Renovality, to už dávno nejsou jenom oleje!

Ahojte, 

myslím, že nikoho z Vás už nepřekvapí, že blogerská "práce" občas přináší nějaká ta překvapení. Občas není o co stát, třeba když se Vám při testování nové skincare obličej promění v minové pole poseté hromadou pupínků, jen zmáčknout (Já vím, že se to nemá, ale fakt na světě existuje někdo, kdo to nikdy neudělal?), ale občas jsou ta překvapení naprosto dokonalá. Mezi ta krásná překvapení patřila i jedna podzimní návštěva kurýra, který se mi zjevil u dveří s balíčkem s obrovskou nálepkou srdíčka. Hned jsem měla jasno, tohle musí být Renovality! Ale co mi posílají? Vždyť jsem si, pokud mě paměť neklame, v posledních dnech nic neobjednávala...




Pokud mě už sledujete dýl, asi víte, že Renovality je takovej můj lovebrand. Sleduju a používám je od začátku, kdy přišli s prvními pár oleji a jejich dnes už ikonické fialové lahvičky ještě tehdy nestály v každé druhé české koupelně. Prožívám každou jejich novinku a úspěch, jak kdyby to pomalu byla moje firma (ale fakt není, škoda 😃). Spoustu olejů jsem si sama koupila, a to nejednou. Ale teď zpět k tomu překvápkovému balíčku. Obsahoval poslední podzimní novinky: pleťové vody, pleťový peeling a švestkový olej. 



Levandulová voda , růžová voda

Obě pleťové vody toho mají hodně společného. Jedná se o čisté hydlotáty, nejsou to žádné lihové tinktury.  Obě vody jsou vhodné de facto na jakýkoliv typ pleti a mají široké využití. Můžete je použít jako poslední krok odlíčení - tonikum. Můžete tonizovat nastříkáním na tampónek a přetřením, tak, jak to většinou my v Evropě děláme. A nebo to můžete pojmout jako asiaté a vodu nastříkat na obličej a nechat vstřebat. Obě pleťové vody poslouží i jako dobrý vlhký základ pro aplikaci oleje. Tím ale využití zdaleka nekončí. Já třeba levandulovou používám občas místo setting spreje na make-up. Ani ne tak pro tu fixaci, ale proto, že pomůže všem složkám make-upu hezky splynout a vypadat lépe a přirozeněji, a to prakticky okamžitě. Pleťovky můžete použít i přes den na osvěžení. Ať už mysli nebo makeupu, kterému lehká sprška vůbec neuškodí, nemusíte se toho vůbec bát. Vodami můžete přestříknout i neposedné vlasy, které tam poměrně rychle zkrotíte, ale nezatížíte. 




Co se týče vůně, růžová voda voní fest po růžích, ucítíte podobnou vůni jako z hyaluronového séra, které růžový hydrosol taky obsahuje. Levandulová voda vás možná svou vůní překvapí. Spíš než procházku levandulovým polem v Provence bude většině lidí připadat spíš jako procházka po čerstvě posekaném poli se slámou. Ptáte se, kam zmizela ona ikonická levandulová vůně? Je to jednoduché. Květové vody znikají jako vedlejší produkt při výrobě éterických olejů. Tu vůni, kterou si s levandulí spojujeme zajišťují právě látky, které nejsou ve vodě rozpustné a do hydrolátu jich tak pronikne zcela minimální množství. I přesto, že levandulový hydrolát má všechny běžně známé účinky a benefity levandule, silnou levandulovou vůni nečekejte. Tenhle fakt není obecně moc známý a spousta lidí pak píše a říká, že je ta voda "nějaká divná", i když je u čistého hydrolátu absence silné levandulové vůně zcela běžná a v pořádku.


Levandulový pleťový peeling

Tohle pro mě osobně byla nejočekávanější renovaliťácká novinka roku 2019! Proč? Protože to, že mám suchou a citlivou pleť znamená i vyšší výskyt suchých míst a šupinek, ale jen tak něčím pleť obrušovat nemůžu, protože po většině produktů zčervenám a vypadám ve finále hůř, než kdybych to nechala být.... Jenže zase to nechci zanedbávat. A co si budem, chemický peeling kyselinami je fajn, ale občas to chce člověk mít tak nějak v rukách. Chápete, co tím myslím, že jo 😃? 




Úlohu obrušujících částeček v tomhle peelingu obstarávají jojobové perly, které jsou narozdíl od krystalů soli nebo cukru kulaté a hladké, a tak je možnost podráždění pokožky eliminována na minimum za zachování dostatečného peelingového efektu. Peeling nádherně voní po levanduli (narozdíl od vody je to obsažen éterický levandulový olej), obsahuje spoustu hydratačních a výživných složek, ať už oleje nebo třeba bambucké máslo. Peeling navíc obsahuje látku Diam Oléoactif, která kombinuje dubové a kokosové aktivní složky, a tím redukuje výskyt začervenání pokožky. Pokožka je po použítí jemná a hydratovaná, použití je fakt příjemné. Až tak příjemné, že byste tenhle peelingový rituál klidně podstupovali každý den. Nezapomínejte ale, že i přesto, že je extrémně jemný, je to pořád peeling a měli byste si ho dopřávat jednou, max 2x za týden. 




Švestkový olej

Marcipán! Vánoce! Bože to je tak neskutečná vůně! Už s prvním otevřením mě zahalila nádherná slaďoučká marcipánová vůně, měla jsem chuť tu lahvičku olíznout. Olej je za studena lisovaný a jednodruhový, je to čistý švestkový olej, není ničím ředěný. Je primárně určený na intenzivní hydrataci suché pleti nebo pleti, která již ztrácí svou přirozenou pružnost a potýká se s prvními známkami stárnutí. Míra komedogenity švestkového oleje je 1-2, takže se nemusíte bát, že by Vám na pleti působil nějakou neplechu a ucpával póry. 




Olej má jasně žlutou barvu a je středně hustý. Já ho nejvíce používám na obličej. V zimě jsem ukázková sušenka a s tímhle olejem jsem celý den i noc v pohodě, nic nesvědí, nepne. Stejně jako jakýkoliv jiný olej i švestku nanáším na vyčištěnou vlhkou pleť. Já jsem už roky, ale fakt roky zvyklá pleť navlhčovat termální vodou od Uriage, a to nejen před oleji, ale před jakoukoliv skincare. Stejně dobře jako termálka Vám ale poslouží i hyaluronové sérum. Na celý obličej + krk (Přestaňte na něj zapomínat, je taky součástí obličeje a určitě ho nechcete mít vrásčitý o 15 let dřív, než zbytek. Nestraším Vám, jen konstatuju holý fakt, že se při péči o pleť spousta lidí chová, jako by o existenci krku ani nevěděli) vám postačí 4-5 kapek. Určitě si olej nakapejte nejprve do dlaní, a snažte se, aby kapátko nepřišlo do kontaktu s pokožkou. Taková banalita může výrazně prodloužit životnost oleje, protože absolutně minimalizuje potenciální přenos bakterií z kůže do vnitřku lahvičky s olejem. Poté olej třením dlaní o sebe mírně prohřejte a následně jakoby zatlačte do obličeje. Vtlačování dlaněmi je lepší než roztírání už proto, že pokožku nepřirozeně nenatahujete. 




Švestkový olej můžete použít i jako zábal na vlasy. Já mám vlasy hodně dlouhé, takže jsem si tenhle poklad nechtěla na tohle plácat a na zábaly dám používám jiné kombinace olejů. Několikrát jsem ale olej použila do suchých vlasů. Stačí nakapat do dlaně 5-6 kapek, zahřát a prsty pak pročesávat délky a promačkat konečky. Vlasy nebudou tolik poletovat a elektrizovat a navíc budou až několik hodin uvolňovat tu nádhernou vůni. 


Už jsem dávno vzdala snahu o krátké články, protože čím víc se snažím, aby to nebyl článek na kilometr, tím hůř to dopadá. U těhlech produktů ale bylo třeba některé věci trochu víc objasnit, a tak věřím, že mi to protentokrát prominete. Budu moc ráda, pokud mi to komentářů dáte vědět, jestli jste Renovality taky propadli stejně, jako já? A třeba mi i napíšete, jaký je Váš top produkt? A nebo jestli jste něco z těhlech novinek zkoušeli? 








4 komentáře:

  1. Tak ten pleťový peeling by byl první, co bych vyzkoušela. Moc ráda je používám :))

    OdpovědětVymazat
  2. Já jsem od Renovality ještě nic nezkoušela, ale mám ráda různé oleje. Zaujal mě hlavně ten švestkový, ještě jsem takový neměla.
    Povídání nejen o kosmetice

    OdpovědětVymazat
  3. Nedávno som si kúpila od Renovality sérum s kyselinou hyaluronovou a tiež malinový olej. Sérum je fajn, ale nehydratuje pokožku až tak skvelo.
    Bianka

    OdpovědětVymazat
  4. It’s as much as} you, but the wagering necessities remain the same , and you get treated to 100 free spins. sixteen high-quality roulette video games which are be} supplied by reputable iGaming developers similar to BetSoft, Booming Games, and Evolution Gaming. However, should you select to decide into the whole welcome package deal, you'll be bet365 able to|you possibly can} declare a 100% as much as} five bitcoin welcome bonus that’s unfold out throughout your first five deposits. This bonus also comes with a hundred and eighty free spins, and wagering necessities are 40x.

    OdpovědětVymazat

Těším se na Vaše komentáře!

Contact me: ShelfOfBeauty@gmail.com
All rights reserved. Používá technologii služby Blogger.