Můj boj s akné - 6. díl

Ahojte,

pokud jste právě na začátku už 6. dílu ze seriálu o tom, jak jsem bojovala s akné, máte můj obdiv, protože už toho čtení bylo fakt hodně. Věřím, že Vám to přineslo velkou spoustu informací, které jste třeba na netu nenašli, na které jste se báli zeptat, protože prostě všichni chceme mít dokonalou pleť a o tomhle se prostě nemluví. Nebo mluví, ale nechceme, aby se o tom mluvilo v souvislosti s námi, protože většina z vás (stejně jako já na začátku), se za svůj problém tak trochu více či méně stydí. I když vůbec není za co! Ale řekněte to svému mozku a chápání, víte, kam vás pošlou...

Už v průběhu popisu jsem vám slíbila, že kosmetice, kterou v jsem v průběhu léčby používala věnuju samostatný článek. A je to tady. Nakonec jsem se rozhodla ho ještě rozdělit do dvou částí. A dneska se vrhneme na první z nich - kosmetika, kterou jsou používala v první polovině léčby, kdy bylo potřeba obličej hlavně hloubkově čistit a podpořit léčbu povrchových nedokonalostí jejich vysoušením. 

Při první návštěvě doktorky jsem od ní dostala typy na kosmetické značky, které se na tyto problémy zaměřují. Dostala jsem od ní produktové letáčky 3 značek, a na každém z nich mi i zakroužkovala, které mycí gely/krémy jsou vhodné právě pro pleť s akné a neměly by se s mojí léčbou nijak prát a měly by ji naopak podpořit. Mile mne překvapilo, že jsem od doktorky dostala i vzorečky několika produktů, a o zbytek jsem mohla požádat v lékárně, která k poliklinice patřila. Už teď je asi jasné, že se jednalo o tzv. dermokosmetiku, tj. kosmetiku s léčivými účinky, kterou zpravidla seženete v lékárnách nebo specializovaných obchodech. Dostala jsem doporučení na 3 značky: Bioderma, La Roche Posay a Avene. A protože s první zmiňovanou jsem měla dobré zkušenosti ze svého dlouhodobého pobytu ve Francii, zůstala jsem nakonec právě u ní. 

Biodermu není asi potřeba nijak dlouze představovat, z lékárenských značek je to u nás určitě jedna z nejrozšířenějších a taky s nejširším sortimentem. Bioderma má spoustu specialních řad, které jsem zaměřené na různé problémy pleti. My se detailně podíváme na řadu Sébium, která je určená právě na mastnou pleť s nedokonalostmi. Název Sébium byl odvozen od hlavního účinku celé této řady, která má za úkol omezit produkci séba neboli kožního mazu, a tím postupně zamezit ucpávání pórů v tím vzniku nových pupínků a nedokonalostí. Pojďme se teď na jednotlivé produkty, které jsem používala, podívat podrobně. 

zdroj: www.bioderma.com
Sébium Gel Moussant - pěnivý čistící gel
- jemně čistí a dezinfikuje pokožku
- určený pro mastnou/smíšenou pleť
- omezuje produkci séba (kožního mazu)
- brání usazování nečistot v pórech a tím jejich ucpávání
- neobsahuje mýdlo
- vhodný i na odličování, neštípe v očích
- jemně parfemovaný
- hypoalergenní, neobsahuje barviva ani parabeny
- moje dojmy z používání: gel je na pleti skutečně příjemný, pokožku vůbec nevysušoval. Aby se projevilo nějaké zlepšení, je potřeba používat dlouhodobě, nečekejte zázrak po týdnu. Pleť mi nijak nedráždil, neštípal, krásně pění, jde dobře smýt, po smytí nezůstal na pleti takový ten gumový vrzavý pocit, neodstraňuje přirozenou ochrannou bariéru pokožky. Vhodný i pro použití s kartáčky a čistícími pomocníky typu Foreo. Tenhle gel používám denně do dneška. I přesto, že už mám nyní pleť normální, tohle je moje musthave. Vyhovuje mi po všech stránkách a nemám důvod měnit. Vždycky kupuju 500 ml balení s pumpičkou, vydrží při používání denně skoro rok a na netu se dá sehnat i pod 250 Kč. 



Sébium H20 - Micelární voda
zdroj: www.bioderma.com
- jemně čistí pokožku bez vysoušení
- odstraňuje makeup
- reguluje kvalitu kožního mazu
- jemně parfemovaná
- neobsahuje barviva ani parabeny
- hypoalergenní
- nemusí se oplachovat
- moje dojmy z používání: tuhle micelárku jsem strašně ráda používala na dočištění po umytí gelem. Zvládla odstranit zbytky řasenky i makeupu. Byla moc příjemná na pleti, ani na citlivých nebo podrážděných místech, případně v očích vůbec neštípala a nepálila. Měla moc příjemnou svěží parfemaci. Snažila jsem se vždy vychytat nějakou akci, většinou 1+1 zdarma. Tyhle akce bývají docela často a fakt se vyplatí. Podařilo se mi většinou sehnat 2x500ml balení za necelé pětikilo. Spotřeba dost záležela na tom, jestli jsem se aktuálně líčila nebo ne. Na začátku léčby jsem tuhle velkou flašku zvládla za cca 3-4 měsíce, protože jsem se za ty beďary fakt styděla a makeupem nešetřila. Když se to zlepšilo a přešla jsem na lehčí makeupy, vydrželo mi jedno 500 ml balení skoro půl roku. V poslední fázi léčby jsem přešla na micelárku z řady Sensibio určenou na citlivou pleť. Ta mi ale po skončení všech léčivých proceduch přestala V současnosti jsem micelárkám od Biodermy stále věrná, jen jsem řadu opět změnila a tentokrát mi na poličce stojí Hydrabio. Jen mě strašně rozčiluje to otevírání, proto vždy přelévám do menší lahvičky s pumpičkou. 


zdroj: www.bioderma.com
Sébium Sérum - peelingové sérum
- vyhlazuje texturu pleti
- používá se na noc
- peelingový efekt
- redukuje již vyvinuté pupínky
- obnovuje přirozený jas pleti
- hypoalergenní, lehce parfemovaný
- moje dojmy z používání: upřímně, po přečtení návodu k použití jsem se trošku vyděsila, jestli to nebude nějaká drastická mastička ve stylu chemického peelingu. Ale nebyla. Naštěstí. Docela to šlo, používala jsem to na doporučení doktorky obden, a pouze jedno balení v počátku léčby. Nevím, jestli to nějak výrazně pomohlo nebo ne, ale další balení jsem už nikdy nepořídila. Byla to průhledná gelová textura, která po zaschnutí trošku lepila a někdy jsem chvilku po aplikaci cítila na pleti drobné brnění, které ale za pár minut přešlo. Na vrch jsem používala ještě hydratační krém ze stejné řady. Zpětně to vidím asi tak, že bez tohohle produktu bych se asi obešla. Nepatří k nejlevnějším, ale byl ze všech přípravků, co jsem používala, nejméně účinný. 


Sébium Hydra - hydratační krém
zdroj: www.bioderma.com
- intenzivně hydratuje
- speciálně navržen pro potřeby pleti vysušené dermatologickou léčbou
- zmírňuje zarudnutí 
- okamžitě uleví od pocitu napjaté pleti
- nekomedogení, hypoalergenní
- vhodný jako podklad pod makeup
- moje dojmy z používání: tenhle krém jsem zbožňovala, byl naprosto skvělý. Pleť po něm byla aspoň na chvíli normální, nemastila se, nepnula, nesvědila, nebyla vysušená. Tohle byl prostě miláček, kterého jsem vypotřebovala 4, možná pět balení. Na noc, na den, pod makeup nebo jen samostatný, vždycky to byl držák a jistota, na kterou jsem se mohla spolehnout. Pokud máte mastnější pleť nebo se vám tvoří pupínky a s obyč krémy z drogerky se vaše pleť zrovna nemusí, zkuste tohle. Cena se pohybuje mezi 300 - 400 Kč, ale každá investovaná koruna tady stojí za to! Velmi oceňuji i balení v tubě. Vymáčkete jen tolik, kolik potřebujete, je to hygieničtější, než sahat do kalíšku. A když už to vypadá, že nevymáčknete ani kapku, doporučuji rozstřihnout a ještě to na pár dní určitě vydá.


Tohle je kosmetické shrnutí toho, co jsou používala v první - řekněme povrchové - části léčby. V době, kdy jsem přešla na léčbu pomocí pilulek jsem musela celou kosmetickou rutinu od základů překopat, tak o tom zase příště. 


1 komentář:

  1. Všetky tieto produkty som používala, no nevidela som z nich žiaden extra efekt. K micelárke by som sa ešte vrátila, ostatné produkty mi nejako prevratné neprišli. Gély už nepoužívam vôbec a nahradila som ich hydratačnými mydlami alebo čistiacimi krémami.

    OdpovědětVymazat

Těším se na Vaše komentáře!

Contact me: ShelfOfBeauty@gmail.com
All rights reserved. Používá technologii služby Blogger.