Zdání někdy klame aneb jak dopadla nejen americká a francouzská dekorativka, ale i několik dalších kousků z Elnina?

Ahojte,

tak už máme únor, ale mě se ještě pořád nepodařilo smazat ten skluz v článcích, který jsem nabrala kolem Vánoc, jak jsem si udělala takovou měsíční pauzičku, kdy jsem se věnovala ve velkém spíš offline aktivitám a hlavně rodině. Byl to trochu digitální detox, ale i to je jednou za čas potřeba. A tak Vás hned na začátku ujistím, že u téhle recenze posledního balíčku z Elnina není čas zvěřejnění až tak podstatný, protože jsem si prozřetelně na testování vybrala samé věcičky ze stálých kolekcí, takže jestli Vás něco zaujme, nemusíte se bát, že byste to už nesehnali...




Nebudeme to protahovat, jdeme na to! A mám obrovskou radost, že po delší době v článku bude převažovat dekorativka. O té jsem teď celkem hodně dlouho nepsala (když nepočítám ty rtěnky), protože jsem těch nových kousků neměla až tolik.



Wet'n'Wild Photofocus Foundation

Ikonický makeup, mnoha převážně zahraničními blogery a youtubery vychválený až do nebes. Dlouho mi trvalo, než jsem narazila taky na nějakou negativní zmínku, až mi to skoro bylo podezřelý. Plná očekávání jsem ho zkusila poprvé aplikovat houbičkou. "Ehm, cože? Dělám to dobře? Neee, tohle nee...", tak nějak zněly moje první reakce. Zalezlo mi to úplně všude. Nutno zmínit, že makeup má být zmatňující. Což není efekt, který by holka se sušší pletí nějak potřebovala, ale já tuhle legendu prostě chtěla zkusit. Za každou cenu. No, první pokus teda fakt nevyšel. Odlíčila jsem to, použila jiný makeup a daší den to zkusila znova.




Tentokrát jsem věnovala extra péči přípravě pleti - pod makeup jsem dala sérum a olej, a tentokrát nanášela štětcem. "Yes!" aneb tentokrát jsem hype kolem oblíbenosti pochopila. Krásný finiš, žádné šmouhy, nic mi nikam nezalézalo. Výdrž by mohla být lepší, mě vydržel bezchybný cca 5-6 hodin, což není žádný rekord, ale když nepotřebuju perfektní obličej na 14 hodin denně, tak je to ok. Plus za to, že na obličeji neoxiduje a u mě osobní plus za to, že má špachtli a ne pumpičku (chápu, že většina lidí to má obráceně 😃). Pokud chcete vidět, jak makeup vypadá na obličeji, mrkněte na YouTube,  tam ho uvidíte ze všech stran a úhlů. Když zhodnotím všechna pro a proti, je tenhle makeup vlastně docela průměrný. Krytím i výdrží. A to já mám pleť normální až suchou. U někoho s mastnou pletí to asi bude ještě míň, než těch výše avizovaných 6 hodin. Plusem je rozhodně výběr odstínů. Podruhé bych se ale k tomuhle makeupu asi nevrátila, mám ve stejně cenové kategorii jiné favority...


Physician's Formula Shimmer Strips

Moje úplně první paletka od značky Physician's Formula  Vzhledem k tomu, že jejich bronzer patří mezi moje oblíbence už dlouhá léta, měla jsem velké nároky a očekávání. No, bohužel přišlo poměrně velké zklamání. Začnu ale tím pozitivním. Paletka je hodně malinká a kompaktní, takže pokud nevyžadujete stíny s extra vysokou pigmentací, tak je to super skladný pomocník. 




Druhou pozitivní věci je aplikátor, který je v balení. Je to sice klasická pěnová tyčinka, ale není to klasický tvar kapky. Je to zkosený jakoby trojúhelník. Nikdy jsem takový tvar aplikátoru neviděla, ale musím pochválit návrháře paletky, že nad tímhle se docela zamysleli a vzhledem k tomu, že paletka je složená z tenkých proužků pigmentu, tak tímhle aplikátorem pokryjete celou jeho plochu a můžete toho docela dost nabrat. Aplikátor ale krom tvaru není nic přelomového, ale v nouzi, znáte to... Teď se ale dostávám k té mnohem podstatnějšího věci, a to je kvalita paletky.




První věc, která mě asi docela rozčiluje, je to, že v paletce není ani jeden čistě matný stín. Jasně, paletka má shimmer už v názvu, ale dát tam jeden středně hnědý přechodový stín by je nezabilo.  Jednoduše, pokud nechcete mít lesklé i přechody nebo prostě nejste úplně třpytkový tip, tohle pro vás asi úplně nebude. A druhý, pro mě ještě zásadnější problém, je to, že ta paletka není vůbec, ale vůbec pigmentovaná. Dám vám sem fotku swatchů, no uznejte sami, že na paletku která běžně stojí skoro 4 stovky, je tohle fakt bída. 




Navíc ani textura není nic moc, čekala jsem že bude krásně máslová jako jsou ostatní produkty značky Physician's Formula  ale tohle je prostě takovej přesušenej prášek, se kterým se strašně špatně pracuje. O něco málo lepší je to na mokro, ale taky to není žádná hitparáda a navíc já tenhle způsob nanašení zrovna nemusím, a už vůbec bych se s tím nechtěla patlat na cestách. A navíc tím, jak je tam hodně barev vedle sebe, tak je strašně těžké je štětcem nabrat tak, abyste to aspoň minimálně nesmíchali. A navíc vypadají na oku všechny hodně podobně. Kdyby v paletce byly 4 stíny a zabíraly dvojnásobné místo, asi by autoři udělali líp. Tahle paletka se mým oblíbencem bohužel nestane. 


Physician's Formula Butter Blush

Od značky Physician's Formula tady mám produkt ještě jeden, a to Butter Blush neboli jejich ikonickou tvářenku. Opět se odrážím očekáváními od Butter Bronzeru a tak čekám nádhernou pigmentaci, vůni, máslovost. Tvářenku mám v odstínu Natural Glow a musím teda říct, že tvářenka to rozhodně není. Takže když pominu fakt, že se to jmenuje tvářenka, ale přitom se to jako tvářenka použít nedá, dojdu k poměrně hezkým vlastnostem produktu. Textura nezklamala, nicméně tenhle odstín "tvářenky" je pro mne ideální spíš jako jemný rozjasňovač. Není to žádný extrém, nebudete se třpytit jako diskokoule, ale opravdu hezky projasní celé líčení a obličej. 





V balení je přiložený aplikátor, ale ten je pro mě nepoužitelný, je to stejně jako u bronzeru taková divná houbička, díky které je balení jenom nafouknuté na dvojnásobnou tloušťku. Co ale cením, že i do takhle malého balení dali Physician's Formula zrcátko. Pokud bych si tenhle produkt měla koupit znova jako tvářenku, tak bych se k objednávce asi nikdy nedokopala. Pokud bych ho měla znovu koupit jako rozjasňovač a používat ho na něco, na co primárně není určený, budu velice spokojený uživatel. Možná to bylo jen špatnou volbou odstínu a ostatní verze Butter Blush budou více tvářenkové. Kdybych se náhodou někdy rozhodla zkusit jiný odstín, vy budete první, kdo se o tom dozví!





Toaletní voda Guess Los Angeles

Tady si pro přiblížení situace a pochopení půjčím oficiální popis z Elnina, který zní: "Dámský parfém GUESS Guess 1981 Los Angeles startuje silnou vůní červeného rybízu, mandarinky a hrušky. Jeho srdci vládnou omamné pivoňky a jasmín, které zde doprovází pomerančovník se svými plody i květy. Gurmánský základ náleží cedrovému dřevu, vanilce, čokoládovým pralinkám, teplému medovému ambroxanu a erotizujícímu pižmu. Orientální květinová vůně zabalená v růžovém flakonu je ideálním doplňkem pro podzimní, zimní a jarní dny a večery.".




Kdo si někdy zkoušel naslepo vybrat parfém nebo toaletku na internetu, asi ví, jaký je to boj, protože málokdo si dokáže nějak reálně představit tu výslednou vůni, která vznikne. Většinou se držíme nějakých našich oblíbených vůní a případně jejich kombinací a tak nějak doufáme, že to bude fungovat (stejně jako já tady, protože pivoňky, jasmín, rybíz, hrušky, mandarinky, to jsou všechno ingredience, které já v parfémech vyhledávám) . Stejný parfém ale bude na 10 lidech vonět jinak, na každé kůži zareaguje a rozvoní se lehce odlišně a proto se často může stát, že to, co nám na testovacím papírku voní naprosto božsky, se nám na nás samotných potom nelíbí. A není na tom vůbec nic špatně, je to jen důkaz toho, jak je každý člověk jedinečný. A přesně to se stalo i mně. Parfém volně stříknutý do prostoru jsem si zamilovala, ale chemie na mojí kůži prostě nezafungovala... Darovala jsem ho nakonec po několika pokusech kamarádce, a na té voní božsky, i když mi na to prvotní stříknutí do vzduchu řekla, že tohle je teda fakt divný. A teď je už dávno za půlkou lahvičky :).


Clarins Wonder Perfect řasenka

řasenky budu tentokrát poměrně stručná. Značku Clarins jsem objevila zhruba před 5 lety, naprosto jsem si zamilovala jejich radu péče o pleť, která jsem jmenuje Hydra Quench (mimochodem, už tehdy jsem ji objednávala na Elninu) a tady na blogu o ní můžete najít zmínku v několika článcích. A od té doby od Clarins ráda zkouším různé jiné produkty. Není to tak, že bych jako od teď opovrhovala drogérkovou kosmetikou, spíš prostě ráda jednou za čas zkusím něco, o čem v určité době mluvil celý svět, protože si říkám, že na tom prostě musí být přece něco speciálního. Řasenka má krásný luxusní zlatý obal a co se týče funkčnosti, tak ji nemůžu nic vytknout. Dělá všechno co slibuje, řasy začerní, natočí, zahustí, celý den se neobtiskává ani nemaže a jde snadno odlíčit. Má ten nejtradičnější a neklasičtější štětinový aplikátor, jaký si jen u řasenky lze představit, a prostě a jednoduše to funguje! Tenhle popis zní skoro jako dokonalá řasenka! Jenže co je to dokonalá řasenka? Pro každého je to něco jiného. Někdo si zakládá na značkách, řasenka z drogerie je pro něj odpad. Já tohle zas až tak neprožívám, když chci nějakou řasenku zkusit, tak jí prostě zkusím.




Tahle Clarins, na to, že je značka považovaná za high-end, není paradoxně vůbec drahá. Na druhou stranu vám ale dokážu najít i řasenky, které budou mít hodně podobný nebo stejný efekt, a budou stát do stovky. Jen nebudou vizuálně tak promakané. Tady už je to potom otázka osobních preferencí, buď jste anebo nejste ochotni za značku zaplatit. A to je vše, oč tu běží. Je tohle dobrá řasenka? ANO! Doporučila bych Vám ji? ANO! Koupila bych si ji znovu? ANO! Najdeme stejný efekt i za nižší cenu? ANO... To finální rozhodnutí bude vždycky jen a jen na Vás...


Guerlain Kiss Kiss rtěnka

Fialová rtěnka. Kdo se v kosmetice už nějakou dobu pohybuje, tak asi moc dobře ví, že fialová barva je poměrně problematická. Nechápu, jaká magie za tím vězí, ale jestli má nějaká barva tendenci flekatět, je to rozhodně právě fialová. Když jsem v průběhu podzimu vybírala, jakou barvu rtěnky bych si na sobě dokázala představit a hlavně jí dokázala nosit, tak se přiznám, že nic dofialova rozhodně nebylo mojí první volbou. Ale nakonec jsem přece jenom podlehla švestkovému vábení a vybrala si  rtěnku od Guerlain v odstínu Wild Plum. A jestli se mi v předchozích případech výběr úplně nezdařil, tak tady jsem trefila jackpot! Barva totiž není taková ta čarodějnická fialová, je to fialová s příměsí tmavě červené. Tenhle odstín rtěnky nese jméno po švestkách, takže se teď přeneseme o pár měsíců v čase zpět, do doby, kdy švestky zrovna dozrávaly. Když švestku rozloupnete, tak ta šlupka pouští barvivo, a to barvivo není ani fialové ani červené, je to něco mezi. A přesně taková je barva téhle té rtěnky od Guerlain. Ten popis je možná divný, ale barva je to absolutně skvostná a já jsem celý podzim nic moc jiného nevytáhla. I na Štědrý den jsem ji na sobě měla. Jo, a dneska taky. A taky jste ji u mě viděli mnohokrát v akci ve stories a mám ji na sobě i v několika videích na YouTube!




Rtěnka a zaschne do matného finiše, na rtech je neskutečně příjemná, člověk o ní ani neví. Rtěnka vůbec nevysušuje, neobtiskává se, nerozmazává se, nerozpíjí se a dá se v klidu použít i bez konturky. Výdrž je zhruba 5 hodin, potom se začne ze středu rtů pomalu ztrácet. Vzhledem k tomu, že to ale není rtěnka tekutá, tak ji kdykoli během dne můžete snadno opravit bez toho, že byste si na puse vytvořili nějakou tlustou krustu. Tohle je moje úplně první zkušenost se značkou Guerlain, ale rozhodně né poslední. Tahle rtěnka mi fakt vyhovuje, líbí se mi obal, který na vás dýchne trošku toho luxusu, líbí se mi originální barva, sečteno podtrženo: perfektní kousek, který Vám všema 10 doporučuju.


Tangle Teezer Finishing Hairbrush

Tak tenhle hřeben, to je něco neskutečnýho. Hřebeny od značky Tangle Teezer už používám několik let, ale vždycky jsem měla jenom ty bez rukojeti. A tak si myslím, že tenhle můj nový přírůstek do sbírky ocení hlavně sousedé pod námi. Každý, kdo klasický Tangle Teezer má, tak asi ví, jak snadno padá z ruky. A vždycky vám z ruky vypadne v místě, kde to udělá úplně největší rachot! Takže buď na plovoucí podlahu, anebo na kachličky v koupelně. Zákonitě to taky padá v době, kdy je pravděpodobnost, že tím můžete někoho probudit nebo vyděsit nejvyšší, to znamená buď brzy ráno, a nebo pozdě večer. Když se češu v poledne a jsem sama doma, tak mi to snad nikdy nespadlo. Prostě zákon schválnosti!




Tenhle problém se ovšem s touhle tou verzí s rukojetí stává minulostí, ještě se mi nestalo, že bych ho za ty dva měsíce, co ho mám, hodila na zem. Chtěla jsem původně verzi Wet Detangler, ale přišla mi verze Finishing brush. Upřímně, mně šlo hlavně o tu rukojeť, takže jsem to už pak nijak neřešila. Zajímavé na tomhle hřebenu je to, že oproti klasickému Tangle Teezeru má úplně jiný tvar štětin. U klasiky jsem zvyklá, že jsou to rovné kolíky, které jsou po celé délce stejně tlusté. Nicméně tenhleten hřeben má štětiny ve tvaru kuželů. Prostě to vypadá, jako kdybyste na silnici vyskládali stovku dopravních kuželů a pak to celý zmenšili a udělali z toho hřeben. Ty štětiny jsou poskládané hodně blízko u sebe, takže jsem měla docela obavu, že česání s tímhle hřebenem bude tahat. Nicméně to se nestalo a naopak mi přijde, že tohle uspořádání té česací části je mnohem praktičtější, pokud si chcete učesat mokré vlasy. Dostane to z nich totiž obrovské množství vody, díky tomu tvaru to funguje jako taková malá válcová ždímačka.




Musím říct, že co mám doma tuhle verzi, tak jsem po klasice bez rukojeti skoro nesáhla, vzala jsem jí sebou už jenom na hory, protože co si budeme nalhávat, tenhle můj nový růžový krasavec je podstatně větší a ne zrovna skladný. Pokud máte rádi Tangle Teezer, ale jste zhruba stejně šikovní jako já a budíte sousedy kdykoliv ho vezmete do ruky, určitě se na tuhle verzi mrkněte. Já jsem bezvýhradně spokojená!


No, tak po tom kritickém začátku nakonec končíme na pozitivní vlně, to mám radost! Nákup nebo výběr produktů na dálku přes e-shop je někdy trochu ošemetný a ne vždycky se výběr na 100% podaří. Ale ona je kolikrát negativní recenze mnohem přínosnější, než ta pozitivní. Pokud Vás některé produkty zaujaly, tak vězte, že jsou do jednoho z e-shopu Elnino.cz. No a pokud Vás z mého výběru tentokrát nezaujalo nic, tak nemusíte zoufat, na Elninu jsou tisíce produktů a každý si tam najde něco podle svého gusta, aktuální nálady nebo třeba stavu účtu (Ehm, taky začínáte nákupy obvykle v položce výprodej? 😃). Určitě doporučuju mrknout do výlohy bestsellerů a taky na ty slevy, protože ty na Elninu umí fakt parádní. Třeba naposled jsem si tam objednávala nalepovací řasy za 7 korun/pár. Jakou největší pecku jste kdy ulovili právě na Elninu vy?



*Barterová spolupráce s www.parfemy-elnino.cz. Zaslání produktů k otestování v rámci spolupráce nemá vliv na jejich hodnocení, recenze vychází z mých osobních zkušeností. 





5 komentářů:

  1. Odpovědi
    1. Naprosto dokonalá! Tu rtěnku jsem si nejvíc zamilovala!

      Vymazat
  2. Ty stíny v paletce vypadají naprosto nádherně, přesně takové barvy ráda používám! :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jen je škoda, že je z paletky jen horko těžko člověk dostane na oko. Hrozně mě to zamrzelo :-(

      Vymazat
  3. Tak tak slabo pigmentované tiene to som nečakala. Ja mám teraz slávnu Urban Dekay Naked paletku a tá mi tiež nepríde až tak skvelo pigmentovaná.
    Bianka

    OdpovědětVymazat

Těším se na Vaše komentáře!

Contact me: ShelfOfBeauty@gmail.com
All rights reserved. Používá technologii služby Blogger.