Oral-B Pro 750 3D White - Elektrický zubní kartáček do tisícovky! Sci-fi, nebo realita?

Ahojte, 
taky se Vaše prázdniny nesly ve znamení hesla "nic nestíhám"? Pokud ano, tak vítejte v klubu! Pokud ne, upřímně Vám závidím. Já vlastně celé prázdniny trávím prací... No jo, holt jsem si to vybrala loni, kdy jsme byli téměř 2 měsíce v kuse na cestách. I přesto, že se mé poslední týdny točí v rytmu postel - práce - postel, našla jsem si chvíli a otestovala pro Vás elektrický zubní kartáček od Oral-B. 




Asi mnozí z Vás ví, že co se týče zubních kartáčků, vyzkoušela jsem jich už fakt dost. Jako asi téměř každý jsem na dlouhou dobu zakotvila u klasických Curaprox kartáčků. Na manuální čištění zubů je to bezkonkurenční jednička. Jenže mě furt lákal kartáček elektrický. Investice je to ale o něco vyšší, než balíček Curaproxů, ale i tak jsem před asi 4 lety poprvé okusila kartáček na jiný, než ruční pohon. Zkusila jsem taky Oral-B, ale na baterky. Největší výhodou byla pořizovací cena, která byla něco kolem 3 stovek. Což je částka, která člověka nezruinuje a na takovou tu zkoušku, jestli to bude nebo nebude fungovat a hlavně, jestli mi to bude vyhovovat, to bohatě stačí. Pak jsem vyhrála kartáček Philips Sonicare, a tady rovnou říkám, že to jako nebylo úplně ono (absolutně mi nevyhovuje tvar hlavic). Poslední cca rok mi 2x denně dělaly parťáky zubní kartáčky od Forea, Issa mini 2 a Issa 2. A musím říct, že to bylo zase něco úplně jinýho. No, a zhruba před měsícem jsem se vrátila úplně k začátkům své cesty k elektrickým kartáčkům a značce Oral-B a tak se dneska podíváme na zoubek právě mému nejnovějšímu přírůstku, Oral-B Pro 750, který mám* z eshopu www.nazuby.cz.




Seznamte se!

Když si tenhle kartáček objednáte, přijde Vám domů obrovská krabice, podle které se můžete mylně domnívat, že se v ní ukrývají kartáčky pro desetičlennou rodinu. V balení ale najdete jedno tělo kartáčku, jednu hlavici 3D White vyladěnou k růžovému tělu, nabíječku, cestovní pouzdro a pak záruční a nějaké další informace asi ve 100 jazycích. 3D v názvu kartáčku neznamená, že je trojrozměrný, ale značí to 3D technologii čištění - to znamená, že hlavice pulzuje + se pohybuje do stran ve 2 směrech (nerotuje, ale tzv. osciluje). Kartáček by měl mít integrovanou kontrolu tlaku na zuby, a pokud tlačíte moc, měly by se vibrace změnit a na tenhle fakt Vás tak upozornit. Já jsem to ale ani jednou nedokázala vyvolat. Buď už jsem z používání nemanuálních kartáčků tak dobře vycvičená, že ten tlak prostě nedokážu přehnat, nebo je ta změna ve vibracích tak minimální, že ji prostě nepoznám. Integrovaný časovač na 4x30 sekund je praktický a jsem ráda, že ho kartáček má. Ten můj první bateriový ho neměl, a docela mi tam tahle funkce chyběla (což jsem zjistila zpětně, když jsem ji u všech dalších kartáčků už pak měla). Super je, že kartáček je kompatibilní s mnoha hlavicemi Oral-B, takže si můžete hlavice nakupovat podle aktuálních potřeb. Obecně je fajn, že Oral-B má stejné hlavice pro většinu svých kartáčků, od těch nejlevnějších po ty největší děla. 


Co mi na kartáčku vyhovuje? 

Upřímně musím říct, že kvalita čištění zubů. Je to z velké části dané hlavicemi, které Oral-B ke kartáčkům dělá, ale i pohyb, kterým jsou zuby čištěny, dělá svoje. Super je časovač. Jsem na něj zvyklá z kartáčků od Forea a je to skvělá pomůcka. Když se naučíte si zuby čistit po kvadrantech, máte jistotu, že za ty 2 minuty nic nevynecháte. Taky velmi oceňuju, že po těch 2 minutách se kartáček sám nevypne, ale pokračuje dál, dokud ho nevypnete vy. Takže když se k nějakému zubu chcete vrátit nebo ještě nemáte dočištěno, prostě v klidu pokračujete dál. Největším rozdílem pro mě oproti mojí prvotině téhle značky je nabíjení. Měla jsem z něj strach i radost zároveň. Radost, protože u bateriového baterky zásadně došly na začátku dovči nebo někde, kde se nedaly sehnat, případně stály jak novej kartáček. A to tady odpadá, pokud teda nezapomenete nabíječku. Strach, protože úplně nejsem ten typ, co by věci byl schopen (krom mobilu) pravidelně nabíjet a hlídat, jestli už není čas to šoupnout na nabíječku. Na první nabití jsem kartáček použila 11x po 2 minutách. Na druhý plný nabití už to bylo 15 a teď se blížím k podobnému číslu. Reklamy slibují až 7 dní po 2 čištěních, takže to odpovídá. A obrovská pochvala za robustní cestovní pouzdro. Hravě se do něj schová kartáček a 2 hlavice a vše v něm krásně drží a je chráněné.


Co mě na kartáčku štve?

I když tenhle kousek vypadá jako ideální kartáček, mám k němu přece jen i pár výhrad. Vadí mi, že je strašně hlučný. A když říkám hlučný, tak myslím, že dělá opravdu kravál a pokud na Vás při čištění zubů někdo promluví, nemáte moc šanci ho pořádně slyšet, natož mu rozumět. Kartáček při čištění vydává hodně rachtavý zvuk. Vlastně slyšíte vibrace motoru. Překvapilo mě to, protože ten na baterky za 3 kila to nedělá. Zkoumala jsem oba dva, a asi jsem přišla na to proč. Rukojeť bateriového je z převážné části tvořena silikonem, nebo spíš je jím potažená, tzn. kartáček dokáže velké množství vibrací utlumit a vstřebat. Tahle verze má ale silikonovou protiskluzovou část jen z jedné strany a v podstatně tenčí vrstvě, a přes ten holý plast se ten zvuk nese a rozléhá. A rozhodně ho nepřeslechnete ani vy, ani nikdo v okolí 5 metrů od vás, a to i přes zavřené dveře... Druhou věcí, která mě štve (ale podstatně míň), je fakt, že když kartáček nabíjíte, nikdy nepřestane blikat! I když už je baterka plně nabitá, tak dokud bude kartáček stát na nabíječce, bude prostě blikat. Bude na Vás blikat symbol nabitý baterky. Proč to nemůže přestat blikat nebo zhasnout, aby jako bylo na první pohled jasno, že už je nabito, to nechápu. Ale oproti hlučnosti je to detail. Otravnej, ale detail.




Hlavice - nekonečné možnosti výběru

Správně zvolená hlavice je podle mě základem toho, aby Vám kartáček sedl. Už jsem zmínila, že Oral-B hlavice jsou kompatibilní napříč kartáčky všech cenových relací. Moje první byla "precision clean". To je úplně ta nejzákladnější, tvořená jen a pouze vlákny. Zuby vyčistí dobře, ale není to nic, z čeho bych si tehdy sedla na zadek. S tímhle růžovým krasavcem je v balení hlavice 3D White, která má uprostřed gumový kolík, který leští během čištění povrch zubu. Během 21 dní používání by zuby měly být viditelně bělejší (vyleštěnější?). 




Moje suverénně nejoblíbenější hlavice je "floss action" - hlavice určená k odstranění plaku ze všech částí zubu i mezizubních prostor. Má kromě klasických vláken ještě 4 gumové lamely, které pomáhají dostat usazeniny právě z mezizubních prostor. Všechny tyhle kruhové hlavice mají po okraji vlákna do vlnovky - strany, které mají jít do prostor mezi zuby jsou delší, zatímco štětiny u dásní jsou o něco kratší. Detail, ale při čištění je to sakra znát. Hlavně pokud přecházíte z kartáčku, kde byla všechna vlákna stejně dlouhá. 




A ještě jednu v maji všechny hlavice společné. Obsahují modrá vlákna Indicator, která v průběhu používání blednou. Jakmile ztratí svou barvu až do poloviny, je to pro Vás signál, že je na čase hlavici vyměnit. Já už svojí jednoznačnou favoritku znám, ale pokud Vy tu svou stále hledáte, nebo se nemůžete rozhodnout, na eshopu NaZuby.cz najdete i sadu, kde jsou hlavice namixované.

Jaký zubní kartáček preferujete vy? Manuální? Elektrický? Rotační? Oscilační? Sonický? Těch variant je nespočet, tak jsem zvědavá, co vede u Vás! Podělte se v komentářích, čím si zuby čistíte vy? A přihoďte i nejoblíbenější pastu, došel mi Miswak, moje láska, teď zkouším nové Signal pasty, ale nějak ne a ne najít za Miswak tu pravou náhradu...




* Barterová spolupráce s www.nazuby.cz. Zaslání produktů k otestování v rámci spolupráce nemá vliv na jejich hodnocení, recenze vychází z mých osobních zkušeností. 


1 komentář:

  1. Vypadá skvěle! Vždy mě lákalo vyzkoušet nějaký podobný, ale zatím jsem se neodhodlala. :D :)

    OdpovědětVymazat

Těším se na Vaše komentáře!

Contact me: ShelfOfBeauty@gmail.com
All rights reserved. Používá technologii služby Blogger.