Skincode - Jak dopadlo premiérové testování švýcarské kosmetiky?

Konec února! 

To vážně? Vždyť jsme si před pár dny připíjeli na příchod 2020. Nemáte někdo kouzelný proutek, že bychom to trochu přibrzdili?! Vždyť ten čas tak neúprosně letí. A přitom si to jako pamatuju jak včera, když jsem se před více jak měsícem probírala nabídkou dermokosmetiky na webu lékárny Benu a přemýšlela, co bych tak nového vyzkoušela. Moji pozornost upoutala švýcarská značka péče o pleť Skincode





Není to kosmetika se stoletou tradicí, oproti stálicím na trhu je to značka poměrně mladá (mladší, jak já), ale získala si mnoho zákazníků svými pokročilými technologiemi a látkami nabitými produkty. Cenově se Skincode řadí spíš k té dražší kosmetice, ale pokud ji máte rádi nebo se ji chystáte vyzkoušet, stejně, jako já, může Vás těšit fakt, že české ceny jsou netradičně o někdy i 20% levnější. Já jsem objevila na webu skvělou sadu 2 produktů za cenu ani ne jednoho, a tak bylo o kandidátech na první seznámení s touhle značkou celkem rychle rozhodnuto. 






Skincode Exclusive Intenzivní omlazující kúra

Luxusně působící nafialovělá skleněná lahvička, pipetka a 30 ml obsahu slibujícího výrazné projasnění, sjednocení a zlepšení struktury pokožky za 5-6 týdnů. Tenhle produkt je něco jako booster, nenahradí žádný krok ve vaší stávající skincare, prostě je to jeden krok navíc. Tohle, říkejme tomu sérum, se má nanášet jako první krok po toniku ráno i večer po dobu cca 5 týdnů, poté se má cyklus přerušit a po nějaké době se k němu je možné zase v případě potřeby vrátit. Já jsem prozatím tedy absolvovala 1 cyklus a teď jsem v té pauze. Prvně musím říct, že u nového produktu jsem měla problém s tou pipetkou. Trvalo dobrých 10 dní, než se “rozchodila” a bylo možné s ní produkt bezproblémové nandat a dávkovat. Produkt sám o sobě je čirý, gelovité konzistence, bez parfemace. Na celý obličej a krk mi stačily cca 4 kapky - po 1 na obě tváře, čelo a bradu. Produkt se krásně snadno roztírá, ale jakmile ho rozetřete, má tendenci rychle zaschnout a lepit. Normálně bych za lepkavost byla schopná vraždit, ale tady je jasně řečeno, že to je jen základ pro další péči a musí se na to dát něco dalšího, takže s tím dokážu v pohodě žít. Já jsem na esenci vrstvila hyaluronové sérum a krémy od značky Medik8 (recenzi čekejte do týdne, testovala jsem to přes půl roku) a jako poslední krok byl olej od Renovality. 





A jak to po absolvování 1 cyklu hodnotím? Tak napůl. Žádné změny ve struktuře nebo pružnosti pleti jsem nezaznamenala. Jediné, čeho jsem si ke konci všimla, bylo sjednocení tónu pokožky. Mnohem méně se mi objevovaly barevné nerovnosti na pleti, tenhle efekt byl patrné nejvíc po ránu, kdy jsem zvyklá postávat u zrcadla a přemýšlet, jak ten či onen den sjednotím pomocí make-upu barvu své tváře. Tenhle problém teď už až tak řešit nemusím. V tomhle směru tedy palec nahoru. 
Kdybych stála před rozhodnutím zda si sérum pořídit nebo nepořídit znova, nebudu vám nic nalhávat, zásadní roli by pro mě hrála cena. Pokud bych měla vysolit cca sedmnáct set, tak bych si to v klidu odpustila. Pokud by byla šance zakoupit opět ve výhodné sadě s dalším produktem a cena za sérum by se pohybovala do 500 Kč, šla bych do něj znova.


Skincode Exclusive Hydratační maska

Pleťové masky miluju! Rozhodně v nich nejsem tak zběhlá a nemám takový přehled, jako Mirka (která mimochodem tuhle masku taky zkoušela, psala o ní článek a já díky ní věděla, co čekat, a ještě, že tak), ale i tak si troufám tvrdit, že přehled docela mám a vyzkoušela jsem jich dost, těch v ČR dostupných i těch z Asie (která je domovem plátýnkovek). Tahle maska je ukrytá v luxusně působící skleněné dóze, je jí 50 ml, má superjemnou gelovou konzistenci, lehce modrou barvu a jemnou parfemaci. Maska se dá použít buď jako inzenzivní 15 minutová péče, nebo jako hydratační noční závoj v tenké vrstvě přes vaši noční pleťovou péči. Upřímně, tohle použití mě moc nenadchlo, takže zůstáváme u klasického maskování. 





První pokus byl šok. Masku jsem nanesla na vyčištěnou pleť a do minuty začal poštipovat, lehce pálit, což během pár sekund přešlo do něčeho, co se vzdáleně podobalo mrazení. No nebudu kecat, lekla jsem se, že to je alergická reakce a obratem to mazala z obličeje sundat. A šla hledat ten článek od Mirky. Hihi, dík! Ahaaa, Mirka s tím měla úplně ten stejný problém! Ale jen při prvním použití a obešlo se to bez reakce a podráždění, po pár minutách to má ustat a časem to bude jen lepší. OK, je to teda nějaká naděje. Dala jsem tomu cca týden, než jsem se znovu odhodlala. Tak jo, natřít, a uvidíme. Hmm, zase po aplikaci proběhly ty divný pocity, ale po cca 2 minutách už jsem cítila jen lehce chladivý efekt a po 5 minutách nic. Nechala jsem masku na obličeji cca 20 minut a vydala se jí smývat. Gelová textura na obličeji docela vyschla a po kontaktu s vodou strašně klouzala. Asi stejně, jako když se mokrý rukama snažíte chytit kostku mýdla, prostě to nejde. Smývání rukama jsem tedy vzdala. Masku jsem pořádně navlhčila a nakonec setřela ubrouskem. To šlo podstatně lépe. 
Když pominu prvotní šok a následná trable při sundavání, z masky jsem nadšená. Pleť je po ní jak po kosmetice v salónu. Úžasně hydratovaná, působící plným dojmem, drobné linky se zjemní, ty extra drobné úplně zmizí, pleť je vypnutá a póry se zdají menší (nejsou, je to optický klam, kdy pleť je opravdu nasycená vláhou a proto póry vypadají uzavřenější). Tenhle efekt na pleti vydržel do rána a pak i druhý den. 






Bioderma Sensibio Micelární voda

Jak víte, na micelárky mě moc neužije, mám jiné preferované způsoby odlíčení. Vždycky doma ale nějakou mám. Buď na sundavání swatchů z ruky, a nebo na cesty. Protože zvlášť, když mizím jen na pár dní, tak se mi úplně nechce s sebou tahat svoji velkou odličovací výbavu. Kdo ji viděl, chápe! Malé cestovní balení micelárky od značky Bioderma už mám poněkolikáté, protože mě na cestách nikdy nezradilo, dobře odlíčí a hlavně při převážení neteče! Doma se zásadně odličuju oleji a gelem, ale na cesty je tahle minimicelárka dobrou parťačkou. A taky je to ideální, pokud si micelárku chcete jen zkusit dřív, než si koupíte velké půllitrové balení




Zajímalo by mě, jestli už jste o značce Skincode někdy slyšeli (na Biodermu se neptám, tu zná každej)? A jestli kupujete kosmetiku i v lékárnách?






*Barterová spolupráce s lékárnou BENU. Zaslání produktů k otestování v rámci spolupráce nemá vliv na jejich hodnocení, recenze vychází z mých osobních zkušeností. 















7 komentářů:

  1. Trochu ma pobavila tá Bioderma do toho :) Zase krásne, pútavo napísané a s užitočnými informáciami. Palec hore i srdiečko :) A na sérum asi pozriem až zase budú nejaké výhodné sady, vyzerá dobre.

    OdpovědětVymazat
  2. Tak to sú zaujímavé produkty, to sérum fakt, no len ta cena...popravde by som ho ale aj tak vyskúšala :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc ráda zkouším něco, co už neměl každý druhý :). Baví mě na tom si sama odhalit, jaké to vlastně bude, a ne mít už předem nějaká očekávání na základě recenzí od druhých. I když, na druhou stranu, nebýt rady ohledně masky od Mirky, asi bych ji odsoudila k neúspěchu 😃

      Vymazat
  3. Zaujala mě ta hydratační maska. Také jsem jejich milovnicí a ráda zkouším nové produkty :))

    OdpovědětVymazat
  4. Skvělá kosmetika, jen škoda, že BUNU ji z nabídky stáhla. V ČR jsem ji jinde zatím nenašla a nasyslené zásoby pomalu docházejí. Je to k vzteku, abych hledala novou kosmetiku, která bude vyhovovat.

    OdpovědětVymazat
  5. Mám ten samý problém, kosmetika úplně super, měla jsem všechny řady a také ji nemohu jinde najít a v Benu mají poslední kousky.

    OdpovědětVymazat

Těším se na Vaše komentáře!

Contact me: ShelfOfBeauty@gmail.com
All rights reserved. Používá technologii služby Blogger.