Lenor Unstoppables - vonné perličky na praní


Ahoj,

dneska pro vás mám ne tak úplně kosmetickou recenzi. Dostala jsem možnost otestovat relativní novinku na trhu, a to konkrétně vonné perličky na praní od značky Lenor. Tyhle perličky mají několik způsobů použití. Můžete je používat místo klasické aviváže anebo je s klasickou aviváží zkombinovat. Vzhledem k tomu, že na rozdíl od klasické aviváže můžete vonné perličky používat i na sportovní oblečení nebo materiály, které by s aviváží do styku přijít neměly, byla jsem docela zvědavá. 




Předně bych ráda poděkovala lidem z Trnd, že jsem se mohla testování zúčastnit a děkuji za zaslání balíčku. Pokud se i vy chcete zapojit do komunity potenciálních “pokusných králíků” - někdo se ve jménu vědy musí obětovat 😃 - můžete tak učinit na webu www.trnd.com. A nemusíte se toho vůbec bát, projekty jsou tam víc než zajímavé (v poslední době třeba Vichy, Lenor Perličky, Cointreau Fizz…). 

A teď už pojďme k perličkám jako takovým. Já jsem dostala na vyzkoušení modrou variantu Fresh - vodní leknín a celkově taková svěží mořská vůně, rádoby letní. Perličky se sypou přímo do bubnu pračky a slibují až 12 týdnů intenzivní vůně. To znamená že pokud si vyperete např. ručníky a následně je složíte do skříně, tak i když je za 3 měsíce vytáhnete, měly by pořád krásně vonět. Tady nastává první zádrhel. S tím tvrzením, že to vydrží vonět 12 týdnů tak úplně nesouhlasím. Vyprala jsem v tom ručníky a za 3 týdny ve skříni už jsem žádnou velkou vůni necítila. Minimálně v tomhle jsou tedy perličky stejné, jako klasická aviváž. Prádlo sice voní, ale vůně se postupně neztrácí o nic míň, než s klasickou tekutou aviváží. Používám hodně aviváže od Lenoru a troufám si tvrdit, že jestli si pořídíte perličky nebo klasickou tekutou verzi je v tomhle případě fakt jedno. 




Nejvíc se mi osvědčilo při praní zkombinovat obojí - perličky a aviváž. Super efekt to má, pokud máte aviváž ve stejné nebo hodně podobné vůni jako perličky samotné. Jednu takovou várku prádla teď podle vůně ještě skoro měsíc po praní jsem schopná ve skříni identifikovat. Tady za mě palec nahoru. Vůně je pak opravdu intenzivní a vyprchává tak nějak pomaleji, takže u ručníků/povlečení je to fajn. Ale pokud se jedná o prádlo, co neukládáte nijak na dlouho, je to docela drahý špás. Troška čísel pro představu…

Balení perliček má 275 gramů, koupíte ho skoro v každé drogerii a doporučená cena je 199 Kč. Na jedno praní je potřeba cca 18 gramů, takže v balení je zhruba 15 dávek. A jedno praní s perličkami vás tak vyjde na 13 korun. A to mi zrovna šetrné k peněžence nepřijde. Když se ale po perličkách mrknete na netu, zjistíte, že se dají koupit za cenu kolem 150 Kč. Vůně Fresh a Bliss se dokonce dají sehnat ve větším balení 375 gramů, a např. na Alze je mají za 179 Kč (ano, ani mě nepřestává překvapovat, co všechno se dá už na Alze koupit 😃). Tohle balení už Vám vystačí na cca 21 praní a jedna pračka vás přijde na 8,50 Kč. Což je furt docela dost, ale o trochu lepší to přece jen je. 




Nepovažuju se za nějakou superzkušenou ženu v domácnosti, která je expertkou na praní a aviváže, to vůbec. Já se budu řídit dál asi svým vlastním nosem a zkušeností. Unstoppables rozhodně nejsou něco, bez čeho bych už nikdy neprala. To určitě ne. Je mi sympatický, že to můžu přihodit do pračky plný sportovních věcí a bund, takže na tohle si je nechám a budu je dál používat. Stejně tak kombo perličky + aviváž na povlečení a ručníky se mi osvědčila a tam to podle mě stojí za to. Ale na klasický trička, spodky, kalhoty… to je podle mě zbytečný a tam tu přidanou hodnotu nevidím a zůstanu jen u klasických tekutých aviváží. Jak to vidíte vy? Dejte mi vědět do komentářů, jestli Unstoppables znáte a používáte :-)

Celkové hodnocení: 
⭐⭐⭐✩✩


Žádné komentáře:

Těším se na Vaše komentáře!

Contact me: ShelfOfBeauty@gmail.com
All rights reserved. Používá technologii služby Blogger.