Astrid SUN - Jak jsme zahajovali opalovací sezónu ☀️

Ahojte,

asi jste si všimli, že jsem teď měla nějakou článkovou prodlevu. Občas to tak prostě mám, někdy mám pocit, že bych mohla psát článek ob den a pak mě posedne lenost obecná nebo se mi stránky v diáři zaplní víc, než je zdrávo a najednou člověk neví, kam dřív skočit, vrací se domů potmě, takže ani nic nevyfotí, je rád, že se nají a jde spát, balíčky a zážitky z akcí se kupí a čas furt není. Myslím, že tenhle stav zažívá několikrát do roka úplně každý, je jedno, jestli jste bloger, učitelka, máma, letuška, student, jaderný fyzik nebo cokoliv jiného. Všichni jsme lidi a lidi jsou od přírody líní, a já teda rozhodně nejsem výjimkou. Za poslední měsíc jsem zvládla oběhnout několik akcí, užít si super 5 dní v Belgii, poznat hafo nových lidí a taky nastoupit do nové práce na letiště. Už chápete, prostě nebyl čas. Ale přes léto a přes prázdniny Vám to vynahradím. 

Začátkem června jsem navštívila tradiční jarní piknik se značkou Astrid. Piknik se pořádá už několik let po sobě těsně před začátkem opalovací sezony, ale já jsem byla pozvaná poprvé, takže předchozí ročníky znám leda tak z vyprávění. Letos se piknik konal na Střeleckém ostrově. Nádherný prostor s názvem Cocovan ukrytý ve stínu, který poskytují na většině tohohle ostrůvu v centru Prahy koruny obrovských vysokých stromů. Ve vyhrazeném prostoru byly pro příchozí připraveny deky a polštáře, osvěžující nápoje a výborné občerstvení. Pastva pro oči a absolutní relax pro duši. Stačilo sejít pár schodů z rušné ulice a člověk se ocitl v oáze ticha a klidu. 





U akcí Astridu je milou tradicí, že se nejedná čistě o setkání za účelem představení produktů nebo novinek, ale vždycky je pro nás připravený bohatý doprovodný program. Na začátku jara na představení detox řady to byla office jóga a workshop zaměřený na detox organismu. Tentokrát to bylo drhání Makrame (já taky vůbec nevěděla, co to je, nebojte) a klasická lekce jógy na zklidnění a protažení. No, ehm, o józe jsme sice věděli z pozvánky, ale asi si většina z nás představila něco jako na jaře, že si prostě zacvičíme v sedě na židli, a tak jsme ve většině případů outfity neměli úplně ideální. Lekce jógy se tak pro dobrodruhy, kteří se zapojili, chvílemi měnila spíš v boj o to neukázat ctěným kolemjdoucím víc, než by měli a pravděpodobně chtěli vidět... Protože holky měli šatičky, sukýnky a hodně krátký šortky (bylo bezmála 30 stupňů), tak si to asi dokážete představit. Chvílemi jsme museli vypadat hodně komicky, ale užili jste si to!

Zábavou vyžadující o dost menší flexibilitu těla, ale o to větší zručnost v prstech, bylo drhání makrame. Že nevíte, co to je? Já bych to připodobnila k dělání uzlíkových náramků z bavlnek, jen asi stokrát větších. Takže ti, co v mládí byli mistry v uzlíkování, vytvořili hotová umělecká díla. Ti, co se jako já v době, kdy tyhle náramky frčely, dostali max k tomu, že udělali vzor šipky, s tím trochu bojovali. Ale víte, co je na makrame nejlepší? NIC tam NIKDY není špatně. Dokud Vás to baví a Vám se to líbí, je to naprosto skvělé a správně! A já za sebe musím říct, že je to geniální relax. Protože se budete tak pekelně soustředit, abyste ten uzlík udělali správně a hezky, že naprosto vytěsníte z hlavy všechno ostatní. Myslím, že tohle bude taková moje nová závislost. Dílo, které jsem vytvořila na akci jsem po pár dnech doma celé rozmotala a začla jinak a znova. A pak ještě znova. Finální podobu to zatím nezískalo, ale už se to alespoň trochu blíží tomu, jak jsem si to představovala hned na začátku. A víte, co je taky boží? Můžete do toho zamotat, cokoliv se vám jen zachce. Peříčka, korálky, barevné šňůrky, fantazii se meze nekladou. Takže doma vyhrábněte kus nějakého, ideálně bavlněného špagátu, a zkuste si to taky. A nebo se stavte na Střeláku, v prostoru Cocovan si to můžete zkoušet celé léto...




Teď už do podrobna víte, jak jsme se zabavili, tak je na čase Vám taky prozradit něco o produktech, o kterých jsme si povídali a které jsme dostali domů na zkoušku. Letošní novinkou je inovovaná sluneční péče vhodná na citlivou dětskou pokožku. Hlavními novinkami je opalovací mléko SPF 50 na obličej i tělo v malém balení, které se vejde to každé přebalovací tašky nebo i malé kabelky, až se svými ratolestmi vyrazíte na písek nebo na procházku. Další novinkou je sprej na opalování, taky SPF 50, který je určen na aplikaci i na mokrou pokožku. Což si myslím, že hlavně maminy malých svišťů ocení, protože i přesto, že dítě nemám, dokážu si představit, že malého dvouleťáka musí být nadlidský úkol udržet v klidu 2 minuty, natož delší čas. Protože jsem snad neviděla dítě, co vyleze z vody a v klidu oschne. Každé sebou obratem praští do písku, trávy, čekoholiv, co je poblíž a nějaké: "Stůj, musím tě namazat!" je to poslední, co ho zajímá...




I dospělí mají svůj wetskin produkt, jen zde je SPF 30. Což pro mě je víc než dostačující. Já osobně sahám po třicítce max první dny na dovče v Africe. A pak se držím tak max dvacítky, spíš patnáctky. Jen na obličej tu SPF 30 dávám u moře poctivě. Já jsem největší radost měla rozhodně z mléka easy spray, i přesto, že je to jen SPF 10. Aplikace jak deodorant mě baví. Nastříkat a vypadnout. Ideální. Co mě hodně mile překvapilo, je pleťový zmatňující krém. Ihned se vstřebá, není na pleti vůbec cítit a pleť pod ním dýchá, nejste najednou jak v neprodyšné masce. Dělá se i v hydratační variantě, a po úspěchu s tou matující verzí si ho plánuju pořídit. Až ho v drogérce nebo online uvidíte, určitě mrkněte. Už klasikou v nabídce jsou potom klasická mléka a oleje, tak ale nečekejte nic revolučního. Nadílku jsme dostali skutečně bohatou, navíc v krásné letní plážové tašce s ananasy, do které sbalím snad půlku bytu, je bezedná! 




Co ještě rozhodně stojí za pozornost? Pěna po opalování s 10% panthenolu. Úžasně chladí a hydratuje a na spálená záda je to rozhodně příjemnější, než klasické roztírání poopalovacích mlék. I když, pokud se budete mazat poctivě a dostatečně, tak se Vás problém spálených zad netýká... Panthenol je ale super na dodání hydratace kdykoliv, nejen, když zrovna vypadáte jak rak. 




Už chápete, co jsem na začátku myslela tou "psací krizí" a jejím protikladem? Vždycky si říkám, že to hodím na pár řádků a pak je z toho div ne renesanční román... takže pokud jste dočetli až sem, jste frajeři! Přeju Vám všem krásné léto, milovníkům horka co nejvíce slunečných dní a milovníkům zimy dostatek stinných míst a slunečníků, kam se schovat. A budu moc ráda, když mi do komentářů napíšete, kolikátku faktor používáte (jestli vůbec), jakou značku a kam se třeba letos chystáte na dovču. A ať už se chystáte jen k babičce nebo přes půl planety, přeju Vám, abyste si to užili tak na pohodu, jako my s holkama tuhle akcičku! 




Mějte se krásně ❤️!


*Barterová spolupráce s Astrid Česká republika. Poskytnutí produktů k otestování v rámci spolupráce nemá vliv na jejich hodnocení, recenze vychází z mých osobních zkušeností.




4 komentáře:

  1. Musela to být skvělá akce. Opalovací péče od Astrid je super, ale ráda bych si vyzkoušela jógu a to uzlíkování taky. Když jsem byla malá, ráda jsem dělala z bavlnek náramky.
    Povídání nejen o kosmetice

    OdpovědětVymazat
  2. Moc ti závidím tu lekci jógy a workshop na detox těla, to zní super! Je skvělé, když značky nad reklamou trošku přemýšlí a povede se. :)
    Astrid produkty na oplování používám pravidelně. :)

    Tereza's journal

    OdpovědětVymazat
  3. tiež mám od nich 20tku a beriem ju aj na dofču :)

    OdpovědětVymazat
  4. Opalováky Astrid jsme kupovali pořád i letos mám jeden pro holky ve výbavě:-)

    OdpovědětVymazat

Těším se na Vaše komentáře!

Contact me: ShelfOfBeauty@gmail.com
All rights reserved. Používá technologii služby Blogger.