ZOYA - Jak fungují a vydrží netoxické laky na nehty?

Ahojte, 


dlouho tady nebyl žádný nehtový příspěvek, je na čase to napravit :). V průběhu prádznin mě oslovil eshop "Ráj nehtů", zda bych nechtěla vyzkoušet nějaké produkty z jejich nabídky. A protože laků na nehty v různých odstínech není nikdy dost, tak jsem na nabídku ráda kývla. Vybrala jsem si produkty nejen pro sebe, ale zároveň mám od eshopu Ráj nehtů dárek i pro Vás. Co to bude prozradím na konci, ale už teď je jasné, že nás čeká další z Vámi tolik milovaných soutěží. 






Jak probíhal výběr? 

No tak to Vám jako řeknu, to byl porod. Já jsem obecně vcelku nerozhodný člověk, a když jsem měla najednou na výběr snad z tisícovky laků (a nedivila bych se, kdyby jich bylo ještě víc), tak jsem byla chvílema fakt bezradná :-D. Takže jsem se omezila na značku, kterou jsem chtěla už dlouho zkusit: ZOYA. Jenže tím jsem si to moc neulehčila... Když si totiž v eshopu Ráj nehtů vyberete záložku laky na nehty Zoya, čeká na Vás rovnou 28 podkategorií a v každé jsou desítky odstínů. Ehm, no. Nakonec mě "zachránilo" to, že jsem objevila, že Zoya má i rtěnky. A jedna červená mě tam totálně uchvátila, takže bylo jasno. Jako první jsem si na testování vybrala sadu laku a rtěnky v odtínu Midnight Kiss. Co na tom, že je to sada tak trochu vánoční (teďsi říkám, že mě muselo v červenci něco osvítit, protože když teď dopisuju tenhle článek, tak se akorát všude začínají vynořovat vánoční dekorace a adventní kalendáře, takže to byl vlastně zatraceně trefný výběr)! A jako druhý jsem chtěla nějaký hodně origo odstín, který doma ještě určitě nemám. Volba nakonec padla na odstín s názvem Presley, protože popis barvy "nafialovělý kouřový taupe" prostě ovládl moji zvědavost...



ZOYA PRESLEY

Takže vážení, jako spolupráce nespolupráce, tohle je jeden z nejnádhernějších odstínů, co jsem doma měla nebo spíš aktuálně mám. V jedné vrstvě je lak takový jemně zastřený, spíš studená tmavě růžová s šedým nádechem, ve dvou vrstvách už získáte plné krytí a krásný taupe ostín. Hrozně bych si přála mít takovou barvu jako oční stín. Finish je lesklý, hodně lesklý. Výdrž je při běžném fungování cca 6-8 dní (běžným fungováním se myslí to, že občas něco uvaříte, uklidíte, umyjete nádobí, naťukáte do počítače a tak obecně ruce používáte). 




Aplikace je snadná. Lak má sice velmi malý a úzký štěteček, konzistence barvy s ním ale funguje dobře. Barva netvoří rýhy, nekopíruje tahy štětečkem a na nehtech se tak vytvoří krásná jednolitá vrstva. Nemohu Vám úplně přesně poreferovat, jak dlouho barva schne, protože já jsem zvyklá si nehty lakovat zásadně večer, zafixovat Insta-Dri, chvilku koukat na telku nebo na Youtube a jít spát. Lak tak začnu zatěžovat vlastně až druhý den ráno, i to je možná jeden z klíčových důvodů, proč mi většina laků na nehtech drží dlouho. Vzhledem k tomu, že se ale nekoná "reliéf peřiny" - většina dam a slečen moc dobře ví, o čem mluvím - řekla bych, že i to zasychání bude docela rychlé. Lak koupíte na eshopu Ráj nehtů zde. Cena je 270,- za 15 ml. Na fotkách vidíte lak za různých denních světel. 







Zoya Lips and Tips Duo - Midnight Kiss

Tahle sada Vám dorazí v krásné stříbrné krabičce, ve které najdete rtěnku s názvem Matt Velvet Red v plné velikosti a dále potom lak na nehty v odstínu Amal 15ml. 




Začnu rtěnkou. Nemám ráda, když je název matoucí a podle mě by se prostě na jednom řádku za sebou neměly v popisu vyskytovat slova "krémová" a "matt", protože pak prostě nemůžete vědět, co vlastně čekat. Tak abyste věděli, v tomhle případě je tam slovo "matt neboli matný" úplně navíc. Rtěnka je krémová a krásně lesklá, barva jak dělaná na slavnostní příležitosti. Vykouzlíte ze sebe femme fatale dřív, než řeknete "Veselé Vánoce". Rtěnka je velmi sytá a zatraceně pigmentovaná. Na rtech drží a nikam se neposouvá, nezalézá do mikrovrásek kolem rtů, a to ani v případě, že nepouživáte konturku. Tím, že není matná, ale zanechává otisky. Takže hrnek s kafem si v práci bezpečně poznáte, partnera si můžete snadno označkovat jedním jediným polibkem. Tak to ale u krémovek prostě je. Komfort na rtech je vykoupen menší odolností. Bez oprav rtěnka vydrží 3-4 hodinky, poté je potřeba vytáhnout zrcátko a trošku to vylepšit. Barva je mezi námi fakt dokonalá. Opravdu sytá červená, studenější, takže Vám vykouzlí o něco málo bělejší úsměv :). 




Lak na nehty je, narozdíl od rtěnky, matný. Obsahuje v sobě jemné třpytky a úplně na Vás dýchne po nanesení ta vánoční atmosféra. Což bych neocenila uprostřed léta u moře, ale s krátícími se dny a blížící se zimou mi to nevadí. Obecně nejsem moc fanoušek matných laků, protože všechny, co jsem doteď vyzkoušela, tak nevydržely matné déle jak den. Matný efekt začal postupně mizet a za 2 dny nehty vypadají, jak kdybyste si je natřeli v kuchyni olejem. Navíc mi přijde, že matný finiš je absolutně nekompromisní k jakýmkoliv nepřesnostem v aplikaci. U laku Amal z téhle sady mi matný efekt vydržel dny 2, třetí den už to vypadalo prostě divně. Tahle situace má ale jednoduché řešení. Buď nehty můžete přelakovat matným topcoatem a mít tak zase na den-dva pokoj, nebo použijete stejně jako já topcoat lesklý a máte klid 5 dní. Celkově je výdrž na nehtech cca 5 dní, já jsem nanášela jen 1 vsrtvu. Co u červenéh laku velmi oceňuju je fakt, že i bez podkladového laku nezanechá na nehtech po odlakování žádné skvrny ani nádech do žluta. Cena za tuhle sadu je aktuálně 280 Kč (místo původních 400,-) a zakoupíte ji zde




Závěrečné shrnutí

Možná Vás zarazila ta cena, přece jen, v drogériích jsme zvyklí na ceny max do stovky. Jako první je potřeba si uvědomit, že se jedná o docela velká balení. 15 ml není vůbec málo, drogérkový standart je od 5 do 10ml (výjimkami jsou Essence - 12ml a Sally Hansen - 15ml). Co je ale podstatnější je fakt, že Zoya je značka, která ze svých laků odstranila všechny potenciálně škodlivé a toxické ingredience: tolueny, ftaláty a nebo látky uvolňující formaldehydy. Laky Zoya opakovaně získaly ocenění jako "nejdéle držící přírodní laky na nehty" v nezávislé čtenářské anketě pořádané Women's Health Magazine. Více o filozofii značky se můžete dočíst na www.zoya.com.

Za sebe musím říct, že ta výdrž je fakt perfektní, hlavně u té lesklé verze. Presleyho jsem po 8 dnech odlakovala. Ne proto, že už by byl hnusný a oloupaný, ale proto, že už jsem dostala náladu na jinou barvu :D. Na následující fotce vidíte stav v den odlakování, zakroužkovala jsem Vám ty drobné nedokonalosti. Samozřejmě, že výdrž hodně ovlivní i stav a pevnost Vašich přírodních nehtů. 




Na eshopu Ráj nehtů najdete ale nejen laky Zoya, najdete tam i velmi široký výběr jiných značek - Flormar, Sally Hansen, Avon, TianDe, Fantasy Nails, Moyou.. A laky to rozhodně nekončí. Na své si přijdou i milovníci různých ozdob a vychytávek, najdete zde vše pro potřeby modeláže gelových nebo akrylových nehtů. Sama jsem docela koukala, co všechno se dneska dá už koupit. Já jsem v tomhle klasik, pokročilé techniky se zapékáním nebo vytvrzováním mě zatím nepohltily, ale co není, může být :). Dejte mi schválně vědět, jak nehty nejraději nosíte vy? Bez laku, nalakované klasicky, gelovky, shellac, akryl...? Ráda si počtu :)!



*Barterová spolupráce s eshopem Ráj Nehtů. Zaslání produktů k otestování v rámci spolupráce nemá vliv na jejich hodnocení, recenze vychází z mých osobních zkušeností. 

3 komentáře:

  1. Vybrat si mezi takovou spoustou laků je vážně na dlouho :D
    Beauty of pink / Knižní regál

    OdpovědětVymazat
  2. 8 dní je celkem pěkná výdrž, takhle dlouho mi nevydrží ani od Sally.

    Somethingbykate

    OdpovědětVymazat
  3. Tak, jak vypadají tvoje nehty po osmi dnech, vypadají ty moje po osmi hodinách.. Takže uvidíme, jak mi tahle značka bude vyhovovat a zda bude držet 😂

    OdpovědětVymazat

Těším se na Vaše komentáře!

Contact me: ShelfOfBeauty@gmail.com
All rights reserved. Používá technologii služby Blogger.