Collistar - Jak u mě zabodovala italská kosmetika?

Ahojky,


opravte mě, jestli je to jen můj dojem, ale mám pocit, že značka Collistar se v ČR netěší až takové popularitě, jak by si možná zasloužila. Málokdy se o ní mluví, nevídám na ní skoro žádné reklamy a prostě obecně shrnuto, i přesto, že má velmi kvalitní a cenově dostupné produkty, mediální masáž větších a v ČR populárnějších značek odsouvá Collistar hodně do pozadí. Kde se vůbec tahle italská značka vzala? Collistar byl založen v roce 1983 v Miláně a původně se jednalo jen o kosmetickou divizi italského farmaceutického giganta. Kosmetika téhle značky ale rychle nabírala na oblibě po celé Itálii a v roce 1997 zamířila i za hranice země. V roce 2003 se stala nejprodávanější kosmetickou značkou v celé Itálii a díky tomu se i při restrukturalizaci firmy Collistar oddělil a z divize se stala samostatná firma.





V dnešní době je Collistar stále italskou kosmetickou firmou numero uno. V Itálii se prodává ve více než 2.500 beauty storech a parfumeriích, v dalších cca 40 zemích jak pak rozeseto přes 3.000 dalších míst, kde si tuhle kosmetiku můžete zakoupit. Značka Collistar přinesla kosmetickému světu i několik objevů. Jako první na světě uvedli na trh kompaktní bronzer v podobě, jak ho známe dnes. Do té doby byl běžně bronzer v podobě sypkého neslisovaného pudru. A druhým produktem, který spatřil světlo světa díky této značce je tzv. Thalasso - peeling: solný peeling s obsahem esenciálních olejů.


Já jsem se s Collistarem osobně poprvé seznámila teprve před pár měsíci, a to i přesto, že jsem nejednou měla něco od téhle značky v košíku na Elnino.cz. Ale vždycky nakonec vyhrály jiné "nezbytnosti". Proto jsem byla moc ráda, když mi dorazil z Elnina balíček, kde byly právě produkty Collistar. Na testování mám makeup, řasenku, dvousložkový odličovač a právě jeden z jejich peelingů v obrovském balení.


Make-up Perfect Wear Foundation 

Když jsem tenhle makeup viděla poprvé, okamžitě mě napadlo, že je až nápadně podobný Double Wearu. Zatímco finiš ikony od Estée Lauder je spíš matný a krytí skutečně vysoké, tenhle makeup dle popisku slibuje spíš projasněnou tvář a pořádnou dávku výživy a hydratace. Balení působí velmi luxusně, je skleněné, se zlatým víčkem a stejně jako Double Wear, ani tenhle krasavec od Collistar nemá pumpičku. Ve víčku má ale integrovanou špachtličku. Mně pumpička nijak nechybí, naopak, jsem ráda, že tam není, protože tak produkt můžu vypotřebovat skutečně do dna.




No, jenže hned po aplikaci nastává zásadní problém, a to ten, že tenhle produkt s největší pravděpodobností prostě do dna chtít vypotřebovat fakt nebudete. Obalem veškerá podobnost s double wear končí, obsah téhle lahvičky mě teda fakt neuchvátil. Hned, co makeup dám na pleť, praští mě do nosu pro mě ne zrovna pěkná vůně - něco mezi skříní u babičky na půdě a hodně laciným alkoholem. Vůně je silná a vydrží dost dlouho. "Chjo, no ale třeba to bude jen blbá vůně a produkt sám bude fajn," utěšovala jsem se a vesele plácala špachtličkou produkt na hřbet ruky....





Marně. Produkt na pleti nedrží, ale jakože vůbec. Je jedno, jestli ho dáte na krém, na olej, na holou kůži, na primer nebo bez, do pleti ho prostě nezapracujete. Ani štětcem, ani houbičkou, ani prsty. Krytí je jen lehké, ale i tak makeup zaleze všude, kam to jde, do pórů, do vrásek, do nosoretních rýh. Na pleti se šíleně, ale šíleně leskne, a tenhle nežádnoucí lesk bohužel se zaschnutím nezmizí. Produkt nejde tím pádem ani vrstvit, protože tím, že spodní vrsta nezaschne a nepřilne k pleti, ve chvíli, kdy se to snažíte vylepšit další vrstvou, jen posunete všechno, co jste tam předtím horko těžko nanášeli. 


Ten lesk je šílenej a nepřirozenej, na fotce to tak nevynikne, ale brada, nos, čelo a dokonce i lícní kost se mi blejská jak víte co... A koukněte, jak makeup bezchybně našel každou moji vrásku a pór...


No, a s tím nezasycháním a nepřilnutím k pleti souvisí další věc, která mě dokáže na makeupu vytočit. Otírání. Tohle se otře všude, ale úplně všude. Dávám Vám sem pro ilustraci 2 fotky. Jedno je ruka, kterou jsem si sáhla na tvář cca 2 minuty po nanesení makeupu. Podotýkám, že jsem se s množstvím držela fakt zpátky, takže to, co zůstalo na ruce rozhodně není přebytečný produkt....



I když to tak nevypadá, tak ne, skutečně jsem se nesnažila si namaloval ruku 🙈. Tohle je jeden dotek tváře. A teď si představte, že se podrbete...


A na další fotce vidíte papírový ubrousek, kterým jsem se snažila odsát případné přebytky produktu. Tuhle techniku s ubrouskem používám docela často, hlavně když chci, aby makeup fakt hodně dobře držel. Vcucne to veškeré přebytky ještě před zapudrováním a pudr pak povrch pleti jen vyhladí a zjemní a krásně zafixuje, netvoří žádné mapy. Problém je, že tady už pak nebylo prostě co pudrovat, šlo to z pleti všechno dolů. Cože? Jak? A proč? Jak si autor tohohle produktu představoval, že jako má fungovat? Běžně mám na ubrousku pár lehounkých světlých míst, tady je to pořádná nálož. Na tváři mi zůstalo jen pár zbytků v pórech a vrásce na čele. No, shrnuto jedním slovem je tohle prostě průšvih. Škoda, takový naděje jsem do toho vkládala! Ale tím negativními recenzemi končíme, teď už to bude o hooodně veselejší!! To je prostě život, nemůže být vždycky všechno perfektní :)




Řasenka Collistar Infinito

Na řasenku jsem byla fakt zvědavá, protože má silikonový kartáček a štětinky dvou délek. Jedna strana kartáčku je posetá malinkými silikonovými bodlinkami, které jsou poměrně blížko u sebe a řasy tak hezky zahustí a obalí barvou, tudíž krásně dotvoří dojem o něco hustších a objemnějších řas, než mi nadělila příroda. Druhá strana kartáčku obsahuje štětinky, které jsou podstatně dál od sebe. A taky jsou podstatně delší. Jsou pěkně srovnané v jedné řadě a tvoří tak "hřeben", kterým vlasy krásně pročešete, oddělíte a taky prodloužíte.




Upřímně, fakt jsem nevěděla, co od Collistar čekat, protože recenze na internetu jsou všelijaké, nadšené i zoufalé (ty jsou určitě od uživatelů makeupu, kteří svou hořkost a zklamání šíří neprávem i na ostatní produkty), ale musím říct, že tahle řasenka je fakt pecková! Řasy dělá nádherné a fakt dlouhé, název Infinito nelže, drží celý den, nedrolí se, neopadává, neobtiskává se a ke všemu se skvěle odličuje! Tohle byla trefa do černého! Však se podívejte sami.




Jemný dvoudázový odličovač na oči a rty

Dvoufázové odličovače jsou moje velká láska a hlavně nezbytní pomocníci při každodenním odličování. Jsem zvyklá se odličovat tzv. na mokro, ale řasenku a rudou dlouhodržící rtěnku si po obličeji matlat nechci, takže oči a rty odličuju první a v 90% případů právě nějakým dvoufázákem. Protože mi jich rukama prošlo už hoooodně, tak jim v hodnocení jen tak něco neodpustím. Tenhle odličovač se velmi snadno promíchá a složky vytvořenou emulzi udrží dostatečně dlouho na to, abyste ji mohli v pohodě nanést na tampónek. Odlíčení je snadné, i s voděodolnou řasenkou si odličovač poradí do pár vteřin. Nezanechává na očích mastný film, ale oční okolí je hezky hydratované a nevysušené. Za co získává hromadu plusových bodů je fakt, že když se vám náhodou trošinku do oka dostane, nezpůsobí to takovou tu "mlhu" nebo rozostřený rozmazaný pohled. Kdo dvoufázáky používá, ví, že občas se vniknutí olejové složky do oka vyhnout prostě nepodaří. Tak tady pak aspoň nebudete na pět minut poloslepí. Já jsem měla jen malé 50 ml balení, které mi přišlo v dárkové taštičce v sadě s řasenkou, ale rozhodně bych se za velké nezlobila a myslím, že je to jen otázka času, kdy se mi doma zase objeví. Prozatimní skóre: 2:1 ve prospěch objevů a příjemných překvapení.




Tělový peeling Anti-Water proti zadržování vody

Tenhle produkt mě zaujal hlavně svým názvem a tím hlavním, co by měl umět. Měl by být anti-water, tzn. působit proti zadržování vody v těle. Já mám to menší, 300g balení, které je i tak obrovské. Peeling má naprosto jedinečnou vůni, skutečně si připadáte jak v luxusním spa centru pětihvězdičkového hotelu. Těžká kořeněná vůně má trošku uspávací účinek, ale pokud jdete hned po sprše spát, tak to ničemu nevadí. Peeling obsahuje velké množství esenciálních olejů a rostlinných výtažků, z nichž já absolutně nejvíc cítím tymián. Brusné složky jsou přírodního původu, a to mořská sůl a třtinový cukr. A jak je to s tím uvolněním zadržované vody? Hrozně těžko se to posuzuje. Peeling jsem zvyklá používat max. 2x týdně. Je ale pravda, že jsem většinou v noci a den po aplikaci peelingu běhala víc na záchod, takže nějaká přebytečná voda z těla asi odcházela.




Netrpím na otoky ani na extrémní celulitidu, takže tady jsem moc neměla účinky kde sledovat, ale každou masáž tímhle peelingem jsem si užívala, protože mě strašně chytla ta vůně. Pokožka byla po použití krásně hladká a díky obsahu osenciálních olejů i voňavá a promaštěná, takže nebylo třeba už mazat ničím dalším a spa rituál pokračoval přímou cestou do postele. Jednu věc ale tomuhle scrubu musít vytknout: konzistenci. Úplně nesnáším, když se mi u scrubů děje to, že se ta busná část usadí na dno, vytvoří tvrdou sedlinu a nad ní se vytvoří jezírko tekutiny. A to se přesně v tomhle případě děje. A strašně to kazí celkový dojem z produktu. Protože když chcete pak produkt z dózy nabrat, je to nejen o nehty, je to o zlomení prstů. Já jsem si vždycky musela něčím pomoct - rukojetí hřebenu, dřevěnou špachtlí, koncem zubního kartáčku, čímkoliv, co bylo zrovna po ruce bylo potřeba produkt aspoň částečně promíchat a pak až s ním šlo pracovat. Peelingu jako takovému není co vytknout, ale kvůli tomu složitému nabírání bych další balení hodně zvažovala. Pro někoho je to nepodstatný detail, ale mě to šíleně vytáčelo. Oni věděli, proč tam dát tolik bylinek, jak už to je jednou z dózy venku, trápení s dolováním je zapomenuto.




Jsem se zase rozepsala, se ty krátký články snad nikdy nenaučím!! Ještě Vám asi dlužím vysvětlení, proč jste na recenzi zrovna tohohle krásnýho balíčku z eshopu Elnino.cz museli čekat takovou dobu. No, na vině je makeup. Odstín, který jsem si vybrala, byl na mě moc tmavý. Tak jsem čekala, než začne nějaký sluníčko, abych se trošičku opálila. Tak jsem makeup uklidila. A když jsem si na něj vzpomněla, byla jsem tentokrát já moc tmavá na makeup 😀. A tak jsem ho zase uklidila, odjela na skoro 3 týdny do Paříže, kde jsem se už neopalovala a konečně jsem měla tak akorát barvu na to, abych ho pořádně vyzkoušela. Jasně, mohla jsem ho vylepšit kapkama na úpravu odstínu, jenže ty většinou pozmění i vlastnosti makeupu a to jsem přesně nechtěla. Ale ne nadarmo se říká, že kdo si počká, ten se dočká! Tak doufám, že jste si hezky početli!


Všechny mnou testované, ale i pro mě další a zcela neznámé produkty značky Collistar najdete na eshopu Elnino.cz. A najdete tam hafo značek, které byste možná ani jinde než v kamenné parfumerce nečekali. Jo, a taky bombastický výprodeje (Karta pláče, jen to na to pomyslím, ale zkuste si odolat.! Nejednu jsem tam ulovila třeba skvělej jak na nehty za 12 korun, překvapivě dobrej oční stín za 5 korun, protože měl poškrábanou krabičku a tak dále a tak dále). No jen se běžte mrknout sami! A taky se pochlubte, jestli už jste od Collistaru něco sami zkusili? A nebo co jste ulovili právě ve výloze slev, protože tam já najdu vždycky něco :-D. A bonusová otázka pro pražáky: už jste byli na Florenci v nové prodejně??




*Barterová spolupráce s www.parfemy-elnino.cz. Zaslání produktů k otestování v rámci spolupráce nemá vliv na jejich hodnocení, recenze vychází z mých osobních zkušeností.


11 komentářů:

  1. Já si včera koupila peeling od Dermacol a vůbec mě nenapadlo, že by se to dalo použít i na celulitidu.. Vidíš.. To vyzkouším. Jinak ten Peeling Collistar si teda píšu na seznam věcí, co chci vyzkoušet. �� (mám jich málo, no).. Vzhledem k tomu, že já na otoky trpím, tak jsem zvědavá, jak moc to pomůže

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To se těším na tvojí recenzi. Peelingy od Dermacolu jsou fajn. A o délce seznamu věcí k vyzkoušení radši mlčím :D :D :D

      Vymazat
  2. Se značkou Collistar zkušenosti nemám, ale nějak mě neláká :/

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem dlouho odolávala, ale jsem ráda, že jsem zkusila!

      Vymazat
  3. Collistar mám ráda, ale souhlasím, že makeup je děsnej. Nadšený recenze nechápu. Ve složení silikon na druhým místě, to se pak nemůžeš divit. Jsem ráda, žes to otevřeně napsala, málo blogerek by něco zkritizovalo, když je to spolupráce. Objevila jsem tě náhodou, ale budu tě číst pravidelně!

    Kiki

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Kiki, to jsem moc ráda a děkuju, takové zpětné vazby si vážím. Makeup opravdu zklamal, ale zbytek byl víc než fajn. Vítám tě u sebe na blogu a doufám, že se ti tu bude líbit :)

      Vymazat
  4. Ty jo tak ten makeup je skoda, ale tohle mi delal Yves Rocher ta rada bez silikonu s kapatkem �� skoda no

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Makeup škoda, ale zbytek se vydařil, takže vesměs považuju testování za úspěšné :D

      Vymazat
  5. Se značkou Collistar ještě nemám žádnou zkušenost, ale vše vypadá dobře 😊.

    OdpovědětVymazat
  6. S tím make-upem je to zvláštní, zajímalo by mě, jestli nemáš vadný kus, nepřijde mi, že by ten můj nějak smrděl, ale zítra ho schválně očuchám, ale sedí mi krásně, dobře drží, ale podle fotky u tebe fakt katastrofa, jinak , kamarádka s ním byla taky spokojená. Řasenky Collistar jsou super a ten odličovač mi taky sedl.

    OdpovědětVymazat
  7. Můžu se vás prosím zeptat na ten peeling proti zadržování vody? To bude asi vyloženě na stehna, zadek a břicho že? Já bych potřebovala něco zpevňujícího na prsa a dekolt, ale ještě se mi nepodařilo najít nic opravdu fungujícího. Tak už mě napadá snad jenom tohle, abych neměla prsa jako 2 plácačky :D

    OdpovědětVymazat

Těším se na Vaše komentáře!

Contact me: ShelfOfBeauty@gmail.com
All rights reserved. Používá technologii služby Blogger.