Philips - Sonicare Ultra Air Floss přístoj na čištění mezizubních prostor

Krásný den, 
vítám Vás u dalšího článku a slibované a hodně poptávané recenze! 

Na Instagramu jste jistě postřehli, že mi před Vánocemi přišel krásně zabalený balíček od Philipsu. A taky už víte, co se v něm ukrývalo. Většina z Vás tipovala, že tam bude zubní kartáček, a nebyli jste tak úplně daleko od pravdy. Nebyl to kartáček, ale přístroj na ústní hygienu to byl. Takže jste to skoro trefili, jste prostě dobří! 




Sonicare Ultra Air Floss je přístroj na čištění mezizubních prostor. Funguje to tak, že proud vzduchu vtlačí do trysky tekutinu (ústní nebo obyčejnou vodu), která z trysky prudce vystříkne a tím vyčistí mezizubní prostor. Upřímně se přiznám, že jsem to podvědomě odsoudila k neúspěchu. Přišlo mi to jako nesmysl, že voda může něco vyčistit. No, tak jsem se zase pro jednou pěkně sekla, ale o tom později. 




Philips mi zaslal na vyzkoušení růžovou varinatu (ta moje láska k růžový začíná bejt nějak podezřele profláknutá...). V krabičce po otevření najdete tělo kartáčku, trysku se silikonovým zakončením a nabíjecí stojánek. Dále pak manuál (kupodivu byl v češtině, jakože fakt v češtině a ne v nějakým hodně špatným překladu z Google translate), bezpečnostní informace a kartičku s návodem na registraci záruky. 




Před samotným použitím je potřeba nasadit trysku na tělo a naplnit nádržku na tekutinu. Já jsem pro první pokus zvolila klasickou vodu z kohoutku, ale už jsem to zkusila i s vodou ústní. Je to stejný, záleží čistě na vaší preferenci. Nádržka by měla vydržet na dva kompletní čistící cykly, ale já ji napoprvé vyplácala celou. Dobře, smontováno, naplněno, instrukce pročtený, počet vstřiků nastaven, jdeme na to. Silikonový konec trysky se ma přiložit na mezizubní prostor, díky drobným výstupkům tam koncovka sedne fakt přesně. První milé překvapení. Dále se podle návodu má zavřít pusa a stisnout aktivačni tlačítko. Poté dojde k vystříknutí zvoleného počtu opakování do mezizubního prostoru. Ehm, menší problém. V manuálu se píše zavřete pusu, jenže já jsem holka zvědavá a chtěla jsem to vidět, takže přiložím, čumím do zrcadla, zmáčku a prsk, celý zdcadlo mokrý 😂💦. Okej, no tak to nevyšlo 😁, ale aspoň už vím, co čekat... Tak znova!



Tak jo, nastavila jsem intenzitu na 2, což znamená, že v rychlém sledu budou po stisku aktivačního tlačítka následovat 2 vstřiky (3 jsou maximum). Soustředím se, abych tentokrát zavřela pusu. Povedlo se, nikde nic nestříká půl metru kolem. A jsem překvapená podruhý, protože cítím, že vodní proud prošel skrz celý mezizubní prostor až na vnitřní stranu zubů. Ty jo, tak to jsem fakt nečekala. A navíc, je to fakt příjemný! Mezizubní kartáček je moje noční můra, mám zuby hodně blízko u sebe, trpím hrůzou, že i když do ty minidírky narvu ten nejmenší, že už tam zůstane na věky a podobně. No prostě, mezizubní kartáčky z duše nesnáším, zubní nit není o moc lepší. Prostě nutný zlo, a rozhodně mě nikdo nikdy nedonutil to používat denně. 




Tohle je ale jiné kafe. Když už jsem teď úplněj mistr na používání téhle vychytávky, nastavila jsem to na trojku! A pak už to šlo ráz naráz. Namířit, "vystřelit" a další zub. Ten "výstřel" provedete stiskem tohohle velkého tlačítka. Je fakt velký, takže nemusíte složitě prstem bloumat po celém těle přístroje, abyste našli, kde to spustit, což celou manipulaci a čistění dost usnadňuje a urychluje. Píšou, že celá ústa zvládnete do minuty. Tak dobrá zatím teda nejsem, zvládám to do dvou. Ale dvě minuty jsou pořád nic oproti nekonečným minutám strachu a utrpení kdykoliv, když jsem se dokopala použít klasický mezizubní kartáček. Po ukončení čištění doporučuju nechat na nabíjecím stojánku, ať je připravený k dalšímu použití. Já ho skladuji takto, ale už jsem četla i o lidech, kterým to vydrží nabité 3 týdny v kuse bez dobíjení. 





Upřímně, přes prvotní skepsi jsem z tohohle produktu fakt nadšená! Sama bych se asi neodhodlala si ho koupit, ale jsem ráda, že jsem se díky projektu Philips Tester měla šanci zúčastnit právě tohohle recenzování. A jsem nadšená, že mi produkt i po testování zůstane. Co se týče těch hlavic, dají se běžně dokoupit, 2 kusy za 200-300 korun. Stačí se mrknout po internetu. 


Jaký způsob čistění mezizubních prostor preferujete vy? Zaujala vás tahle vychytávka? Zajímalo by vás něco dalšího? Pište do komentářů!


1 komentář:

  1. Když to tak čtu, tak si říkám, že bych to asi potřebovala, též nesnáším mezizubní kartáčky, nevím jestli jsem na to levá, ale vždycky si podráždím dásně, s nití jsem na tom líp, ale je teda fakt, že mě to nebaví :-D Jejich elektrický kartáček mám doma a jsem spokojená, na jedno nabití opravdu vydrží nekonečně dlouho, tak těm třem týdnům i věřím :-)

    OdpovědětVymazat

Těším se na Vaše komentáře!

Contact me: ShelfOfBeauty@gmail.com
All rights reserved. Používá technologii služby Blogger.