Velká recenze Medik 8! Jak dopadla britská kosmetika v půlročním testování? A proč je u nové skincare důležitá trpělivost?

Ahojte,

britskou značku kosmetiky Medik8 u mě rozhodně nevidíte poprvé, a doufám, že ani naposledy. Zhruba před rokem jste se s touhle značkou mohli u mě na blogu setkat úplně poprvé, tehdy jsem hodnotila noční oční krém, čistící olej a "céčko". Článek si můžete připomenout zde. Druhá recenze téhle značky se týkala produktu Hydr8 B5 (najdete ji zde) a na tu dneska volně navážeme, takže kdo už si vůbec nevzpomíná, o čem jsem tehdy psala, utíká si to připomenout.




Od Medik8 jsem si po nějaké době po ukončení prvního testování vybrala další vlaštovky, které bych chtěla prozkoumat. Bylo to celkem 3 produkty,  a teď si je hezky rozebereme jeden po druhém. Možná se teď na základě nadpisu ptáte, co jsem na tom testovala takovou dobu? No, upřímně, nejedná se zrovna o krémy za stovku, které seženete v každém DMku. Proto jsem si na testování dala opravdu záležet a nad produkty nevynášela žádné soudy, dokud jsem nebyla až úplně na dně! Tenhle důležitý bod nastal na přelomu ledna a února, ale až nyní jsem se konečně dostala k tomu, abych nějak učesala a zpracovala poznámky z průběhu testování a sepsala to do pokud možno ne celodenního povídání do článku. Tak kávičky do ručky, jdeme na to!




Hydr8 B5 Intense

Tenhle produkt je vlastně vylepšenou a inovovanou verzí předchozího séra, o kterém jsem psala článek právě před rokem. Narozdíl od klasiky se tohle sérum ukrývá ve fialové lahvičce a těší se přídomku Intense. Zatímco původní originální verze zahrnuje pouze dvě klíčové složky, a to kyselinu pantotenovou, která zlepšuje schopnost pokožky zadržovat vlhkost a má za úkol stimulovat regeneraci kůže a podporovat její hojení, a potom kyselinu hyaluronovou, která je známá tím, že dokáže v pleti navázat až tisíckrát větší objem vody, než je její vlastní váha. 




A víte co? Většině lidí tohle bude naprosto stačit. Nezapomeňte, že sérum s kyselinou hyaluronovou je vždycky spodní podkladovou vrstvou, a je potřeba na něj nanést další péči, která hydrataci v pleti uzamkne. Původní Hydr8 B5 je nejoblíbenějším hydratačním sérem od Medik8 vůbec. 




A já se nedivím, i já jsem byla spokojená. Moje pleť je ale suchá. Hodně suchá. Nedokážu si představit, že bych ve své péči o pleť nějaký produkt kyselinou hyaluronovou neměla, a proto jsem byla ráda, když sem i naskytla možnost vyzkoušet i tu inovovanou intenzivní verzi. A v čem se tedy liší?




Už podle názvu Intense vás asi napadne, že by tohle sérum mělo být ještě o něco hydratačnější, než jeho předchůdce. Intenzivní verze ikonického produktu obsahuje nejen kyselinu hyaluronovou o několika molekulárních hmotnostech a vitamín B5, tak jako tomu bylo doposud, ale také unikátní komplex 3 aktivních látek:

1) Extrakt ze sóji - podporuje tvorbu vlastní kyseliny hyaluronové v kůži
2) Muchovík olšolistý - napomáhá formování zásob kyseliny hyaluronové v kůži
3) Biosaccharide gum - na povrchu kůže utváří prodyšný film, který v ní napomáhá zadržet vláhu

a další tzv. přirozeně zvlhčující faktury (NMF - Natural Moisturizing Factors), což jsou zjednodušeně řečeno látky, které pomáhají udržet pleť hydratovanou díky zadržování vody ze vzduchu. Mezi takové látky patří třeba i tuky, které se v kůži přirozeně vyskytují a jejich úkolem je chránit pokožku a také bránit vypařování vody a tím ztrátě hydratace. Nejsem chemik a nebudu se tady pouštět do nějakých složitých rozborů a vysvětlování, kdo by si o tom chtěl nastudovat nějaké větší detaily, určitě můžete využít jako základ webové stránky oficiálního distributora pro Českou republiku Medaprex.cz, kde je vše hezky vysvětleno tak, že tomu porozumí i naprostý laik.




Po nezbytném zasvěcení do rozdílů mezi oběma séry se konečně posouváme k tomu, jak jsem s produktem spokojená já. Musím říct, že absolutně mega nejvíc. Fakt. Hyaluronových sér mám nazkoušených hodně a většina z nich je dobrá. Tohle je ale něco jako Ferrari parkující mezi Mercedesy. Doporučuje se 6 kapek na celý obličej, mě většinou stačily 4. Ihned po nanesení se sérum beze zbytku vstřebá, vůbec nelepí a pleť je sametově hebká a hladká. Máte chuť se jí donekonečna dotýkat (ale to nedělejte, to jí nesvědčí). Sérum okamžitě pleť opticky vyhladí a sjednotí její povrch. 




Efekt je hodně podobný, jako po nanesení silikonového primeru před líčením, jen s tím, rozdílem, že si na pleť žádné silikony nedáváte. Můj dojem je i takový, že díky tomuhle efektu séra jsem měla následně menší spotřebu krému, který jsem aplikovala jako další krok. Intenzivní hydratační efekt séra jsem poznala i tak, že jsem se několikrát v rámci zkoumání a testování snažila celý den fungovat bez další vrstvy v podobě krému/oleje. Zatímco u Hydr8 B5 to nebylo úplně ideální, tady jsem to vydržela celý den úplně v pohodě.




Co se týče konzistence, je tohle sérum o něco málo hustší, ale roztírá se úplně bez problémů. Balení je opět luxusně vyvedené a s pipetkou (která ale nemá stupnici, což je detail, ale je to škoda). Když už jsem byla skoro na dně lahvičky, dostala jsem šílenou rýmu. Teď si možná říkáte: "Proboha co to sem taháš, to s tím přece nemá nic společného...!", ale opak je pravdou. Mám totiž při rýmě vždycky úplně vyschlé a vysušené celé okolí nosu, tváře podél jeho hran a vypadám jak šupinatý kapr. A víte co? I s tímhle si sérum poradilo. Přes noc dokázalo pleť zhydratovat natolik, že ty šupinky prostě zmizely! 




Tohle sérum je sázka na jistotu, hydratační bomba! Pokud nejste extrémní sušenka, možná jeho hydratační sílu neoceníte tolik a budete odvaření i z jeho základního bratříčka, pokud ale trpíte na suchou nebo dokonce extrémně suchou pleť, tohle si zamilujete a nebudete to chtít dát z ruky. Joo, tohle sérum nepatří zrovna mezi nejlevnější kousky ve své kategorii, ale ve stejné ceně najdete i spoustu high-end kosmetiky, která ale ani zdaleka nenabízí takový efekt, jako Hydr8 B5 Intense. Stojí za každou korunu a seženete ho na eshopu Medaprex.cz.




Daily Radiance Vitamin C

Jedná se o denní krém, který zapadá do jednoduché filosofie CSA, kterou Medik8 prosazuje v péči o pleť a boji proti stárnutí. C - pleti je potřeba dodávat vitamín C, S - pleť je potřeba chránit proti vlivům UV záření a používat SPF, A - v boji proti stárnutí je králem vitamín A. Tenhle krém dodržování téhle filosofie usnadňuje tím, že spojil první 2 kroky do jednoho. Každý skincare nadšenec a doufám, že i lajk ví, že po aplikací vitamínu C je nezbytně nutné nanést krém s SPF, abychom se vyhnuli vytvoření něchtené hyperpigmentace. Medik8 nám usnadnil život a přišel s krémem, který obsahuje nejen opěvovaný vitamín C, ale rovnou SPF 30. A to není všechno, je to taky jediný denní krém s SPF, který obsahuje navíc i kyselinu hyaluronovou.




Krém má světle žlutou barvu a lehkou, až skoro gelovitou texturu. Stačí ho velmi málo (a ještě míň ho stačilo při nanášení na výše hodnocené sérum), okamžitě se vstřebá, vůbec nelepí a když se pleti dotknete, připadáte si, jako byste se mazlili s kašmírovým svetrem. Krém má lehkou vůni po gerániu (pokud si pod tím neumíte nic představit, je to takový mix vůně cypřiše a růžové vody). Vůni jsem si teda moc neoblíbila, ale ona z pleti během pár vteřin po nanesení zmizí, takže mě to nijak dál netrápilo. Spíš mě trápilo, že jsem ze začátku nepozorovala vůbec žádný vliv na pleť. Vitamín C má sjednocovat a projasňovat, další složky krému mají vyhlazovat mikrovrásky a ono se furt nic nedělo. Propadala jsem chvílema docela beznaději a bála se, že tohle bude velké zklamání. Jednu chvíli jsem se dokonce osypala, ale pak jsem zjistila, že to nebyla vina krému! Uf, ještě, že tak (mohlo za to nové tonikum)!




A víte, kde byl zakopaný pes? V tom, že jsem čekala "zázrak na počkání" a strašně moc sama sebe zkoumala. Při jakékoliv změně skincare je potřeba si uvědomit, že cyklus obnovy kožních buněk trvá cca měsíc. A někdy jeden zdaleka nestačí. Což je potřeba si připomínat a uvědomit. (Moje první poznámka na papírku k tomuhle krému byla: předražené a na prd, ale příjemné, po 3 týdnech :D). Krém jsem používala dál, vzala ho s sebou na měsíc do Afriky, na měsíc do Francie a až po návratu z těhlech dlouhatánských prázdnin přišel ten zásadní bod zlomu, když se mě kámoška zeptala, kam chodím ke kosmetičce, že mám úplně mega lepší a sjednocenou pleť (běžně má moje pleť tendence vypadat jak plakát 101 Dalmatinů). Moje reakce byla, že se jí to asi zdá, protože mně to tak nepřijde. Jenže to je přesně ono, my na sobě ty rozdíly nepozorujeme, protože se vidíme denně. Několikrát. Ona mě neviděla přes 2 měsíce. Trvalo mi přes půl roku krém spotřebovat, ano, tak málo ho stačí (ok, přiznávám, že na prázdninách jsem to mazání občas odflákla, ale stejně). Komu bych ho doporučila? Všem, kteří už na sobě pociťují první známky stárnutí a ochabování kůže nebo tvorby vrásek, trpí na nejednotný tón pleti a její mdlou barvu. A taky všem lenochům, kterým je za těžko si ráno dát víc jak 1 produkt. Já si Daily Radiance Vitamin C rozhodně přidávám na relativně skromný seznam kosmetických produktů, které si v budoucnu chci pořídit znovu!


Advanced Night Restore

Asi jste z kombinace předešlých produktů pochopily, že celá tahle skincare rutina byla zaměřená na potlačení prvotních znaků stárnutí, úlevu suché pleti, zvýšení úrovně hydratace, zlepšení tónu a projasnění pokožky. Proto trojici uzavírá právě noční krém s názvem Advanced Night Restore, volně přeloženo jako pokročilá noční obnova (pleti, samozřejmě). Všechny detaily o krému a výpis účinných látek, včetně toho, jakou mají ve složení krému úlohu, najdete krásně rozepsané přímo na stránce produktu na webu Medaprex.cz. Tenhle krém obsahuje patentovaný Midnigh Repair Complex, což je kombinace látek určených pro rejuvenaci pleti během spánku.




Krém je hutnější konzistence, bílé barvy a má užasnou relaxační vůni, jejíž základ tvoří levandule. Je to balzám nejen pro pleť, ale i pro mysl, když si po dlouhém náročném dni konečně lehnete do postele a doprovázeni vůní levandule se zavrtáte do peřin. Tenhle krém zanechá na pokožce takový zvláštní, ale rozhodně ne nepříjemný pocit. Nelepí, ale není asi sametově hebký. Na dotek máte pocit, že je pleť mastná, ale když po ní prsty přejedete, tak mastně nepůsobí. Nevím, jak přesně to popsat. Důležitější, než pocit po nanesení je ale výsledek po probuzení. Vzhledem k tomu, že je krém docela hutný, bála jsem se probouzení se s ulepeným pocitem, ale to se vůbec nestalo. Čekala mě jen hebká pleť bez sebemenších známek nedostatku hydratace. Hned na druhém místě ve složení je skvalan, což je pro mě hydratační superhrdina a používám ho (dnes, když už je dóza krému prázdná), i samostatně. Skvalan je suchý rostlinnný olej získávaný z cukrové třtiny. Musím říct, že kombinace Daily Radiance Vitamin C a Advanced Night Restore funguje skvěle a i k tomuhle nočnímu krému se v budoucnu ráda vrátím.




Občas je to kumšt, spojit nebo poskládat kompletní efektivní péči tak, aby neobsahovala 10 kroků, které si vzájemně neškodí, ale naopak své účinky podporují. Laikovi to může zabrat několik večerů zkoumání, a stejně se nemusí dobrat k žádnému kloudnému výsledku. Proto maximálně doporučuju využít telefonické konzultace, kterou Medaprex zdarma nabízí. Nemusíte se bát, že byste narazili na někoho, kdo je ve studování jednotlivých ingrediencí jen o pár kroků před vámi, to fakt nehrozí. A rozhodně se nestyďte, popište jim, co Vás trápí nebo na co se ohledně své pleti chcete zaměřit. Já jsem tuhle konzultaci absolvovala taky, a bylo to jak pokec s kamarádkou. A výběr na základě našeho rozhovoru? Na jedničku!


Nikdy není lehké hodnotit péči o pleť, vždy to trvá dlouho a každý jsme jiný. V článku máte moje zkušenosti. Zkušenosti jednatřicetileté majitelky suché pleti, s vráskou na čele jako pozůstatkem nekonečného dětského vztekání a mikrovráskami kolem očí, za které může moje optimistická vysmátá povaha :). Doufám, že Vám káva, kterou jste si ke čtení uvařili, vydala na celý článek! Znáte kosmetiku Medik8? Zkusili jste něco? A máte nějakou zkušenost s dražší skincare? Ať už pozitivní nebo negativní? Podělte se v komentářích :)!






14 komentářů:

  1. Kosmetiku Medik8 neznám, ale to sérum se mi zdá super a myslím, že by mi opravdu pomohlo. Také mám na pleti šupinky.. Tak se na to kouknu. :)
    Díky za tip!

    Tereza's journal

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě mrkni, obě hydratační séra jsou skutečně moc fajn :). Jsem ráda, že jsem tuhle kosmetiku kdysi dávno objevila, je to docela sázka na jistotu :)

      Vymazat
  2. Značku neznám, ale dle tvého popisu i fotek mě produkty zaujaly. Jen nevím zda by mě vyhovovaly, jelikož já mám hodně mastnou pleť.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Myslím, že hydratací nelze nikdy nic zkazit, jen tobě by určitě stačila základní verze hyaluronového séra. Nemohu bohužel poradit s výběrem pro mastnou pleť, ale určitě neváhej a zkontaktuj přímo prodejce na těch odkazech v článku, vždy skvěle poradili!!

      Vymazat
  3. Medik8 znám, ale pouze z instagramu. Sama jsem od nich ještě nic nezkusila. Každopádně článek mě bavil a jsem ráda, že jsem se o značce dozvěděla něco víc :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To mám radost, že ti článek něco dal a něco nového si objevila :)! To mě vždycky moc potěší <3

      Vymazat
  4. Ty jo, teď abych začala šetřit na to sérum! To musím mít. Líbí se mi i ten zbytek, ale reálně bych si opravdu chtěla koupit to sérum. Já teď testuji levné sérum s vitamínem C a málem jsem se na něj už vybodla, protože jsem přišla o dávku hydratace z mého vichy séra, které mi došlo a přišlo mi, že to céčko nic nedělá. Jsem ale ráda, že jsem to vydržela, protože jsem nakonec spokojená. U skincare je prostě třeba čekat

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jojo, koukám, že ona tolik potřebná trpělivost není zrovna naší silnou stránkou 😃 😃

      Vymazat
  5. Sérum mám a je skvělé, ale na ten céčkový krém jsi mě teda hodně nalákala, jinak mohu doporučit sérum s peptidy, dnes jsem se ocitla na dně a bylo fakt boží.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nooo, to peptidové mám fakt v merku! Sleduju ho dlouho, i celou tvojí cestu s peptidovým sérem až k poslední kapce a chápu a rozumím, jak smutný moment to je, když už z lahvičky prostě víc nedostaneš 😃

      Vymazat
  6. https://www.seznam.cz/

    OdpovědětVymazat
  7. O kosmetice Medik8 už jsem něco slyšela, zatím jen v pozitivním smyslu a i podle této recenze asi opravdu stojí za vyzkoušení :) Připadá mi, že je opravdu kvalitní a já mám v oblibě kvalitní, přírodní kosmetiku (třeba tady) a tak si myslím, že tato značka by u mě rozhodně neselhala a možná se dostala i mezi mé stálé oblíbence :)

    OdpovědětVymazat
  8. Ahoj moc díky za recenze a popis kosmetiky já poslední dobou hledám něco přírodního nejlíp i nějakou dětskou kosmetiku hlavně aby byla šetrná k pokožce. Něco jsem našla třeba zde pod kategorii dětská kosmetika, mají tam docela fajn výběr.

    OdpovědětVymazat

Těším se na Vaše komentáře!

Contact me: ShelfOfBeauty@gmail.com
All rights reserved. Používá technologii služby Blogger.