišlo takové praktičtější. Teď, když se nad tím zpětně zamyslím, jsou másla v tyčince vlastně asi ještě praktičtější. Je to jak tuhý deodorant. Otevřu, namažu, zavřu, jdu. Geniální! Asi už dlouho neodolám. 

Ještě Vám dlužím informace o cenách a baleních:
Šlehaná másla - levandule, grep, citronová tráva, rakytník a natural - 200 ml za 179,-
Tuhá másla - levandule, grep, citronová tráva, rakytník a natural - 75 ml za 159,-
(může se to zdát jako nepoměr, ale vemte v potaz, že šlehaná másla obsahují v oněch 200 ml i vzduch, proto jsou našlehaná, že jo, zatímco v té tyčince to je 75ml pouze a jen produktu, žádný vzduch)

A pro fanoušky etiket a složení přidávám ještě složení levandulového bambuckého másla:
bio bambucké máslo, mandlový olej lisovaný za studena, bio pupalkový olej, extrakt z měsíčku lékařského, sójový olej, vitamín E, esenciální olej z levandule lékařské, Linalool*, Limonene*, Geraniol*. 
* přirozené složky esenciálních olejů (zdroj: www.bebutter.cz)


Celkové hodnocení:
⭐⭐⭐⭐⭐ (a to do posledního kousíčku absolutně zasloužených)



1 komentář:

  1. Krásný den Vám přeji,
    bylo by fajn, kdyby takové věci přidali i tady. Ale je pravda, že oni dělají něco úplně jiného a nehodí se to sem. Ale uměl bych si to představit, bez problémů. Kde dneska takové věci kupovat? :/ Toť otázka, no...

    OdpovědětVymazat

Těším se na Vaše komentáře!

Contact me: ShelfOfBeauty@gmail.com
All rights reserved. Používá technologii služby Blogger.