Řada péče o pleť Hyaluron Specialist od L'Oréal Paris se v lednu rozrostla o micelárku, tonikum a čistící gel

Ahojte, 

taky máte občas pocit, že "kyselina hyaluronová is the new black"? Dneska na tuhle ingredienci přísahá celý kosmetický svět a žádná jiná účinná látka se ve spojení s kosmetikou neskloňuje tak často. Hodnota trhu s kyselinou hyaluronovou atakovala v roce 2020 hranici 10 miliard dolarů a její tržní hodnota rok od roku roste. A není se co divit. Vždyť kosmetiku na základě téhle magické látky má dneska doma téměř každá žena (a nejeden muž). 




L'Oréal Paris, stejně jako většina dalších značek, už má svou hyaluronovou řadu na trhu nějaký ten pátek. Nově ale v lednu 2021 k dennímu, nočnímu a očnímu krému přidává ještě pomocníky na čistění pleti, a to micelární vodu, čistící gel a tonikum. Pojďme se podívat, co jednotlivé produkty slibují, a jak svým slibům dostály v mém testování. 

Hyaluron Specialist Micelární voda

Oficiální popis: "Hyaluron Specialist vyplňující hydratační micelární voda od L’Oréal Paris byla vytvořena za účelem důkladného odstranění make-upu a nečistot z pleti, navrácení hydratace a zjemnění pokožky. Vyznačuje se jedinečným složením, obohaceným o kyselinu hyaluronovou, známou pro své vyplňující a hydratační schopnosti. Tato micelární voda šetrně a přitom účinně čistí a odličuje pleť obličeje a očí. Navíc je oftalmologicky a dermatologicky testována a je vhodná i pro citlivou pleť. Ráno a večer aplikujte na vatový tampon a opatrně jím přejeďte celý obličej i oči pro dokonalé odlíčení. Není potřeba oplachovat."

Moje dojmy: 
Obecně nemám od micelárek, které nemají olejovou složku, moc vysoká očekávání. Tahle micelárka je ale za mě úplně zbytečný produkt. Neodlíčí nic. Jakože vůbec nic. Pleť sice nevysuší, ale taky ji ani zdaleka nevyčistí. Když si to shrneme popořadě, tak NEčistí ani NEodličuje. Nezvládne pořádně ani makeup na tvářích, s řasenkou jsem to vzdala zrovna tak. Sice se píše, že se nemusí oplachovat, ale já oplachuju všechny micelárky. Vždycky. Bez výjimky. Když si to shrneme, tak na odlíčení musíte vzít gel nebo olej, micelárkou můžete zkusit dočistit, ale zase jí pak ještě doporučuju opláchnout. V celém tom odličovacím procesu je vlastně vždycky úplně zbytečným krokem navíc (vzhledem k tomu, že nic nedělá), který skutečně nepotřebujete. 




Hyaluron Specialist Mycí Gel

Oficiální popis: "Laboratoře L’Oréal Paris vytvořily nový čisticí gel obohacený o kyselinu hyaluronovou, účinnou vyplňující a hydratační aktivní složku. Tento čisticí gel se přeměňuje v jemnou pěnu, která pleť intenzivně čistí a jemně ji osvěžuje. Pokožka je den za dnem hydratovaná a jemnější. Čisticí gel je dermatologicky testován a vhodný pro všechny typy pleti, včetně té citlivé. Ráno a večer aplikujte malé množství na mokrý obličej a krk. Jemně vmasírujte krouživými pohyby. Opláchněte vodou."

Moje dojmy: 
Jako takhle, je to lepší, než ta micelárka. Že by mě to ale vystřelilo nadšením na Mars, to rozhodně ne. Jsem zvyklá gel používat jako druhý krok double cleansingu s Foreem. A tady se vyskytl problém. Ráno si obličej myju jen gelem bez forea, opláchnu a jdu. Tady bylo všechno v pohodě. Večer s Foreem to ale bylo celkem peklo. Na konci minutového čistícího cyklu, který na Foreu používám přes rok, jsem myslela, že mi upadne obličej, byla jsem celá rudá, obličej celý podrážděný. S jiným gelem se mi to neděje, takže předpokládám, že ve složení je něco, co není úplně ideální mít na obličeji delší dobu. Gel jako takový není špatný, odlíčí zbytky make-upu dobře a nevysušuje, ale při nákupu doporučuju dobře pročíst složení, zda tam není nějaká pro Vás riziková složka. 




Hyaluron Specialist Tonikum

Oficiální popis: "L'Oréal Paris Hyaluron Specialist pleťové tonikum s kyselinou hyaluronovou, které pleť nejen vyčistí, ale také vyplní. Kyselina hyaluronová pomáhá vyplnit, vyhladit a intenzivně hydratovat pleť. Dopřejte své pleti dlouhotrvající hydratační péči s Hyaluron Specialist pleťovým tonikem od značky L'Oréal Paris. Aplikujte na vatový tampon a opatrně jím přejeďte po celé tváři. Vyhněte se okolí očí. Není potřeba oplachovat."

Moje dojmy: 
Největší naděje jsem vkládala do tonika a dopadlo to přesně tak, jak jsem čekala. Z celé trojky se mi tonikum zamlouvá nejvíc. Je to příjemný poslední krok čištění a přípravy na nanášení skincare. Pleť hezky zklidní, je hebká, opravdu jemná a na dotek jakoby hydratovaná. Stáhne i případné poslední stopy makeupu a hlavně vůbec nelepí, což kvituju s velkým povděkem.




Celkově musím říct, že řada Hyaluron Specialist mi asi více vyhovuje po stránce pečující. Krémy byly fajn a neměla jsem na ně žádnou reakci, ale tohle čistící rozšíření mě nenadchlo a není to nic, co bych doporučovala, kudy chodím. Balení je opticky lákavé a ženské, ale pokud si budete pořizovat micelárku nebo tonikum, dávejte pozor. Mají poměrně široké hrdlo a já si při prvních použití víc produktu vylila do umyvadla než na tamponky. Pokud z téhle řady přece jen chcete něco zkusit, a nehledáte péči, doporučuju sáhnout po toniku. Komplet řadu jsem viděla v prodeji v DMku, kde ji mají na stojanech přímo u pokladen...




*Barterová spolupráce s L'Oréal Paris Česká Republika. Zaslání produktů k otestování v rámci spolupráce nemá vliv na jejich hodnocení, recenze vychází z mých osobních zkušeností. 

4 komentáře:

  1. Z této řady mám denní a noční krém a nemohu si je vynachválit! :) I tyhle produkty možná časem vyzkouším. :)

    OdpovědětVymazat
  2. O tejto hyaluron rade som už počula a moc sa mi páči.

    xxAlexandra z MS ALWAYS LATE

    OdpovědětVymazat
  3. Koukám, že tahle řada tedy nic moc. Nicméně kyselinu hyaluronovou mám v kosmetice taky velmi ráda :)

    OdpovědětVymazat
  4. Ahoj, zajímavé čtení o kosmetice. Chtěla jsem si splnit svůj sen a to založit si vlastní e-shop s přírodní kosmetikou. Shaněla jsem všude možně informace. Až na internetu na webové stránce zde , tam jsem se dozvěděla co potřebovala. Teď mám ten svůj vysněný e-shop. Přeji příjemný den.

    OdpovědětVymazat

Těším se na Vaše komentáře!

Contact me: ShelfOfBeauty@gmail.com
All rights reserved. Používá technologii služby Blogger.