Garnier - Botanic Therapy s ricinovým olejem

Ahojte,

po delší době článek, hurááá! No to víte, kolem Vánoc toho času bylo ještě tak o 200% méně, než obvykle. A že vy víte, že obvykle je to s mým časem fakt bídný. Holt zlepšení time-managementu je i na rok 2019 na seznamu mých předsevzetí a stejně jako ty roky předtím se asi stejně žádné megazlepšení konat nebude. Ale i snaha se cení.

Mnozí s Vás ví, že jsem před nějakou dobou navázala spolupráci s Garnier jako testerka a externí recenzentka a produktů od Garnier mi za rok rukama prošlo fakt hodně. Jedním z posledních letošních testování, do kterého jsem se zapojila, byla kompletní řada Botanic Therapy, kterou jsem si mohla zvolit podle typu vlasů. Protože mám vlasy vždycky v zimě vysušené a slabé, náchylné k lámání i častějšímu padání (vliv čepic a permanentního nošení gumičky), zvolila jsem řadu s ricinovým olejem, která by měla vlasy při pravidelném používání posílit. A abych ten efekt mohla fakt posoudit, testovala jsem tentokrát hned 3 produkty ze stejné série. Šampon, kondicionér a masku.

Šampon mi voní, vlasy umyje dostatečně, ale jinak si s mými vlasy nesedl. Vysušuje je a rychle se po něm mastí. A to je přesně to, co nepotřebuju. Takže šampon docela propadák upřímně. Nyní už mám celou lahvičku dopotřebovanou a ani zlepšení co se týče posílení a redukce vypadnutých vlasů se nekonalo. Takže sliby na obalu fajn, ale šampon mě zklamal na celé čáře a znovu bych ho nepořídila. Tím, že už tak docela vyschlé vlasy ještě více vysušil, mi pak všude létaly a vypadaly neupraveně. Zkoušela jsem ho jednou bez kondicionéru i masky, chtěla jsem vidět, co dokáže sám o sobě, a řeknu vám, že to byl pokus, který teda nehodlám v nebližsí době opakovat. 




Kondicionér byl ale úplně jiná písnička! Balzám s obsahem ricinového oleje mi na rozdíl od šamponu opravdu sednul a ráda ho používám i k jiným šamponům. Paradoxně s dobrým a vyzkoušeným šamponem funguje v páru mnohem líp než se šamponem ze stejné řady, smutný, co? Kondicionér nanáším pouze do délek a nechám cca minutku až dvě působit. Vlasy jsou hladké, hebké, dobře se rozčesávají a snadno se potom tvarují při fénovaní. Nádherná podzimní vůňe je příjemný bonus. Tohle bych si klidně pořídila zase. 

Posledním kouskem z téhle řady byla maska. Maska je hutnější, což mi vyhovuje. Z vlasů nestéká a může tak dělat svou práci tam, kde je potřeba, respektive tam, kde vy chcete, aby ji dělala. Prostě kam ji nanesete, tam bude. Já masku nanáším jednou týdně do délek a vlasům to dělá dobře. Po aplikaci jsou vyživené, nepoletují, lesknou se, jsou poddajné a přesto pevné. Tady jsem naprosto spokojená. Za pár korun super produkt, kterého je fakt velké množství a funguje. 

Je škoda, že ten šampon to téhle trojce tak kazí. Protože jinak by to byla super kombinace. Takhle mám jen pocit, že kondicionér a maska mají za úkol napravit to, co šampon pokazí. Kdyby fungoval i ten šampon tak, jak by měl, bude to celé o něčem jiném. 

Co říct závěrem? Jako komplet to jakž takž funguje. Ale ten šampon jsou vyhozené peníze. Pokud hledáte jen ten druhý/třetí krok mytí vlasů, tak na masku nebo kondicionér mrkněte. I když i zde může platit, že co nesedí mně, může sedět vám a naopak. Nezkusíš, nevíš, znáte to... Můžu vám ale prozradit, že pokud Vám Botanic therapy do oka nepadlo, tak teď už pro vás testuju další duo šamponu a kondicionéru a tam to vypadá mnohem nadějněji. A co vy? Zkoušeli jste něco z řady Botanic Therapy?

Žádné komentáře:

Těším se na Vaše komentáře!

Contact me: ShelfOfBeauty@gmail.com
All rights reserved. Používá technologii služby Blogger.