Medik8 - velká recenze: Advanced Night Eye, Lipid Balance Cleansing Oil, C-Tetra + Intense

Ahoj! 

Konečně nastal čas na kompletní zhodnocení skincare od britské značky Medik8, kterou jsem dostala na otestování od firmy Medaprex, výhradního českého distributora nejen téhle kosmetiky. Jak probíhal výběr produktů, to už víte z minulého článku. A jestli je tu snad někdo, kdo ho nečetl, utíkejte ro rychle napravit - článek najdete zde. Dneska se ale budeme věnovat všem produktům, které jsem testovala. 

Často se mě na Instagramu ptáte na první dojmy z používání, a víte, že vám je u skincare moc sdělovat nechci. Je to z jednoduchého důvodu. Péče o pleť může být první dva dny skvělá nebo naopak otřesná, ale může se to rychle změnit. Než si pokožka na novou kosmetiku zvykne a začne se projevovat, zda kosmetika skutečně má nějaký účinek, netrvá den, ani týden, ale týdny, někdy i měsíce. Já jsem produkty od Medik8 testovala denně souvisle po dobu 6 týdnů, u většiny z nich jsem za půlkou balení a můžu Vám tak skutečně říct, co a jak na mě zafungovalo. Tak jdeme na to!




Lipid Balance Cleansing Oil

Olejový odličovač, který se hodí pro všechny typy pleti. Suchou, aknózní, citlivou... Jeho základ tvoří slunečnicový olej, obsahuje extrakt z moringy (proto můžete cítit lehkou vůni jehličí), vitamín E - silný antioxidant a kyselinu linolovou (Velice důležitá mastná kyselina, kterou si ale pleť nedokáže sama vytvářet. Spolu s ceramidy a cholesterolem tvoří základ ochranného mastného filmu na kůži, který pokožce brání ve vysoušení a chrání ji před vnějšími vlivy. A právě proto suché pokožce olejové přípravky svědčí. Zarazilo vás, že aknózní pokožka může také trpět nedostatkem mastných kyselin a mít tak slabu ochrannou bariéru? Za to si ale většinou můžeme sami - a to nevhodnou péčí a používáním produktů s obsahem mýdla nebo alkoholu, které velmi vysušují a tím vyvolají nadměrnou produkci mazu, který kůže produkuje jako rychlou okamžitou první pomoc proti přesušení. Kvalita tohohle "mazu" ale pleti de facto nic nedá, ta se naopak snaží s jeho nadměrnou produktí vypořádat po svém a díky tomu nám mohou vzniknout i zanícená místa, ucpou se póry... ). 

Já jsem ho používala tak, že jsem nanesla 1,5 pumpičky na suchý obličej, jemně rozmasírovala konečky prstů a nakonec jsem si namočila ruce ve vlažné vodě. Olej se při kontaktu s vodou promění v jemnou mléčnou emulzi, kterou celý obličej ještě jednou promasíruju. A je jen na vás, zda nyní obličej klasicky opláchnete vlažnou vodou (skutečně stačí vlažná, tuky z líčidel a nečistoty rozpustil olej, není potřeba ubližovat obličeji horkou vodou) nebo mojí oblíbenější metodu, a to setření produktu z obličeje jemným ručníkem namočeným v teplé vodě. V obou případech olej z obličeje smyjete beze zbytku, nebudete mít mastný pocit, pleť bude jemňoučká a hladká na dotek, nebude pnout a nebude vysušená. Vyzkoušela jsem olej i s Foreem, a to tak, že jsem minutku masírovala až po přidání vody a vytvoření emulze. Po opláchnutí je pleť zcela čistá, když vezmete vatový tamponek a tonikum, už nic nezachytí. 

Olej zvládne odstranit i voděodolná líčidla a matné rtěnky. Zkusila jsem ho použít i na oči. Lze to. Ale já bohužel nejsem natolik šikovná, abych zcela zamezila vniknutí oleje do oka. V oku sice neštípe, ale stejně jako všechny oleje vám na chvíli způsobí zamlžené vidění. Takže oči odličuju samostatně zvlášť a na zbytek obličeje pak použiju tenhle žlutý olejový zázrak. Zamilovala jsem si ho a rozhodně vám ho můžu všema deseti doporučit. Píšou, že balení má 140 ml a vydrží cca 70 aplikací. Já ho mám 2 měsíce, používám jen večer a jsem lehce za půlkou. Myslím, že 3 měsíce zvládne s přehledem. Lipid-Balance cleansing oil stojí 750 Kč a zakoupíte ho zde




Advanced Night Eye

Oční krémy, to je u mě docela téma. Ve dvaceti jsem se lidem, co je používají, div ne smála. V 25 letech jsem přemýšlela, že bych je asi měla začít taky používat. A ve 30 už je používám, ale říkám si, jestli jsem s nimi nezačala přece jen pozdě... Každopádně, Advanced night eye je boží! Stručně, vy si jdete lehnout a tenhle malý zázrak v kelímku zatím tvrdě maká na tom, aby ráno nikdo nepoznal, že jste už několik nocí špatně spali nebo že už vám dávno není 20. Krém obsahuje patentovaný Midnight Repair Complex - kombinaci látek určenou k omlazení a obnově pokožky, redukci stávajících a prevenci nových vrásek. Krém obsahuje mimojiné kofein, který podporuje cirkulaci a tím přispívá k celkovému rozjasnění očního okolí (a redukci tmavých kruhů) a peptid Matrixyl 3000, který má za úkol probudit a podpořit produkci kolagenu a tím vyhladit nerovnosti = eliminovat vrásky. Detailní informace o složení a funkci jednotlivých účinných látek se dočtete na webu www.medaprex.cz, kde můžete všechny produkty rovnou zakoupit. 

Za mě je tenhle krém naprostá bomba. Už cca po týdnu používání jsem pozorovala zlepšení, co se týče kruhů pod očima. A projasnění očního okolí bylo znatelné cca po měsíci. Vrásky a rýhy mám naštěstí zatím minimální, ale i tam bylo vidět zlepšení. Celkově je po cca 2 měsících můj pohled celkově takový víc fresh a díky tomu já nevypadám tak unaveně. Protože kruhy pod očima jsem fakt měla, a to i po 10 hodinách spánku. Určitě budu v používání tohohle krému pokračovat! Stačí ho fakt maličku, takže balení 15 ml vám vydrží neskutečně dlouho. Já mám pocit, že mi z něj zatím neubylo skoro nic. Na webu se píše min. 100 aplikací, ale mám pocit, že mi krém vydrží tak půl roku. Pořizovací cena je 1049,- a zakoupíte zde. V balení je i malá špachtlička, abyste do kelímku s krémem nemuseli sahat rukama. 




C-Tetra + Intense

Suchá pokožka jde často ruku v ruce buď se začervenáním a nebo naopak s takovým rádoby zašedlým, já říkám až mrtvolným, tónem. C-Tetra + Intense je sérum, které ma za svůj hlavní cíl projasnění a omlazení pokožky, je také účiným bojovníkem proti stárnutí pleti, protože pleť lidově řečeno "nakopne"k vyšší produkci kolagenu. Tohle sérum jsem já testovala jen ze vzorečků, ale vydrželo mi celkem dlouho i tak. Vzhledem k tomu, že se jedná o nejsilnější "céčkové" sérum, co má Medik8 v nabídce, začala jsem s jeho aplikací nejprve 2 týdny 2x týdně (pondělí + čtvrtek) a následně jsem přešla na aplikaci ob den. (Nezapomeňte, že na produkty s obsahem vitamínu C je potřeba vždy ještě navrstvit produkt obsahující SPF.) 

Pleť skutečně získala mnohem zdravější barvu a vypadala tak celkově lépe, zjemnila se. Co mě ale nejvíc překvapilo, že mi tohle sérum zesvětlilo jizvy po extrakci pih (to už bude tak 7 let, co jsem to podstoupila) a ty jsou teď na tváři skoro neznatelné. Dobrala jsem svoje vzorkové balení před pár dny. Myslím, si, že moje pleť aktuálně až tak silný antiage přípravek nutně nepotřebuje. Přece jen, tohle bych zvolila jako hlavní složku ranní péče o pleť, až mi bude spíš tak ke čtyřicítce. Účinky jsem rozhodně viděla, a to jsem ze začátku byla docela skeptická, že se nic moc s pletí neděje. Ale jak jsem psala na začátku, chce to čas! Být majitelkou o něco starší pleti, hned bych letěla pro plné balení. V tuhle chvíli mě spíš láká vyzkoušet buď C-Tetra cream a nebo Daily radiance s vitamínem C (Musím to na webu pořádně prozkoumat, a nebo se vydat přímo k odbornicím v oboru na konzultaci - v Praze můžete sběhnout přímo do prodejny - a nebo využít konzultaci po telefonu!). Pokud bojujete s mdlým tónem pokožky a tvořícími se vráskami, určitě Vám ale sérum můžu vřele doporučit. Seženete ho zde a to za cenu 1735,-/30ml. 




Monoderma - vitamíny na pleť A15 a E5

Tyto vitamíny v kapslích jsem dostala jako "bonus" do balíčku. Jedná se o čisté vitamíny zapouzdřené v nereaktivním silikonu. Musím se přiznat, že ač mi balení přijde neskutečně praktické na cesty, tak obsah si s mojí pletí nějak nesedl a ani tento způsob aplikace (vymáčknutí z ampulky) mi nějak nevyhovuje. Měla jsem od každého jen 8 kusů, což je málo na zhodnocení účinku. Vitamín A jsem vypoužívala bez větších potíží, ale příště bych radši zvolila retinol v podobě krému/séra. Kapsle s vitamínem E mi nesedly vůbec, strašně se mi po nich začly do 3 dnů ucpávat póry na bradě. Některým mým kolegyním a kamarádkám ale na druhou stranu velmi sedly. V tom je kosmetika nevypočitatelná, co sedí někomu jinému, nemusí sedět mně a naopak :). Pokud Vás láká vitaminové kapsle vyzkoušet, najdete je zde. Prodávají se vždy jako měsíční kúra 30 kapslí a cena je od 485 do 650 korun. 




A to už je pro dnešek vážně všechno! Doufám, že Vám recenze přinese všechny ty tolik očekávané informace z průběhu testování. A budu ráda, když mi do komentářů napíšete, jestli jste něco z těchto produktů zkusili. A nebo mi dejte tip, co dalšího od Medik8 nebo ze sortimentu Medaprex vyzkoušet :). Ráda si počtu! 

Mějte se fajn!





13 komentářů:

  1. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  2. Skvelý článok 👍produkty vyzerajú veľmi zaujímavo👍

    OdpovědětVymazat
  3. Advanced night eye mám a jsem moc spokojená, já měla ty retinolové kapsle v plném balení a s tímto krémem na oční okolí a s jeho bráškou na pleť jsem fakt viděla zmírnění vrásek. Luxus :-) Určitě bych ráda vyzkoušela nějakou další formu retinolu :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mně ty kapsle prostě nesedly... Láká mě hodně teď i nově ten CSA kit :)

      Vymazat
  4. Pěkný článek, hned bych ráda všechno vyzkoušela 😌😊

    OdpovědětVymazat
  5. Zaujímavé produkty,ktoré sa mi už dlhší čas páčia. Zatiaľ som ale od tejto značky nič neskúšala.

    Suesanqa

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A máš nějakého favorita, kterého bys fakt chtěla zkusit?

      Vymazat
  6. Pěkný článek :-) S touto značkou nemám zatím žádnou zkušenost :-)

    OdpovědětVymazat
  7. Neznám tuto značku, ale článek super ��

    OdpovědětVymazat
  8. Ahoj, určitě si nemyslím, že začít řešit vrásky po 30 je pozdě :) Vždyť v té době snad nikdo žádné nemá. Asi hodně záleží i na genetice, ale když vidím, jak brzy některé holky začínají s botoxem, je to jen o reklamní masáži :))) Ale Medik8 funguje, osobně už nepoužívám, snažím se jít přírodní cestou, každopádně 40 klepe na dveře, tak se uvidí, co bude ;) Krásný den, Iva

    OdpovědětVymazat

Těším se na Vaše komentáře!

Contact me: ShelfOfBeauty@gmail.com
All rights reserved. Používá technologii služby Blogger.