GAME OVER II - Čistka v koupelně aneb i Garnier občas šlápne vedle!

Ahoj,

po delší době přináším článek a rovnou na vaše hooodně oblíbené téma - Game over aneb hra skončila. Připadám si při sepisování těhlech článků trošku jako ve splněném dětském snu, protože si u toho hraju trošku na popeláře (i když o tom teda většinou sní spíš kluci). No a někdy taky trochu jak lovec pokladů, protože vyhrábnout i poslední obal ze dna odpadkové krabice je někdy hotová "mission impossible". Ale povedlo se, jdeme na to. Tentokrát to nejsou jen produkty dopotřebované, ale i oběti čistky v koupelně. Některé lahvičky bojovaly statečně, ale už to svoje místo prostě neuhájily...


Garnier Pure čistící ozdravující gel 200 ml
- koupeno v DM za 109 Kč
- určeno na mastnou a smíšenou pleť
- Tenhle gel je, ehm, teda byl, jeden z posledních pozůstatků akné doby, kdy jsem měla pleť mastnou jak pekáč po bůčku. Měl odstraňovat nečistoty a mastnostu(to dělal), redukovat tvorbu mazu (to dělal taky), stahovat póry (to nedělal) a pozor, při dlouhodobějším používání měl rozjasňovat pleť (tak to fakt nedělal nikdy a za žádných okolností. Byl to takový ten typický gel, co ten obličej úplně vysušil a spíš způsobil, že se mastil ve snaze o obnovu přirozeného ochranného filmu 2x tolik. No, akné jsem skoro celou dobu při léčbě ošetřovala skoro výhradně Biodermou a tak tohohle krasavce potkal nemilý osud. Prostě se zkazil a teď letěl do koše. 
- koupila bych si to znova: NE




Garnier Essentials odličovací osvěžující mléko 200 ml
- koupeno už fakt netuším kde za cca 80 Kč
- dnes už změněné složení i název - nově spadá do řady Botanical s 96% složek přírodního původu
- Ruku do ohně za to nedám, ale myslím si, že tohle byl úplně první oficiální odličovací produkt, který jsem si kdy pořídila. Jakože odličování je jeho primární funkcí (mýdlo a voda, případně sprcháč a řasenka přes celej ručník se nepovažuje za odličování, chápeme). Je to prostě odličovací mléko, co dobře plní svoji funkci. Běžný denní makeup odlíčí, na voděodolný ho ale ani nevytahujte. Je určený pro všechny typy pleti a hroznová řada podle mě spolu s novou medovou patří u Garnier k vůbec nejpovedenějším ze současné nabídky. Mléko jsem po dobrání nedokupovala, za a) tu mám asi tak 15 odličovačů v záloze a za b) přešla jsem na mokré odličování a Foreo (o tom bude dlooouhej článek), a na to se to jaksi nehodí
- koupila bych si to znova: NE - ale protože jsem přešla na jiný druh odličování, jinak ANO 


Garnier Essentials zvláčňující vitamínová voda 200ml
koupeno už fakt netuším kde za cca 80 Kč
dnes už změněné složení i název - nově spadá do řady Botanical s 96% složek přírodního původu
- Jako tady není moc co vymýšlet ani popisovat, je to prostě tonikum. Je určeno na suchou a citlivou pokožku, ale obsahuje alkohol, takže to zase taková hitparáda není. Navíc ta růžové voda. Já vím, že je to zázračná beauty ingredience, ale mně prostě tak smrdí... Ať je toho někde kapka, nebo je to čistá růžová voda, prostě jsou to hnedka mínusové body. Plusové nabírá naopak za to, že nelepí a i přes obsah alkoholu nelepí. Parfemace je poměrně silná, to může leckomu vadit. Nebyla zlá, nebyla ale ani extra dobrá. Prostě pleťová voda, kterých dneska najdete v drogerce do stovky bezpočet, zvlášť v DMku. Ale jako nouzovka dobrý. 
- koupila bych si to znova: MOŽNÁ


Oriflame Nature Secrets šampon pro mastné vlasy 250ml
- dárek, dle webu Oriflame cena cca 100 Kč
- s výtažky z citronu a kopřiv
Tohle bylo hrozný. A nechápu proč, Oriflame, když chce, umí tak dobrý šampony i kondicionéry. Třeba komplet řada HairX. Ale tohle, totální fail. Pěnil, myl, ale vlasy se po tom šíleně mastily u hlavy, na koncích vysychaly a ta vůně taky nebyla nic moc. Jednou stačilo. 
- koupila bych si to znova: NE




Garnier Pure gelový peeling a maska 3v1 150ml
koupeno už fakt netuším kde, doporučená cena 99,-
- 3v1 zde znamená, že si tím obličej buď umyjete, nebo opeelingujete a nebo to necháte působit jako kaolínovou masku
- Produkty několik v jednom nejsou moje oblíbené. Obecně. Protože skoro vždycky pak na úkor více funkcí postrádá některá z nich funkčnost. Použití jako gel? Super, ale stejně to bude s peelingem, protože přece nebudu jak Popelka 2 hodiny vybírat ty mikrozrníčka. Peeling - tak ten přece dělám stejně při každým použití, ať chci nebo nechci. Viz poznámka o zrníčkách. Maska na zmatnění a zklidnění. OK, může být, ale jak to dostanu dolů z obličeje? Umyju, a zase se mi po pleti budou chca nechca dřív ty zrníčka a zklidňující efekt je v pr...víte kde. Takže sice 3 způsoby použití, ale vlastně když se zamyslím, je to spíš vždycky 1 efekt. A to hlavně ten peeling. A stažená pokožka. 3v1 nebrat.  Je to skoro plný, ale je to už starý a letí to do koše. 
- koupila bych si to znova: NE


Cien Rerfeshing Facial toner
zakoupeno v Lidlu za cenu cca 35 Kč
- příšerný tonikum v geniální lahvičce
- Pokus o tonikum, spíš tak bych to nazvala. Nedoodlíčí to skoro nic, na pleti to není příjemné, nelepí to, nesmrdí to, ale tu pleť to nijak nedočistí. Je to krok navíc, který vám sebere zbytečný vatový tamponek a jinak neudělá vůbec nic. Dobře se to na ten tamponek nanášelo, ale to je tak všecičko.  Víc jak půlku jsem vylila. Kdyby na vás při příští návštěvě Lidlu padla nepřekonatelná touha si něco kosmetického koupit, tak na tohle ani nemyslete. Varovala jsem Vás!
- koupila bych si to znova: NE


Dermacol Aroma Rituals Fresh Watermelon 250 ml
zakoupeno v DM za cenu 30 Kč
- desítky nádherných vůní co zná už celá republika
- Meloun je dobrej, a to nejen v létě na ke svačině nebo do bowle. Díky tomuhle sprcháči můžu mít léto kdykoliv chci. Voní to krásně, autenticky, pěna je hustá, voňavá a sprcha je s jakýmkoliv sprcháčem Aroma Rituals zážitek. Meloun mám po několikátý, a je prostě dobrej! Spolu s grepem a hrozny + limetka určitě patří na pomyslné voňavé stupně vítězů. 
- koupila bych si to znova: ANO


Už jsem tomu ani moc nevěřila, ale nakonec končíme alespoň trochu pozitivně. Musím říct, že od tý doby co (sem tam) píšu blog a věnuju se jen a jen beauty na Instagramu jsem až překvapená, kolik věcí už mi prošlo rukama. A taky kolik věcí mám od Garnieru. Pamatujete si na minulý Game Over, kde byl jenom Garnier. Nechápu. Schválně se do komentářů pochlubte, jaká značka převládá u Vás. 







1 komentář:

Těším se na Vaše komentáře!

Contact me: ShelfOfBeauty@gmail.com
All rights reserved. Používá technologii služby Blogger.