Dermacol - Plesová sezóna ve znamení třpytek? ANO, PROSÍM!

Ahojte,

tak jak si užíváte v prvním měsíci roku 2020? Přiznám se, že můj start nebyl zrovna ideální. Jak jsem si konec roku užila na maximum zážitkově, tak začátek nové dekády jsem hezky proležela s horečkou a ukázkovou virózou v posteli. No, snad mám aspoň na celý rok, co se chorob týče, už vybráno.


Asi jste postřehli, že jsem se ze sítí i z blogu těsně před Vánoci uklidila a zrovna živo u mě na "sockách" nebylo. Dělám to tak každý rok. Tenhle čas je pro mě svatý a patří bezvýhradně mé rodině a přátelům. A také aktivitám, na které po zbytek roku není až tolik času, o tom ale v jiném článku. V prosinci se mi sešlo hodně PR balíčků, a asi nejvíc novinek tady mám od značky Dermacol




Většina se nesla v duchu oslav konce roku, Vánoc, světýlek a třpytek. Nikde ale není psáno, že třpytit a zářit musíme právě jenom v prosinci. Pojďte se spolu se mnou podívat, jaké třpytivé novinky si pro nás Dermacol koncem roku přichystal a proč by rozhodně neměly být zapomenuty spolu s rokem 2019, ale zaslouží si nemalou pozornost i v roce s kouzelným pořadovým číslem 2020.



Shimmer my body - zkrášlující tělový olej

Tenhle produkt obsahuje kombinaci 7 olejů, které pokožku chrání, vyživují a zvláčňují (arganový, jojobový, avokádový, makadamiový, mandlový, meruňkový, hroznový) + extrakt z rozmarýnu. Já 5 z těchto 7 olejů mám i samostatně a běžně je zařazuju dle potřeby do své rutiny, takže bylo jasné, že tohle zkusím jako první. Protože proč si užívat benefitů jen jednoho oleje, když jich můžete mít hned 7 najednou. Tenhle olej obsahuje jemné zlato bronzové třpytky a nádherně voní. 




Můžete ho použít na tělo - doporučuju aplikaci hned po koupeli na ještě mírně vlhkou pokožku, olej se tak rychleji vstřebá a na pokožce zůstane jen nádherný jemný lesk, nemusíte se bát, že by z Vás opadávaly třpytky jak z laciné vánoční koule. Můžete ho použít na vlasy - pro extra lesk a výživu doporučuju dát pár kapek do dlaně a pročesat ještě vlhké délky vlasů a pak vyfoukat. Můžete použít i na suché vlasy, ale myslete na to, že méně je v tomhle případě více, jinak místo zářivé hřívy budete mít úzký mastný ocásek, a ne culík, který Vám budou závidět široko daleko. Pokud potřebujete prozářit obličej, přidejte 2-3 kapky do denního krému. A nebo si tenhle olej přidejte do koupele, budete se pak cítit jako královna.




Glitter my body - tělové mléko

Třpytkové tělové mléko, to je takový evergreen, který se v drogériích objevuje a zase mizí posledních 10 let celkem pravidelně. Jednu sezónu jich najdete v regálu několik, další rok to vypadá, že se po tomhle typu produktu slehla zem a než se nadějeme, už je zase zpátky na výslunní. Já jsem na třpytky ujetá, takže jsem třpytkatých mlék a emulzí zkusila hromadu. Stříbrné, jednorožčí, holografické s efektem "jsem diskokoule"...a tak musím říct, že nejlíp z těhlech všech vychází zlatá elegantní klasika. A přesně takové je tomhle mléko od Dermacolu




Příjemně voní, nelepí, a třpyt je ale fakt hodně decentní. Nemusíte se bát, že mléko se vsákne a na těle budete mít milion lesklých plíšků, které budete mít na oblečení, v jídle, na podlaze, prostě všude. Ne, tady to fakt nehrozí. Mléko je superjemné, při aplikaci se nijak nepoškrábete (Možná si říkáte, že to je snad jasný, ale nenechte se mýlit, už jsem zkusila i produkt, kde jste se třpytkama fakt maximálně poškrábali a moc krásy jste si tím nepřičarovali...) a pokožka bude mít poté jemný zlatý nádech. Ideální na nadcházející plesovou sezónu. A nebo na dovču, protože v kombinaci se zapadajícím sluncem z Vás nikdo nebude chtít spustit oči. Tohle mléko ukládám do šuplíku na první dny, kdy se začnou kalhoty měnit za sukně a rukávy zkracovat. Než totiž mdlá zimní pokožka získá trochu barvy, pomůžu jí alespoň tímhle mlékem dodat trochu efektu života :). 




Rozjasňující paletka na obličej

Téhle paletky jsem se nemohla dočkat! Bože, už jen ten obal! Jasně, nekupuju si paletku kvůli obalu, ale tady je vrchní strana plná srdíčkových třpytek, které volně plavou v tekutině. Ježíši, s tím bych si mohla hrát hodiny. Ehm, ehm, je mi 31, no a co?!? 




Paletka má kvalitní robustní obal, uvnitř je velké zrcátko, podle kterého v klidu zvládnete full face makeup. Uvnitř se ukrývají 1 lesklé + 1 matný pudr - 2 rozjasňovače, 1 matná tvářenka a 1 bronzer. Bohužel se opět potvrdilo, že když jsem z něčeho už dopředu moc nadšená a moc se těším, bývám potom zklamaná... Rozjasňovače jsou dobré, jeden je světlejší, spíš studenější, s výrazným růžovým leskem a pak ten druhý je žluto-champagne, odstín, který rozhodně není pro extra světlou bledou pleť, ale oba se strašně špatně z paletky nabírají a nanáší. Musíte štětcem fakt přitlačit, abyste něco nabrali a ani tak efekt nebude extra výrazný. Pokud si potrpíte na výrazný lesk, na štětec rovnou zapomeňte. Tady si budete muset zamazat ruce a použít prsty, stejně, jako já při pokusu o swatche. 




Pokud chcete jen lehké prosvětlení, budiž ten štětec zkuste, ale já vás varovala. Tvářenka je to samé. Hodně světlá a je to spíš narůžovělý lesk, než barva. Pro albíny fajn, ale pokud nejste jak holka z porcelánu, nebude na vás vůbec poznat. No a bronzer, to jsou prostě zase jen třpytky, jen o něco tmavší. Na vytvoření kontury zapomeňte. Obsahu všech 4 pánviček lze přidat na intenzitě, pokud je aplikujete na mokro nebo prstem. Pudr je v pánvičkách poměrně lehce slisovaný a jak přitlačíte, začně dělat krustu, kterou po pár použitích budete muset oškrábat a tak asi většina produktu skončí v koši. 

Přijde mi, že tahle paletka je skvělá designem a nápadem, ale už se moc nepřemýšlelo nad provedením a skladbou odtínů. Rozjasňovače jsou spíš pro střední odstíny pleti, tvářenka je pro bledule a bronzový stín je perfektní rozjasňovač/tvářenka pro mulatku až černošku, pro nás Evropanky jiné využití, než jako oční stín, moc nevidím. 




Takže pokud jedete na výlet 4 kámošky všech odstínů pleti a všemožných etnik, pak je tohle multifunkční kousek pro několik lidí.  Pokud sháníte dobrou multifunkční paletku pro naše evropské bledé tváře, mrkněte spíš na jejich Contour Palette. Dělá se ve dvou barevných variacích, které jsou obě mnohem logičtěji uspořádané. 

Děkuju značce Dermacol za poskytnutí produktů k testování a recenzi a také děkuji za úžasný společný rok 2019, který přinesl nejen spoustu zajímavých produktů, ale taky projektů, setkání a milých chvil a těším se na další společné projekty a spolupráci v roce 2020. 



1 komentář:

  1. Úplně nejvíce se mi líbí ten olej. Používám něco podobného, ale od jiné značky. Je na něm skvělé, že se dá použít jak na tělo, tak i do vlasů.
    Povídání nejen o kosmetice

    OdpovědětVymazat

Těším se na Vaše komentáře!

Contact me: ShelfOfBeauty@gmail.com
All rights reserved. Používá technologii služby Blogger.