Americká kosmetika - L.A. Girl, L.A. Colors

Ahojte,

vítám Vás u očekávané recenze produktů, které jsem si v rámci spolupráce vybrala na otestování z eshopu Absolute Cosmetics. Na tomto eshopu seženete kromě značek L.A. Girl a L.A. Colors, o kterých to dneska celé bude, taky velkou spoustu dalších známých i méně profláklých značek. Máme toho dneska před sebou vážně dost, pojďme se do toho pustit. 


Jak jsem vybírala produkty?

Když přišla nabídka s možností otestovat několik produktů ze sortimentu eshopu Absolute Cosmetics, projela jsem, co mají v nabídce, a protože je tam obrovská spousta dekorativky, neváhala jsem! Dohodli jsme se, že pro Vás ozkouším produkty dvou, u nás ne až tolik známých amerických značek, L.A. Girl a L.A. Colors. Produkty jsem se snažila vybrat tak, aby mi daly na kompletní makeup obličeje. Zapomněla jsem snad jen na primer a oční linky. Tak si to jdeme projít hezky jedno po druhém. 


L.A. Girl Rozjasňující make-up Pro Coverage - odstín 02 Fair, 249 Kč

Tenhle makeup slibuje plné krytí, celodenní hydrataci a příjemné nošení. Asi to sami znáte, že vybrat si odstín na internetu je vždycky boj (no on někdy i v drogerce, vím o tom své). A nejinak to bylo i tady. Asi 150x jsem projela všechny odstíny, ale nakonec jsem zvolila správně. Odstín Fair má neutrální podtón a je relativně světlý. Pokud ale máte pleť doslova sněhobílou, bude na Vás i největlejší odstín tmavý. S makeupem jsem ze začátku docela bojovala a nelíbilo se mi, jak na pleti vypadá. Ale nevzdávám se po prvním neúspěchu. Zkoušela jsem aplikace houbičkou, štětcem, na bázi, bez báze, pudrovat, nepudrovat. A našla jsem tu ideální kombinaci. Makeup si příliš nesedí s hodně silikonovým podkladem. Takže se Satin Base od Dermacolu nebo Diamond primerem od Gabriella Salvete tohle nefunguje, ale například s hydratačním Master prime od Maybelline nebo matujícím podkladem ze Sephora (o tom si můžete přečíst v objevech roku 2018) je to paráda. Paradoxně tomuhle makeupu sedí více nanášení štětcem, než houbičkou, mnohem lépe ho do pleti zapracuje. Co se týče výdrže a krytí, tak tady výtku nemám. 10 hodin zvládne úplně v pohodě a bez hnutí. Na mé pleti neoxidoval, kryje skutečně velmi kvalitně. Moji suchou pleť nevyysušoval. A jeden tip na závěr. Pokud makeup chcete nosit bez báze a netrváte na extra krytí, doporučuju do něj kápnout před nanesením kapku arganového oleje, vytvoří krásný projasněný efekt, ale výdrž bude pořád skvělá. Do makeupu jsem vkládala velké naděje a nespletla jsem se. 
Pořídila bych si znovu: ANO 




L.A. Girl Tekutý korektor HD PRO Conceal - odstín Porcelain, 99 Kč

Jestli jsem do makeupu vkládala naději, tak do tohohle korektoru jsem nevkládala původně vůbec nic. Připomíná mi balením ty nejhorší nejlacinější korektory z našech drogérií. Ale tady rozhodně platí: nenechte se zmást obalem. Plastová tubička se štetečkovým aplikátorem v sobě skrývá 8g vysoce pigmentovaného korektoru. Já mám největlejší odstín a pro mega bleduje to opět nebude. Korektor hezky kryje, ale s následky probdělé noci si pod očima poradí tak napůl. Pokud Vám ale tmavé kruhy nesvítí pod očima na dálku, zvládne je. Pokud ho dobře zafixujete, drží a nezalézá, kam nemá. Mně se osvědčil i na oční víčka jako podklad a sjednocení pod stíny. Zvládl by v pohodě i základ pro cut crease, jenže to je technika, se kterou si zatím netykám a končím tak tím nanesením korektoru na víčko. Zatím. Korektor mě mile překvapil, pro mě lepší, než Catrice Liquid Camouflage (ale vy víte, že já ten Catrice korektor nemusím...), ale ve sbírce bych ho podruhé nechtěla, mám mezi korektory jiné favority a nevyhovuje mi aplikace, kdy mám malou kontrolu nad tím, kolik z tuby vytlačím. 
Pořídila bych si znova: NE - kvůli aplikátoru


L.A. Girl HD Pro Setting Minerální Transparentní Pudr - 149 Kč

Asi největší překvápko z celého balíčku, protože tenhle pudr je tak jemňoučký, že se tomu ani nechce věřit. Vykouzlí vám na obličeji pleť jak z Photoshopu. A to nepřeháním. Stejně, jako všechny sypké pudry, i s tímhle musíte být opatrní při aplikaci, pokud nechcete vypadat jak po procházce sněhovou vánicí. Mrzí mě, že má trošku nedomyšlené balení. Kdyby byla vnitřní část otočná a dírky šly tzv.  uzamknout, byl by to dokonalý produkt. Takhle musíte při každém otevírání dávat bacha, jestli se na černé kalhoty nesype bílá tragédie. Nejvíc se mi osvědčilo pudr aplikovat přiloženou labutěnkou, jemně ji přikládat na pleť a pudr do ní jakoby zamačkávat. Labutěnku doporučuju skladovat mimo dózu s pudrem, protože jinak při každém jejím vyndavání víc pudru vdechnete, než dostanete na obličej. Štětcem není photoshopový efekt takový. Pokud zvolíte aplikaci štětcem, tak doporučuju štětec dostatečně oklepávat a pak pleť "poťupkávat". Divoké kroužení po obličeji tam a zpět Vám hlaďoučkou pleť nevykouzlí. 
Pořídila bych si znovu: ANO 




L.A. Girl Beauty Brick Paleta tvářenek - odstín Glow, 199 Kč

Na tuhle paletku jsem se hrozně těšila a musím říct, že tady se dostavilo po konečném testování docela zklamání. Paletka slibuje jemnou konzistenci, výbornou pigmentaci a dlouhou výdrž. Dvě tvářenky, bronzer a rozjasňovač  s metalickým efektem. No, tak postupně. Jemná pigmentace v tomto případě znamená, že je to sice jemně namletý, ale taky šíleně suchý a neskutečně to práší. Fakt tam dáte štětec a zvedne se obláček pigmentu. No nic. Tvářenky jsou ještě nejlepší z celé paletky. Já jsem míchala obě barvy dohromady. Nejsou nějak extra pigmentované, ale na tvářích se ukážou a vydrží tam, působí hodně jemně. Pokud s tvářenkami teprve začínáte, tady se fakt nemusíte bát, že byste to s barvou přehnali. To totiž nejde. Na tváře a la Marfuška by to chtělo dobrých 7-8 opakovaných aplikací. Bronzer má dobrý neutrální odstín, žádná oranžová ani bahnitá hnědá, jen s tou pigmentací je to zase docela bída. Škoda. A rozjasňovač, ehm, no...metalický lesk budete mít asi stejný, jako obyčejný list papíru. Tzn žádný. Pánvička s rozjasňovačem je bez pardónu k ničemu. Nelze ho nabrat ani na prst, ani na štetec. Vlastně to kolem sebe jen hází bílý prach, ale na obličej to nedostanete. O tom, že by se to snad mohlo zalesknout si můžete nechat jen zdát. Za 2 stovky tak získáte hodně průměrný tvářenky a bronzer a neviditelný rozjasňovač. Ruce pryč!
Pořídila bych si znova: NE




L.A. Colors Paletka očních stínů Personality - odstín Flirty, 179 Kč

Paletka mě mile potěšila. Obsahuje 10 stínů v kombinaci matných, saténových a lesklých, vyloženě metalické stíny tam nenajdeme. Paletka poměrně práší, pokud barvy nabíráte štětcem. Je potřeba oklepávat, a poté je opad pod oči naprosto minimální a intenzita na víčku víc než dobrá. Překvapily mě matné stíny, které se hezky vrství i ztrácí, jsou poměrně hodně pigmentované. Manipuluje se s nimi rozhodně líp, než byste podle prvního namočení štětce čekali. Výdrž je úplně na pohodu celý den. Stíny k sobě v paletce hezky ladí, vytvoříte s nimi i jednoduchý matný look do práce i něco trošku odvážnějšího. Třpytky se, jak už tomu bývá, nejlépe ukazují při aplikaci na mokro. Paletka má v sobě i aplikátory, ale ty jsem nepoužila. Jsem zvyklá na štětce. 10 stínů dává dobrý prostor pro širokou škálu looků. Do práce, jemnější na rande, výraznější na večerní párty, to vše se s paletkou dá vytvořit. Pokud pod stíny dáte kvalitní primer - doporučuju Magnifeyes nebo Infallible eye primer - stíny krásně vyniknou a jsou sytější. Není to nejlepší paletka na planetě, ale rozhodně stojí za pozornost a vyzkoušení. Ve víčku má i zrcátko, škoda, že tak úzké. Já bych místo průhledné části dala zrcátko přes celé víko, ale to je detail, který na kvalitu jako takovou nemá žádný vliv. Malinké mínus je absence nějakého hodně tmavého stínu - tmavá burgundy, černá - na pořádné kouřovky. 
Pořídila bych si znovu: ANO







L.A. Colors Gel na obočí Browie Wowie - odstín Soft Brown, 79 Kč

Dámy a pánové, věřejně prohlašuju, že jsem nikdy, ale skutečně nikdy zatím nezkusila horší produkt na obočí, než byl tenhle. Bože, ne, tohle fakt ne, proč tohle vůbec někdo vyrobil?!? Na tomhle produktu je blbě úplně všechno. Aplikátor má spirálu dělanou tak, že má strašně velké mezery, takže když si pročísnete obočí, vypadá to, jako by Vám ho projel traktor. Hned to zasychá do šíleně lepkava, takže s tím už ale nic neuděláte. Vytvoří to na obočí odpornou krustu, stahuje to kůži, že které chloupky obočí vyrůstají. Máte obočí jak nagelovaný tou nejlacinější pomádnou na vlasy od Vietnamců. Vypadá to nepřirozeně, je to nepříjemný a když se to snažíte rozčesat klasikým kartáčkem na obočí, začne se to drolit! No tohle bylo na moje nervy moc. Na to, abych tomu dala druhou šanci, mám svoje nervy i obočí až příliš ráda. Ne, ne a NE!
Pořídila bych si znova: NE, rozhodně nikdy a za žádnou cenu NE




L.A. Girl Řasenka Double D - černá, 179 Kč

S řasenkou jsem velice spokojená. Dělá krásné řasy, neslepuje, nedrolí se, neopadává. Jen se mi trochu hůř odličuje. Vyhovuje mi rovný silikonový kartáček, který se zdá velký, ale manipuluje se s ním překvapivě dobře, nikde nepřekáží a nehrozí, že byste si vypíchli oko. Řasy dokonce i docela natočí, tento efekt vydrží cca 6 hodin. Samozřejmě záleží i na výchozím tvaru řas. Za sebe ale doporučuju! 
Pořídila bych si znovu: ANO


L.A. Girl Matná Rtěnka Matte Flat Velvet - odstín Hush, 119 Kč


Matná rtěnka s výdrží kolem 4 hodin. Je to klasická rtěnka v tyčince, nejedná se matnou tekutou rtěnku. Já jsem si vybrala nádherný růžový odstín Hush. Rtěnka se hezky nanáší, na rtech je příjemná, nevysušuje, je skutečně matná. Pře aplikací doporučuju peeling rtů, aby nezvýraznila šupinky, ale není to krok nezbytně nutný. 
Pořídila bych si znovu: ANO


A to je všechno. Moc děkuju e-shopu Absolute Cosmetics za poskytnutí produktů k testování a za možnost seznámit se tak s pro mě zcela neznámou a novou značkou. Objevila jsem nové produkty, které budu ráda používat, ale taky několik kousků, které se mezi mé oblíbené nezařadily. A je to naprosto v pořádku. Každý jsme jiný, máme na kosmetiku jiné nároky a vyhovuje nám něco jiného. Na eshopu Absolut Cosmetics seženete široký sortiment zahraničních značek, na které u nás nenarazíte na každém rohu. Kromě L.A. Girl a L.A. Colors za pozornost určitě stojí i značka Jordana (skvělé tvářenky a rtěnky), Milani (hlavně pudrové produkty na tváře) a Gerard (hlavně tekuté rtěnky). Určitě se do eshopu mrkněte, věřím, že tam najdete něco, co Vám padne do oka. A navíc mám pro Vás také slevový kód! Až do 31.3.2019 získáte při zadání kódu SHELFOFBEAUTY2019 slevu 10% na celý nákup! 


KÓD SHELFOFBEAUTY2019 = SLEVA 10% NA CELÝ NÁKUP





12 komentářů:

  1. paletka je pekná ale na mňa veľa odtienov :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Není úplně skladná, na cesty mám rozhodně jiné a menší favority :)

      Vymazat
  2. Škoda ten tvárenky 😥 vyzerala dobre

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, souhlasím. Hodně mě to mrzí, protože už když jsem vybírala, na tohle jsem se velmi těšila...

      Vymazat
  3. Thank you Karolina, I'm following you to! You have a really nice blog :)

    OdpovědětVymazat
  4. Zaujímavé produkty. Doma som ešte nič z toho nemala :-) V podstate som nič neskúšala ani od tejto značky :-)

    Suesanqa

    OdpovědětVymazat
  5. Mě tyhle produkty od nové značky zaujaly :-) ráda bych jí vyzkoušela. Už jsem o ní někde něco málo slyšela :)

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovědětVymazat
  6. Vypadá to moc hezky. Ten make-up mě celkem láká. :)

    OdpovědětVymazat
  7. Od této značky jsem ještě nic nezkoušela ...

    OdpovědětVymazat
  8. Nejvíc mě zaujal Rozjasňující pudr :-) Od této značky ale ještě nic nemám, skvělý článek! :-)

    OdpovědětVymazat
  9. Ten makeup jsem měla a byl super :-)

    OdpovědětVymazat
  10. Zaujala ma paletka očných tieňov aj lícenky, sú nádherné. :)

    Rebelliouslily

    OdpovědětVymazat

Těším se na Vaše komentáře!

Contact me: ShelfOfBeauty@gmail.com
All rights reserved. Používá technologii služby Blogger.