L'Oréal Paris - Hydra Genius Aloe Water

Ahojte,

tak se nám to jaro konečně hezky rozjelo, co? Taky z toho máte takovou radost? Kabáty zůstávají doma, dá se vyjít ve svetříku a teniskách a nehrozí okamžitá smrt zmrznutím, což je prostě paráda! Jaro je taky obdobím, kdy spousta z nás začne pokukovat po nových kytičkách do bytu, ti zdatnější je začnou sami sázet a klíčit. A nejen zkušené zahradnice ví, že žádná rostlinka neporoste bez dostatečného zavlažování. A seschlá svraštělá napůl chcíplá bylinka nikdy nebude tak dobrá, jako ta, které jsme věnovali dostatek péče a dostatečně ji zalévali. A stejně tak to, zjednodušeně řečeno, funguje i u naší pokožky. Když ji nebudeme "zalévat" zevnitř i zvenčí v dostatečné míře, těžko bude krásná, svěží a zářící zdravím. A proto se dneska podíváme na v ČR relativní novinku od L'Oréalu - hydratační gelkrémy Hydra Genius. 


Co je vlastně Hydra Genius? 

"72hodinová průběžná hydratace. Ultralehké složení. Zářící, svěží a zdravě vypadají pokožka." Tak popisuje hlavní benefity produktu výrobce. L'Oréal řadí HydraGenius mezi vysoce efektivní hydratační přípravky vytvořené tak, aby při zachování lehounké textury dodaly  pleti okamžitou hydrataci. Formule je navržená tak, aby se gel při kontaktu s pokožkou proměnil do substance velmi podobné vodě a tím umožnil velmi snadné nanesení, rychlé vstřebání a dlouhotrvající pocit hydratované pokožky. Hydratační efekt zajišťuje kyselina hyaluronová a štáva(voda) z listů Aloe Vera, která uvolňuje hydratační složky postupně a proto by se pleť měla cítit hydratovaná až 72 hodin po nanesení (zdroj: britský web L'Oréal Paris). Produkt se doporučuje nanášet 2x denně vždy ráno a večer na čistou, odlíčenou pleť. Ráno můžete ihned po namazání aplikovat makeup, večer se doporučuje tuto péči použít jako základ a doplnit ještě dalším produktem pro intenzivnější regeneraci/výživu pleti přes noc. Existuje ve 3 variantách. 




Jak jsem spokojená? 

Já se považuju za milovníka HydraGenius. Svoji první lahvičku jsem si dovezla z Německa tak 2 roky zpátky. Byla to varianta pro smíšenou-normální pleť. A naprosto mi tahle skorotekutina ve skleněné lahvičce učarovala. Skvěle hydratuje, je skutečně lehká, nelepí, necuckuje pod makeupem, na pleti nenechává film a není cítit, neucpává póry, no prostě samá pozitiva. Tehdy bylo jediným negativem to, že se u nás prostě neprodával. Ale to konečně změnilo. Protože jsem si první balení zakoupila někdy na jaře, hádám tak květen, protože už bylo dost teplo, používala jsem ho skoro pořád a poměrně rychle jsem s ním zatočila. Balení má 70 ml, na kompletní namazání obličeje a krku potřebuju cca 1,5 pumpičky. Po létě došla, ale musela jsem se bez něj chvíli obejít, protože cestu do zahraničí jsem v tu dobu neměla. 

Když jsem kupovala podruhé, volila jsem už variantu pro normální-suchou pleť, protože vlivem léčby akné se mi pleť hodně měnila. A i z té jsem byla nadšená, a spotřebovala jsem celé balení. Na den jsem dávala jen tohle, na noc jsem to dávala pod svůj milovaný Clarins a střídala sérum Clarins a Hydra Genius. Osvědčila se mi na noc kombinace s nějakou pořádnou výživnou bombou. 




Proto jsem fakt ráda, že se s blížícími teplými dny HydraGenius objevil i na pultech českých obchodů. Dokonce jsem zjistila, že ve větších DMkách jsou testery, takže si jednotlivé varianty můžete ozkoušet. Doporučuju i očuchat, protože mají poměrně silnou parfemaci. Sice hned vyprchá, ale někomu by to mohlo vadit. Já jsem aktuálně u svojí třetí lahvičky HydraGenius, tentokrát u varianty pro suchou a citlivou pleť a u té asi zůstanu už natrvalo. Pleť mám po ní ještě více hebkou, než po předchozích 2, ani parfemace není tak silná. 

Nejsem chemik, takže Vám nedokážu rozebrat složení a jednotlivé složky, jsem si jako laik všímám, že se občas některé ingredience posunují tím seznamem nahoru a dolů. V některých recenzích, které jsem na netu zahlédla, holky píšou, že jim ucpával póry. Mně se tohle nestalo ani jednou. Pokud ale víte, že jste na některé složky kosmetiky citliví, předpokládám, že víte, na které a použijete selský rozum předtím, než si něco zbrkle pořídíte. Všechny 3 varianty mají ve složení i alkohol, což mě upřímně překvapilo, varianta pro citlivou pleť ho obsahuje méně než ty 2 zbývající, soudě podle toho, že je ve složení až dál. Má tam ale pravděpodobně svoje opodstatnění. Pro mě je důležité, že mi HydraGenius poskytne dostačnou dávku hydratace, která vydrží až do večerního skincare rituálu a pleť mě nepne, nepálí a nešupinkuje.

Normální - smíšená pleť > více informací nebo nákup
Normální - suchá pleť > více informací nebo nákup
Suchá a citlivá pleť > více informací nebo nákup

Nepoužívám tenhle gelový krém každý den, mám spoustu oblíbených produktů na obličej a ráda je střídám. Ale i přesto, že zkouším hodně krémů a přípravků na obličej obecně, k HydraGenius se od doby, co se prodává, pravidelně vracím, a to je myslím to nejvýmluvnější hodnocení :). 

Co vy? Máte už doma svůj #SkinDrink? Vyzkoušeli jste? Který Vám vyhovuje nejvíce? Podělte se o zkušenosti. 







3 komentáře:

  1. už ho mám na wishlistu dlouho, prostě ho musím zkusit!!

    MOJE TIPY NA JARNÍ LÍČENÍ

    OdpovědětVymazat
  2. Na tento produkt si brousím zuby a až vypotřebuju tu hromadu věcí, co mám doma, tak si svoje přání asi splním a vyzkouším ho:)

    OdpovědětVymazat
  3. Už si toto sérum musím vážne kúpiť, vyzerá veľmi veľmi dobre. :)

    Rebelliouslily

    OdpovědětVymazat

Těším se na Vaše komentáře!

Contact me: ShelfOfBeauty@gmail.com
All rights reserved. Používá technologii služby Blogger.