Indulona - Nestárnoucí klasika. Už 70 let!

Ahoj,
jak se máte? Se nám ten nástup jara zase nějak odkládá, co? Tohle období, kdy teploty kolem 20 stupňů vystřídá další den přízemní mráz a sychravo a den poté přijde zase teplo, už zacvičilo i s mojí imunitou. A tak jsem sice celou zimu náletům bacilů odolávala, ale teď mě nějaká ta viróza taky sejmula. Na Instagramu jste mohli slyšet můj úžasně nakřáplý hlas a teď Vám tu s kapesníkem u nosu sepisuju další recenzi. Recenzi produktů, které spousta z Vás určitě zná, protože dneska bude naším tématem číslo 1 značka Indulona, která nedávno oslavila 70 let. U té příležitosti pozvala Indulona pár blogerů a influencerů na krásný workshop, kde jsme si mohli vyrobit a namalovat keramiku. Co má keramika společného s Indulonou? Možná víc, než si myslíte. Keramická hlína při práci ruce hodně vysušuje, a tak jsme si na místě na vlastní kůži mohli zkusit, jak dobře dokáže nejen modrá legenda ruce ochránit a hydratovat. 




V roce 1948 tým předních českých a slovenských dermatologů vyvinul recepturu unikátního krému pro péči o suché a popraskané ruce dělníků a tak spatřila světlo světa Modrá Indulona. Na základě státní zakázky. A receptura téhle modré ikony se po celou dobu nezměnila a v podobě, ve které se v roce 1948 začala vyrábět, ji dnes zakoupíme i my. Jen v jiném obalu. Modrá byla dlouho jedinou Indulonou, která se vyráběla a byla k dostání. Až o 31 let později se do rodiny přidala Indulona dezinfekční. To se psal rok 1979. V roce 1992 pak přibyly další 2 - měsíčková a rakytníková. V roce 2008 se řada rozšířila o Indulonu kamilkovou a olivovou. Hlavním polem působnosti Indulony vždycky byla péče o ruce. To se změnilo v roce 2016, kdy jsme poprvé mohli zakoupit i tělová mléka a krémy na nohy. Dost bylo historie, vraťme se do současnosti a pojďme se mrknout, jak mi vyhovovala trojka, co jsem testovala. 


Indulona ochranná - dezinfekční

Já si ji pamatuju z doby, kdy měla ještě růžový obal. Byla roztomilá. Teď má obal červený, ale jinak je furt stejná. Na hodně suché ruce je tohle bomba! Krásně je to hydratuje, vůbec nelepí (protože kdyby lepila, tak to by testování nabralo rychlý konec, úplně to nesnáším). Musím říct, že se mnou procestovala celou Prahu v tašce. Tak suché ruce, jako letošní zimu, jsem snad nikdy neměla a musím říct, že každé namazání byla fakt úleva. Krém je mastnější, ale i tak se rychle vstřebá. A ta dezinfekční složka je příjemným bonusem, zvlášť, když cestujete celé dny MHD.Víte, jak to myslím ;-). Nebaví mě jen to šroubovací víčko, ale to je drobnost. Na hodně suché ruce ji fakt doporučuju. Není to tak voňavý zážitek, jako třeba krémy od Manufaktury, jenže co se týče hydratace a výživy rukou v zimním období, přiznávám, že asi nemá konkurenci. 




Indulona na nohy - mátová

Kdo mě sleduje už delší dobu tak ví, že já a mazání na nohy nejsme moc kamarádi, jsem na to děsnej lempl. Netrpím na popraskané paty ani extrémně vysušenou kůži na nohou, nic mě nenutí si nohy mazat. A navíc pak čekat v nožkama ve vzduchu, než se to vstřebá. Nebo dokonce přes namazané nohy dát ponožky. No dejte pokoj, dokud to nebude nezbytně nutné, asi mě k tomuhle nic nedonutí. Většinou si krém na nohy nadšeně koupím, pak 2x zkusím a pak leží dlouho v nějaké krabici a nakonec ho prošlý vyhodím. Tenhle jsem zatím zkusila 2x. Máta příjemně osvěží a chladí. Myslím, že tohle bude dobrý krém na léto na ty otlačky a ošlapané paty ze sandálků a lodiček. Ale pravidelného mazače ze mě neudělá...




Indulona regenerační tělový krém - měsíčková

Musím se přiznat, že tenhle krém nepoužívám čistě na tělo, ale spíš tak, jak se píše na víčku dózy. Všestranná péče. Mažu s ním, co je zrovna potřeba. Někdy ruce, někdy lokty, někdy suché holeně, jindy vysušené kůžičky kolem nehtů na rukou, můžete ho bez obav použít na celé tělo. Na obličej jsem to nezkoušela, alě věřím, že někdo přede mnou už to určitě zkusil. Nemám moc v lásce klasickou vůni modré legendy, hahle měsíčková varianta mi spolu s rakytníkem ale voní. Jasně, pro někoho je vůně vedlejší, ale já ji při každém mazání vnímám a tak chci, aby mi byla sympatická. Tenhle krém v dóze je o hodně hutnější, než je tělové mléko a dokonce i trochu hutnější něž klasický krém v tubě. Po nanesení je takový zvláštně mastno-vodnatý, ale pak během pár sekund, jak mávnutím kouzelného proutku, se beze zbytku vstřebá. Moc téhle magii nerozumím, ale důležitý je pro mě výsledek. A to hladká hydratovaná pokožka bez pocitu mastnoty a lepkavosti. A to splňuje na jedničku. 




Musím říct, že jsem se Induloně docela dlouho vyhýbala. Prostě to pro mě byla levná značka, od které moc nečekám. Modrou klasiku nebudu mít ráda asi nikdy a když se mi dostala do ruky olivová, tak to taky nebyla žádná hitparáda (protože olivy). Tyhle 3 krémy, co jsem zkoušela, mi ale docela jasně ukázaly, proč se Indulona drží na špičce prodejů krémů na ruce. Můžete si o Induloně myslet, co chcete, mít ji rádi nebo ji nesnášet. Ale fakt, že za pár korun dostanete neskutečou dávku hydratace a výživy, jí prostě neodpářete. 




Jaký vztah máte k Induloně vy? Máte ji rádi? Nebo ji považujete za krém, bez kterého se neobejde tak leda vaše babička? Docela by mě to zajímalo a těším se na Vaše odpovědi v komentářích :). 

A pokud jste snad třeba Indulonu ještě nikdy neotestovali nebo vám právě doma dochází zásoby, určitě se zastavte na mém Instagramu, kde si od 13.3.2019 do 20.3.2019 včetně můžete zasoutěžit o 2 produkty z modré řady. O ikonický krém na ruce a pořádné balení tělového mléka. Stačí najít na Instagramu tuhle fotku a zapojit se!




9 komentářů:

  1. Ano,máte pravdu. Indulona je vážně nestárnoucí klasika. :) Je skvela na hydrataci a navíc krásně voní. :) Hrozně se mi líbí,že ta vune neni vlezla,ale je taková tak akorat :) Indulona má jen samé plusy. Mínusy u ní žádný nevidím. Takže za mě Indulona vážně TOP! Jo a ještě abych dodala, tak se mi líbí,jak se Indulona za tech pár let nezměnila(coz jste také zmínila). A za mě to je jedině dobre. :) Jinak tento clanek je moc hezky sepsany :)) linda.sovova

    OdpovědětVymazat
  2. Ahoj,

    Moc se mi zamlouvá ta Indulona na ty nohy, vypadá super.

    OdpovědětVymazat
  3. Indulonu mám moc ráda a jejich tělový mlíka jsou úžasný :-)

    OdpovědětVymazat
  4. Indulonu znám už od dětství. Pamatuji si ještě ty starý obaly :D Znám pouze krémy na ruce, zbytek jsem od nich nezkoušela :/

    OdpovědětVymazat
  5. Práve teraz mám problém s extrémne suchými rukami a jedine Indulona mi dokázala pomôcť :) Vrátila som sa k nej po niekoľkých rokoch a neľutujem :)
    What A Fancy World

    OdpovědětVymazat
  6. Najviac ma zaujala ochranná na nohy, vyzerá veľmi dobre. :)

    Rebelliouslily

    OdpovědětVymazat
  7. Najlepšia vec na atopický ekzém pod slnkom!!

    OdpovědětVymazat
  8. Pre mňa je Indulona top značka. Mám rada ich ochranný rad aj rad Original. Ten Original snáď ešte viac nakoľko má krásnu vôňu a dá sa použiť na všetko.

    OdpovědětVymazat

Těším se na Vaše komentáře!

Contact me: ShelfOfBeauty@gmail.com
All rights reserved. Používá technologii služby Blogger.