Benefit Cosmetics - Roller Lash, Roller Liner & Roller Eye Brightener

Krásný den, krásky a krasavci, 

pokud mě sledujete na instagramu, tak Vám rozhodně neunikly moje emotivní stories v momentě, kdy jsem obdržela nádherný PR balíček od největšího machra na obočí na světě, značky Benefit Cosmetics. Víte, jak se říká, že každý blogger má nějakou tu vysněnou spolupráci? Tak to není klišé, každý ji skutečně má, a kdo tvrdí, že ji nemá a že ho to nezajímá, ten jich má zpravidla několik. I já mám své blogerské sny, které si doufám jednou splním. Ale neprozradím Vám jaké, protože pak by se nesplnily (jsem v tomhle směru trošku pověrčivá). Můžu Vám ale prozradit, že jedním z těch snů byl pro mě právě Benefit a nikdy by mě nenapadlo, že takovouhle spolupráci někdy získám. S Benefitem spolupracuju od začátku roku 2019 a protože novinky, které rozšířily rodinu kolem ikonické řasenky Roller Lash mám už dostatečně otestované, přináším Vám recenzi. Mnou dlouho slibovanou a Vámi netrpělivě očekávanou. Na Instragramu nebyl mezi Vámi snad nikdo, kdo by se právě na recenzi na Benefit netěšil.  
Ráda bych ujasnila, že zaslání produktu k otestování PR zastoupením značky nijak neovlivňuje můj názor na produkty ani jejich recenze, které vychází pouze a jen z mých zkušeností s jejich používáním. 




Roller Lash řasenka - odstín Black

Legenda, kterou všichni znáte! Já jsem o ní hodně četla, hodně slyšela, v Sephoře ji měla nejednou v ruce, ale nikdy to se mnou holka nedotáhla až k pokladně. Ale teď už konečně můžu prohlásit, že jsem ji měla a zkusila. Jako s každou novou řasenkou je potřeba se s ní potřeba prvně trochu sžít. Ale netrvá to dlouho. Můj první pokus s Roller Lash dopadl docela bídně, žádné natočení, žadné oddělení, jen extra dlouhé řasy čumící rovně dopředu. Ehm, no, tak tohle jsem nezvládla, šla jsem na to totiž blbě. Teď už svoji metodu mám a řasy dělá řasenka nádherný, a to v jedné vrstvě. Já totiž víc vrstev nedávám. Nikdy, za žádných okolností! 

A jak jí teda nanáším? První řasy pročešu vnějším obloukem kartáčku, kde jdou jednotlivé štětinky směrem od sebe. Tím řasy obalím barvou, ale jen mírně, definují se, prodlouží, natočí, ale příliš nenabudou. A potom kartáček pootočním a vnitřním obloukem kartáčku, kde jsou štětinky blíž u sebe a směřují k sobě několikrát projedu řasy těsně od víčka. Tím se k linii řas dostane více barvy, řasy se zahustí, ale neslepí se. Když jsem to udělala obráceně, tzn. nejdřív hustším a potom řidším kartáčkem, dosáhla jsem toho, že se řasy slepily a ten řidší kartáček nedokázal nános barvy efektivně rozčesat. Jakmile ale najdete svůj grif, jak nanášet, budete řasenku milovat. Proč? Skvěle drží, neobtiskává se, neopadává, nedrolí, necuckuje. A jde velmi snadno odlíčit, což je u řasenek občas docela boj. A je černočerná! Veškreré informace si o řasence nejlépe nastudujete na CZ webu Benefit Cosmetics. Doporučená cena je 830Kč a jediným oficálním distributorem pro ČR je Sephora/pro SVK Douglas. Při prochází internetu sice můžete narazit i na nižší cenu, ale ta nemusí být vždy výhrou. Vysvětlení proč Vás čeká na konci článku. 


Jedna vrstva řasenky Roller Lash


Kartáček Roller Lash řasenky



Roller Liner Eyeliner matná linka - odstíny Brown, Black

Linka ve fixu s kónickým filcovým hrotem, novinka v sortimentu, dostupná ve dvou odstínech. Já jsem nikdy nebyla moc linková, a hned Vám vysvětlím proč. Většina mých zkušeností s linkami totiž dopadla katastrofálně. Jen pár příkladů, abyste pochopili, jak velká dříve moje skepse vůči jakýmkoliv linkám byla. Linka byla kostrbatá, žádná krásná hladká rovná čára. Většinou tloušťkou připomínala tisíciletý strom, žádná krásná ladná tenká čárka podél řas. Když už se občas zadařilo podél řas, tak se podělala tvorba ocásku. A když náhodou ne (jeden z 30 pokusů), tak každý ocásek směřoval úplně jinak vysoko, takže místo svůdného kočičího pohledu jsem vypadala, jak kdybych právě utekla z blázince. Když se náhodou stalo, že linka k něčemu vypadala, tak se mi během několika hodin obtiskla na víčko. Jako vážně? Patlala jsem se s tím dýl, jak s celým zbytkem makeupu dohromady, a teď to ani nedrží? Vzdala jsem to, linky mi prostě nebyly nikdy souzený. Na milost jsem linky vzala začátkem roku, kdy mi přišly na testování od Dermacolu linky s názvem Metallic Chic v neodolatelných barvách. A já poprvé neměla linku přes půl oka, byla za 2 minuty hotová a ještě vydržela na místě až do večera. A tak když přišly linky od Benefitu, plná elánu a odhodlání, že to prostě dám, jsem se pustila do zkoušení!




První pokus dopadl bídně, což ale nebyla chyba linek. Bylo to rukama. Ale ta nepovedená křivule byla nádherně černá, a ještě ke všemu se vůbec nemazala a držela. Fajn! V tomhle ohledu linky obstály na 1* hned na poprvé. No tak teď už jen doladit tu aplikaci. Najela jsem na YouTube a sjela tak 15 tutoriálů, jak na linku. A něco mě to přece jen naučilo. I přesto, že do perfektní linky mám pořád daleko jak z Prahy do New Yorku, vzala jsem linky na milost. A snažím se zlepšovat a zdokonalovat. Musím říct, že s těmahle linkama se Vám bude pracovat skvěle. Hrot není extra tvrdý, takže nehrozí, že když se netrefíte, vypíchnete si oko. Na druhou stranu není ani extra měkký, takže se při prvním dotyku kůže nezkroutí jak právě vyžehlené vlasy v dešti (o tom bych mohla napsat knihu), takže s ním jde v pohodě manipulovat. 

Linka je precizní a nerozpíjí se, pokud máte oko mírně vrásčité, nebojte se, linka nikam nestéká a nezalézá. Kam si ji sami nedáte, tam ji nenajdete. Skvěle se nanáší i na oko, kde už máte oční stíny. Je jedno, jestli pudrové nebo krémové, linka chytá na všechno a kreslí celou dobu. Během mých neúspěšných linkových pokusů se mi nejednou stalo, že linka ve fixu chytla první pigment z práškových stínů a bylo vymalováno. Nebo spíš domalováno, protože se musela znova rozkreslit a to mě vždycky dokázalo namíchnout. S Roller Liner se mi to nestalo! Ani jednou. Tahle link rozhodně stojí za vyzkoušení. Je to po letech první produkt, který mě přiměl se o namalování krásné tmavé kočičí linky na oko zase alespoň pokoušet. Linku seženete ve dvou odstínech, černém a hnědém. Oba jsou matné a zatraceně pigmentované. I přesto se to ale skvěle a snadno odličuje. A pokud se teď chcete zeptat, jestli to není podobný NYX Epic Ink Liner, tak ne, není. NYX linky mě nepřesvědčily, abych si linku sem tam udělala. Tyhle jo! Veškreré informace si o linkách nejlépe nastudujete na CZ webu Benefit Cosmetics. Doporučená cena je 630Kč a jediným oficálním distributorem pro ČR je Sephora/pro SVK Douglas.


Detail hrotů Roller Liner Eyeliner


Roller Liner + Roller Lash - líp linku zatím neumím :)


Odstíny Roller Lineru + rozjasňující tužka na oči


Roller Eye Brightener - rozjasňující tužka na oči

Rozjasňující tužka na oči, lépe řečeno na spodní vodní linku. Malé kouzlo, které během chvilky dokáže unavenému pohledu dodat jiskru. Jasně, tohle je krok, bez kterého se v líčení v pohodě obejdete. Ale když chcete být krásní a mít všechno ťip ťop, tohle je jeden z těch kroků navíc, který byste vynechat neměli. Já jsem tenhle trik objevila tak 5 let zpátky, a k rozjasněnému pohledu jsem se snažila si dopomoct linkou bílou. Nebylo to ono. Pohled nevypadal moc odpočatě, spíš tak nějak nemocně. Protože ta bílá byla až nepřirozená. Pak jsem si jednou ulovila tělovou tužku na vodní linku v nějaké Essence limitce, a ta byla skvělá. Jenže se musela ořezávat a tak dlouho nevydržela. V drogérii na tenhle typ produktu narazíte hodně sporadicky. A ono upřímně i v parfumerkách jich není zrovna moc. Proto jsem za tuhle novinku od Benefitu fakt ráda a strašně jsem se na ní těšila. 

Jedná se o vysouvací tužku v nude broskvovo-růžovém odstínu. Je to tužka vysouvací a super tenká, takže se nemusí ořezávat. Je i dostatečně měkká, aby se s ní na vodní linku dalo kreslit. Kdo to někdy zkoušel, tak ví, že tvrdou tužkou to fakt nejde, protože to bolí. Waterline je strašně zrádná a máloco na ní vydrží dýl jak 2 hodiny. Přece jen, produkt je tam v těsném kontaktu s okem, které je přirozeně vlhké, občas slzí a navíc často mrkáme, takže se neustále dostává do kontaktu s vrchní vnitřní linkou. Je Vám tak asi jasné, že je potřeba, aby tužka byla extra šetrná k oku, ale zároveň extra odolná. Udává se, že by měla vydržet 8 hodin a být voděodolná. Já jsem dosáhla výdrže poloviční, ale i přesto jsem spokojená, protože takových tužek na trhu je skutečně minimum. Odstín je skutečně nádherný a dodá okmažité projasnění. Cena je vyšší, 590 korun za takovou tužku není málo. Ale když si vezmu, že ji nepoužívám denně a svůj účel plní, tak s tím dokážu žít. Upřímně ale musím říct, že je to z novinek ten nejslabší článek. Veškreré informace si o tužce nejlépe nastudujete na CZ webu Benefit Cosmetics. Doporučená cena je 590Kč a jediným oficálním distributorem pro ČR je Sephora/pro SVK Douglas.




Uf, teda říkala jsem si, že tohle bude krátký, a ono ne. Gratuluju všem, co dočetli až sem a jdeme na to slibované vysvětlení, jak je to s těmi cenami a prodejci. Asi stejně jako já máte zafixováno, že se Benefit prodává výhradně v Sephoře. Jenže ono tomu tak není! Některé produkty od Benefitu seženete i na mnoha dalších českých eshopech! Že jste o tom neměli ani tušení? V klidu, nejste sami! Já taky ne! Když se ale podíváte na web Benefitu a použijete jejich store-finder, neboli vyhledávač autorizovaných prodejen, kde lze výrobky zakoupit, vyjedou Vám jen a pouze Sephory. Překvapilo mě, že mi tam není například ani Notino, a proto jsem si nechala Benefitem vysvětlit, proč tomu tak je. A vysvětlení je jednoduché. Nikdo kromě Sephory neodebírá produkty přímo od Benefitu (CZ ani US).  Co to znamená pro nás, spotřebitele? Že když zakoupíte produkt v Sephoře a bude s ním něco v nepořádku nebo budete mít pochybnosti o pravosti, můžete využít reklamace přes Sephoru nebo se obrátit přímo na Benefit, kde to s Vámi vyřeší. Pokud produkt koupíte jinde a něco se Vám nebude zdát, jste odkázáni výhradně na reklamační oddělení obchodu, kde jste produkt zakoupili. Mějte tedy na paměti, že kromě Sephory v ČR žádný oficiální distributor není a Benefit žádným způsobem neručí za původ a kvalitu jeho výrobků prodávaných mimo distribuční síť Sephory. Tím ale  určitě netvrdím, že Notino a spol. prodávají nějaké špatné zboží, to rozhodně ne! Sama u Notina, Elnina  i dalších nakupuju poměrně ve velkém a mám s nimi jen ty nejlepší zkušenosti! Rozdíly v cenách jsou ale občas skutečně obrovské, vždyť někdy je produkt levnější i o stovky. A zde přichází na řadu zlaté pravidlo: řiďte se zdravým rozumem. Obecně doporučuju, abyste před nákupem z eshopu, který není na seznamu oficiálních distributorů Vaší vysněné značky, byli trošku obezřetnější než obvykle a zkusili se třeba doptat na distributora a původ produktu. Aby Vás pak těch pár ušetřených korun naopak nemrzelo... :)

Krásný den!


20 komentářů:

  1. O té řasence už jsem slyšela hodně pozitivního a uvažuji, že si ji také pořídím :)

    One Loving Girl

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já ji mám poprvé, ale je fakt skvělá. Co jsem překonala svou prvotní nešikovnost, nedám na ní dopustit :-)

      Vymazat
  2. No tak tá linka je úžasná! Veľmi sa mi páči aj hrot aj jej pigmentácia ♥ A rozkošné obaly, ako vždy ◡‿◡✿

    Blog de la Licorne

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je to fakt po milionu pokusech první linka, která mě přesvědčila, že ne vždycky musí linka skončit tragédií!

      Vymazat
  3. Ještě jsem nic z těchto produktů nezkoušela, ale nejvíce mně lákají ty linky 😍

    OdpovědětVymazat
  4. Ja som ešte nič neskúšala ale zaujala ma linka. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem na linky tele a tohle jsem zvládla, takže určitě doporučuju! Dají se sehnat i jako miniatura, na zkoušku ideál :)

      Vymazat
  5. Povedená recenzia ♥️ Linky aj riasenky by ma vedeli nalákať ale zatiaľ nevidím pridanú hodnotu vzhľadom k cene.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Uvidíme z dlouhodobého hlediska, jak rychle bude ubývat a vysychat. Já zase nevidím smysl v investici do Better than Sex od Too Faced :-)

      Vymazat
  6. Nejvíc mě zaujala řasenka, chtěla bych ji porovnat s They´re Real! :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tohle srovnání také nemám, určitě by to byl zajímavý boj :)

      Vymazat
  7. Řasenku znám z jiných blogů a mě moc neláká, ale obal má hezký..

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jojo, obaly u Benefitu jsou vždycky zábavný a originální :)

      Vymazat
  8. Odpovědi
    1. Tka odporučuju vyzkoušet, mají i svojí miniauturu, ta je na zkoušení ideální :)

      Vymazat
  9. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  10. Já se linky taky učila podle YouTube :-D Jednu dobu mi to docela šlo, ale teď jsem měla slušnou pauzu, tak nevím, jak by to dopadlo :-D

    OdpovědětVymazat
  11. Práve včera mi prišiel balíček, kde bola aj táto nová čierna linka a aj špirála. Už sa teším až ich vyskúšam :-)

    Suesanqa

    OdpovědětVymazat
  12. Och ten balíček je nádherný, v dobrom závidím. :)

    Rebelliouslily

    OdpovědětVymazat

Těším se na Vaše komentáře!

Contact me: ShelfOfBeauty@gmail.com
All rights reserved. Používá technologii služby Blogger.