Je to s růžovými produkty od Nivea skutečně tak růžové? Záleží i na osobních preferencích...

Ahojte, 

když jsem poprvé otevřela výrazně modrou krabici v barvách loga Nivea, jako první mi na mysli vytanul onen známý popěvek "Jen růžová to může být,  tydy dudu, tydy dudu, typ, typ!". A vsadím se, že i mezi Vámi se najdou tací, kteří si při pohledu na úvodní fotku dnešního článku zanotovali to samé... Růžové ladění je dost pravděpodobně způsobeno tím, že mi tahle barevně slaďoučká zásilka dorazila kolem Valentýna. Ale víte, jak to je, ono se to samo nevyfotí ani nevyzkouší, a tak i přesto, že únorové vrkání už je víc 2 měsíce za námi, přináším Vám dneska svoje dojmy a postřehy z testování. Produkty řadím za sebe tak, jak je za sebou při odličování a čištění pleti používám já :)





MicellAIR Skin breathe s růžovou vodou

Micelárky, micelárky a zase ty micelárky. Mluví se o nich hodně, v dobrém i ve zlém a jak se říká, na každém šprochu, pravdy trochu. Já jsem dřív byla do micelárek celkem blázen, přišlo mi to jako šíleně jednoduchý způsob odlíčení. Zvednou se v polospánku od nedokoukanýho filmu, cestou k posteli najít pár vatových tamponů a než zalehnu, setřít pozůstatky makeupu pár tahy vatičky namočené v zázračné tekutině. Nějaké oplachování? Ani náhodou, si myslíte, že v půl druhý ráno jsem tušila, kterým směrem je koupelna? Tohle NEoplachování se mi po určité době na pleti dost vymstilo, a tak jsem od micelárek ze dne na den dost rychle upustila. Dnes je používám na celý obličej jen v případě nejvyšší nouze a zcela běžně je používám na odlíčení očí. A musí říct, že Nivea tenhle typ produktu umí. Jejich černá MicellAir s výtažky z černého čaje je super, a nejinak je tomu tady. Odlíčí i voděodolný makeup celkem bez potíží, když se dostane do oka, neštípe a hlavně, fakt není potřeba si oči nějak extra dřít, takže se nemusíte bát, že po pár použití přijdete o skoro všechny řasy, kterých už tak máte málo. Já jsem se při rozbalování vyděsila, protože tahle micelárka obsahuje růžovou vodu (ne barvou, jako extrakt z damašské růže), a kdo mě sleduje déle tak ví, jak strašně smrad růže nesnáším. Tady je naštěstí zcela neznatelný, takže uděluji hromadu plusových bodů! 
Micelárka je určena pro všechny typy pleti, je ve velkém 400 ml balení a koupíte ji třeba zde




Výživný čistící pleťový olej

Olejové odličovače, to je něco pro mě. Vyžívám se v několikafázovém odličování, a tam mají oleje svoje nezastupitelné místo. Určitě bych tenhle produkt nedoporučila jako první krok odlíčení, protože to si spíš makeup tak různě roztaháte po obličeji a nějaká velká očista se konat nebude. Pokud jste ale zvyklí začít micelárkou nebo minimálně odlíčit oči dřív, než se pustíte do mokré části odličování, tohle by Vám mohlo sedět. Na dočištění a odstranění zbytků makeupu je to fajn, při kontaktu s teplou vodou se mění v mléčnou emulzi, ale pěnu nečekejte, nedočkali byste se. Já jsem zvyklá sundavat olejové čističe ručníkem namočeným v teplé vodě, ale tady to jde překvapivě dobře i jen obyčejně smýt, Obličej je čistý, nezůstává mastný a ani vysušený. Mrknu se určitě i na další varianty. Parfemace je docela silná, ale mně nevadí a voní mi. Sice se vzadu na etiketě píše, že je vhodné olej použít i na odlíčení očí, ale to já za sebe doporučit nemůžu. Ostatně nedělám to s žádným olejovým odličovákem, protože jakmile se vám sebemenší množství oleje dostane do oka, způsobí to tzv. "zamlžené vidění",  a to já úplně nesnáším. Olej seženete běžně v drogériích a nebo třeba na Notinu zde.




Rozjasňující rýžový peeling

Peelingy jsou v sortimentu Nivea relativní novinkou. Existují celkem ve 3 variantách a brusný efekt má ve všech na starost rýže, která je podle varianty namletá jinak hrubě. Nejhruběji namletý je zelený čistící peeling pro mastnou a smíšenou pleť, středně hrubý je modrý vyhlazující peeling s extraktem z borůvky a nejjemnějším je růžový rozjasňující, obsahující výtažky z malin. Ač je poslední jmenovaný určený na citlivou pleť, velmi silně a tak trochu uměle voní. Zrníčka jsou hodně jemná, neudělají skoro žádnou práci, pokud fakt nepřitlačíte. Což já u peelingu dělám fakt nerada, právě i proto, že mám pleť citlivou. No, vlastně mě to ničím nijak extra neuchvátilo. Jsou mnohem lepší peelingy. Třeba zelený bráška tohohle produktu, který mi i přesto, že není určený přímo na můj typ pleti, sedl mnohem víc a zkoušela jsem ho hned, jak se v obchodech objevil. 




MicellAIR čistící gel s růžovou vodou

Jestliže u micelárky se vůně růže záhadně maskovala, u čistícího gelu je cítit teda dost. Ale hecla jsem se, a párkrát ho zkusila. Použila jsem ho jako poslední fázi mokrého odlíčení, tzn. po oleji. Zbytky oleje krásně smyl, ale ani moji suchou a citlivou pleť nevysušil. Pění akorát, stačí ho málo, takže vydrží celkem dlouho. Micely z obličeje spláchnete, takže s tím taky nemám problém. Vlastně je to celkem dobrý čistící gel za hodně přátelskou cenu, na kterém mi krom vůně vadí jen to, že není v balení s pumpičkou. Stejně jako vůně je ale tohle jen a jen otázkou osobních preferencí, někdo pumpičku ke štěstí fakt nepotřebuje, já ji mám radši, než víčko, protože mi všechno pořád padá a víčko většinou moje zacházení nepřežije dlouho...




Glow denní krém 5v1

Kdo sledoval unboxing na Instagramu, nemohl nepostřehnout moje zmatení z toho, co tenhle produkt má vlastně na starost. Jmenuje se GLOW - což je v překladu lesk, ale v popisu vlastností je na předních příčkách napsáno, že "zmatňuje pleť a zjemňuje viditelné póry". Tak jak to vlastně je?!? Nedala jsem se odradit na první pohled fakt tmavým odstínem a zkusila to. A víte, co se stalo? Vlastně nic. Barva se rozetřela úplně do ztracena, vlastně nebyla na obličeji poznat,  což je v českém pojetí BB krému asi v pořádku, ale kdo někdy zkusil nějaké BB z korejské skincare, ví, že BB rozhodně nemusí z obličeje zcela "zmizet". Pleť po aplikaci není ani matná, ani lesklá. Je úplně stejná, jako kdybych nenanesla nic. 




Zjemnění pórů se nekoná. Sjednocení tónu se nekoná. Redukce nebo zakrytí nedokonalostí? Taky nic, ani to nejmenší začervenání to nezjemnilo. Že by to aspoň hydratovalo se taky úplně říct nedá, ehm ehm. K čemu to vlastně je? Je mi líto, ale pro mě osobně je to úplně k ničemu. A když si pár minut po aplikaci přejedete po obličeji, začne se to drolit... Je to škoda, ale je to během krátké doby druhý Nivea produkt, který koketuje s makeupem a je to fakt  propadák :((. Možná ne nadarmo se říká: "Ševče, drž se svého kopyta..." Tenhle krém ve své sbírce fakt nepotřebujete.




I přes ne zrovna pozitivní závěr jsem si tohle testování užila a až na to BBčko mi tentokrát produkty více méně sedly. S Niveou mám zkušeností hodně, a troufám si tvrdit, že ty pozitivní převažují. Jaké jsou Vaše zkušenosti s Niveou? Nebo třeba i konkrétně s některým z těchto produktů? 




*Barterová spolupráce s Nivea Česká Republika. Zaslání produktů k otestování v rámci spolupráce nemá vliv na jejich hodnocení, recenze vychází z mých osobních zkušeností. 



11 komentářů:

  1. Peeling je za mě hodně jemný, spíše gel než peeling a já preferuji drsnější. Odličovací olej je ale super, ten mi hodně sedí, naopak gel jsem poslala dál, jelikož jsme po něm otékala a mohla se udrbat.
    Beauty of pink / Knižní regál

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem s gelem celkem v pohodě. Nemám teď po ruce složení, ale nebylo tam něco, co běželo kolem skořice, cos třeba přehlédla?

      Vymazat
  2. Produkty poznám, počula som už o nich ale teda skusenost mám jedine s tým krémom a tee nesadol, až som ho poslala dalej. Inak ma zaujal ten čistiaci gél - tie ja možem na čistenie pleti a ešte aj peeling by stál za vyskúšanie. Ešte pred nejakým časom som ho obzerala v dmke, ale nakoniec som sa rozhodla pre iný..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Chápu, ono je to vždycky tak těžký si vybrat, když je toho dneska tolik :)

      Vymazat
  3. S micelárkami mám úplně stejnou zkušenost, já jsem dřív netušila, že se musí smýt, a proto jsem si pak dávala pleť docela dlouho dokupy. Ale taky si s nimi ráda odličuji oči :) Láká mě ten čistící olej, za to peeling bych musela volit taky ten zelený, nemám ráda, když peeling víceméně nic nedělá. A od Nivey mám nejradši krémy na obličej, na ty nedám dopustit :)

    Pauline's Tiny World

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ten čistící olej je za mě moc fajn, určitě po něm mrkni. Mě olejové odličování hodně baví!

      Vymazat
  4. Popravde normálne som rada ze som ten glow bbkrem neobjednala mam len bázu z tej rady tak som zvedavá

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsem zvědavá, co povíš na tu bázi, jestli to bude lepší, než ten krém...

      Vymazat
  5. Tuhle růžovou řadu jsem zatím nezkoušela, i když její design k tomu přímo vybízí! :D Nivea mě nikdy nezklamala, tak třeba se brzy dostanu k tomu něco z produktů vyzkoušet. :))

    OdpovědětVymazat
  6. Žádné špatné zkušenosti naštěstí nemám a z této krásné růžové řady jsem nic nezkoušela, ale vypadá to teda fakt krásně! Škoda toho BB krému.
    Michaela Blog

    OdpovědětVymazat

Těším se na Vaše komentáře!

Contact me: ShelfOfBeauty@gmail.com
All rights reserved. Používá technologii služby Blogger.