GAME OVER V: Známe produkt roku 2023! A za co peníze naopak rozhodně nevyhazovat?!

Ahojte, 

jak už to u nás kosmetických nadšenců bývá, spotřebované produkty nám přibývají celkem rychle. Normální člověk prázdný obal vezme a vyhodí. A pak je na světě určitá skupina lidí, která tyhle "odpadky" hromadí, aby se pak s Vámi jednou za čas mohla podělit o recenze a dojmy. Protože Game Over série je celkem zavedený formát, dost nudných úvodů, jdeme na věc. Jako obvykle mám pro Vás namixovanou desítku produktů a stejně jako vždycky to nejsou fotky zrovna na výstavu. Ale na druhou stranu, co jiného dodá recenzi na autenticitě víc, než zmasakrovaný a značně jetý obal...




Nivea Black & White Invisible Antiperspirant

Kdysi bych si antiperspirant v jiné formě než sprej nekoupila. Teď mám naopak spreje na samém konci žebříčku popularity. Tahle Nivea byla byla součástí nějakého dárkového balíčku, no a jako nevím, no. Slibuje, že nebude dělat skvrny na oblečení. Ty žluté nedělá, jde vyprat, ale bílej flek na tmavým tričku vytvořila raz dva. Vůně nebyla nic extra, ale zase abych byla fér, proti pocení mě tenhle sprej ochránil spolehlivě. Fungoval? Proti pocení ano. Dodržel vše, co slíbil na obalu? Ne. Šla bych si pro něj dobrovolně znova? Ne. Nic, bez čeho bych nepřežila.
Hodnocení: ⭐️⭐️⭐️

Dermacol Lilac Flower Shower

Já miluju šeřík a jeho opojnou vůni! A tahle byla hodně věrohodná! To máme hned o hvězdičku navíc. Krásně krémová konzistence, krásně pění, absolutně nevysušuje a z jedné sprchy provoníte celou koupelnu. Oproti klasickým Dermacol sprcháčům je tekutější, takže ho i celkem pohodlně dostanete z té tuby do poslední kapky. Výhrady? Nemám. Miluju!
Hodnocení: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Dermacol Aroma Ritual Růžový Grep

Netroufám si odhadovat, kolik je to let, co světlo světa spatřily první kousky z kolekce Aroma Ritual, ale je to jeden z mých nejoblíbenějších produktů od Dermacolu. Nepřeberné množství vůní, každý rok nějaké přibudou, zajímavé limitky nejen o svátcích. Vybere si každý. Milovník sladkých vůní, svěžích citrusů, ovocných tónů i parfemací inspirovaných vybranými lahůdkami jako jsou makronky nebo čokoládové lanýže. A to nejlepší? Stojí pár korun, v akcích ho často seženete za cenu mezi 30-40 Kč. Grep je moje absolutní jednička mezi všemi Aroma Ritual vůněmi, který kdy vznikly, měla jsem ho určitě minimálně 3x. Jediná vada na kráse celé téhle kolekce jsou obaly. Ta tuba je prostě měkká. A gel je trošku hustší, takže vydolovat těch posledních pár umytí většinou vyžaduje tu tubu různě kroutit a mačkat a deformovat, abyste to z ní dostali. Vytáčí mě to? Strašně!! Ale i tak mám tenhle produkt hodně ráda. 
Hodnocení: ⭐️⭐️⭐️⭐️




Balea Plex Care šampon

Long story short, internetové tamtamy hlásaly, že tohle je dupe Olaplexu. Za pár korun. Eee, jen další důkaz toho, že to, že se něco napíše na internetu ještě nutně nemusí znamenat, že je to vždycky tak. Nevím, jestli jste někdy zkusili originál Olaplex. Já jo, ten úplný základ, tj. šampon a kondicionér. Jak moc jsou si originál a Balea Plex care šampon podobní? Asi jako Felicie, kterou Vás nechal děda řídit hned po autoškole a Ferrari Leoše Mareše. Srovnáváme tu nesrovnatelné. To, že mají oba produtky "plex" v názvu z nich nedělá to samé. Šampon je těžce průměrný, nijak extra nevyživuje, vlastně spíš vůbec, nijak extra nevoní, nijak extra nepění. Patří k těm dražším Balea šamponům (rozuměj nad 50,-), ale efekt je možná ještě horší, než ty za dvacku. Navíc je dost hustý a vyklepat ho po spotřebování cca poloviny obsahu z té tuby je celkem makačka. Znovu? Ani náhodou. Jar by fungoval stejně. 
Hodnocení: ⭐️

Balea Plex Care kondicionér

Šampon má hlavně umýt, o výživu, uhlazení a cokoliv dalšího se má postarat kondicionér, případně maska a leave-in přípravky. No, jak už asi tušíte, ani tohle kolem originálního Olaplexu ani nešlo a ten, kdo tu lež tehdy pustil do světa a zařídil, že to bylo snad úplně všude vyprodaný, už by si měl hledat kvalitního pojišťováka. Bude ho potřebovat, až ho za tu lež karma dožene. Tohle je úplně průměrnej kondicionér, kterýho je potřeba celkem dost, ale vlasy z něj dostanou celkem málo. Jsou po použití pořád dost suchý, polétavý, elektrizujou, a bez dalších vlasových krémů/kondicionérů ve spreji se neobejdu. Kdyby to byl poslední kondicionér v celý drogérce, koupím si to znovu, protože zas lepší než vůbec nic to asi je. Ale o hodně, hodně málo. 
Hodnocení: ⭐️

Sephora Dvoufázový odličovač

I když jsem ke spoustě produktů ze Sephora Collection celkem skeptická, občas se tam najdou fakt poklady. Tenhle odličovák jsem začala používat v Paříži. Jakože ne tuhle stejnou lahvičku proboha. Ale poprvé jsem se k němu dostala v roce 2011, když jsem ve francouzské metropoli studovala. Sephora pro mě tehdy byla jak jinej svět, a jako chudá studentka jsem si tam nic moc koupit nemohla, takže jsem zkusila pár věcí právě z jejich privátní kolekce. A tohle bylo fakt dobrý. Tehdy, stejně, jako dnes. Pokud máte rádi dvoufázový odličováky, což není pro každýho. Tohle ale odlíčí všechno. Linky, voděodolný makeup, bez podráždění, rychle. Bez pocitu, že máte kolem očí olejovou ropnou skvrnu a zamlžený vidění k tomu. Olejová i tekutá složka se promíchávají v ideálním poměru a i ke konci lahvičky zbývá furt dost z obou složek, aby se odličovací schopnosti nezměnily. Je to nejlepší odličovák, který Sephora ve své kolekci má. Chybí mu něco k dokonalosti? Dvě věci, trochu nižší cena a promyšlenější balení. Šroubovací víčko je docela opruz. Hlavně, když to protřepete a pak vám to nejde otevřít... A můžete začít znova, protože složky se od sebe dost rychle oddělují. 
Hodnocení: ⭐️⭐️⭐️⭐️
P.S. Říká se, že aktuálně je u tohoho produktu nová receptura. Já teď spotřebovávám své kosmetické zásoby a tak jsem nový nekupovala. Recenze je na produkt zakoupený v roce 2021. 




Elsève Hyaluron Plump hydratační maska

Vzpomínáte si na dvě pětihvězdičková hodnocení šamponu a kondicionéru z téhle řady z Game Overu I? Absolutně nedoceněné drahokamy drogérkových poliček? Jestli si něco zaslouží srovnávání a titul konkurence Olaplexu, není to ten vtip z DMka, ale tohle! Skvěle to voní, tak luxusně, což celý ten zážitek z použití jen pozvedne. Na vlasech to stačí nechat pár minut. Jsou vyhlazený, vyživený, neelektrizujou, maska vůbec nezatěžuje, velmi snadno se vymývá, ale nechá vlasy krásné. Znáte ten pocit, kdy máte po mytí a foukání vlasy vysušený? A trvá třeba do druhého dne, než se do nich vrátí život, vláha a lesk? Tak tohle je tady hned po umytí. Samozřejmě pokud si je pak budete sušit na 300 stupňů 2 cm od hlavy a ještě je napůl vlhký prodejete žehličkou, nepomůže Vám ani ten Olaplex, to možná tak paruka. Ale pokud následná peče o vlasy bude v nějakých rozumných mezích, odmění se vám použití téhle masky krásnou lehkou hřívou. Aktuálně je celá tahle řada už skoro rok moje číslo jedna a jen tak něco ji z toho trůnu nesesadí. Za tohle by měli vývojáři a technologové v L'Orèalu dostat metál!
Hodnocení: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

The Ordinary Marine Hyaluronics

Méně známý sourozenec ikonického séra kyseliny hyaluronové a vitamínu B5 od stejné značky, které je snad nejprodávanějším produktem od The Ordinary vůbec. Marine Hyaluronics obsahuje výtažky z mořských řas, nemá žádnou parfemaci. Konzistenci má úplně stejnou, jako obyčejná voda, okamžitě se vstřebá a opravdu o něm na obličeji vůbec nevíte. Já jsem po něm poprvé sáhla, když jsem začala pravidelně létat do Afriky. V teplotách 40+ totiž na obličeji nesnesu skoro nic, odpotím to během půl minuty po opuštění baráku. Ale tohle sérum ne. Konzistence je tak obyčejná a přesto tak unikátní, s takhle tekutým sérem jsem doposud nikdy nesetkala. Balení má kapátko, kterým přesně naberete, pak kápnete do dlaně a zatlačíte do obličeje stejně, jako když na sebe chlap patlá po holení kolínskou. Tenhle produkt tu asi uvidíte brzy znovu, protože jsem za půlkou další lahvičky. Jedinou nevýhodou je, že se v ČR nedá koupit, sortiment The Ordinary tu máme dost omezený a zrovna tohle se do výběru pro Česko nevešlo. Není ale problém objednat přes ofiko web a nebo třeba Look Fantastic. Cena je kolem 150 Kč za 30 ml a rozhodně stojí za vyzkoušení. Pokud Vám vadí hutné textury, parfemace, zbytečně dlouhé složení, zkuste tohle. Navíc pokud rádi používáte pleťové oleje, tohle je ideální podklad. Jedu hvězdičku odebírám za složité shánění. 
Hodnocení: ⭐️⭐️⭐️⭐️

Lactacyd Antibacterials intimní ubrousky

Upřímně, nikdy jsem si sama o sobě nemyslela, že jsem cílovka takového produktu. A dlouho jsem jí skutečně nebyla. Nepřišlo mi, že tenhle produkt ve svým životě potřebuju. Ale jak se postupně proměňoval můj pracovní život, trávím část dne náročnou fyzickou prací a někdy naopak nekonečnou cestou v autě, občas to tam dole vyvolá určitý diskomfort. Bohužel, skočit si do sprchy uprostřed dne je celkem nereálné. A tak se mi do života dostaly vhlčené ubrousky v mnoha podobách? A víte co, zvykla jsem si na ně, nemůžu si jejich vynález vynachválit. Ty intimní mám vždycky v kabelce, jedny záložní jezdí v autě a pak mám jedny v mém on-board kosmetickém pytlíku do letadla. Pokud se nepletu, verze antibacterials je s obsahem tea tree. Nijak ale nesvědí, nepálí, nelepí, žádný z běžných efektů tea tree oleje se nedostavuje. Zlepší celkový komfort intimních partií, ale nijak je nedráždí. Není to moje nejoblíbenější verze, ale o té zase jindy. Tyhle jsem koupila spíš jako nouzovku, když moje oblíbené nebyly. V balení je 15 ubrousků a cena v posledních měsících raketově vysřelila někam k 70 Kč, což je za takové množství docela pálka. Nejsem ale ochotná se jich úplně vzdát, jsem na lovu alternativ. 
Hodnocení: ⭐️⭐️⭐️

Renovality Dotek Slunce

To nejlepší si nechávám úplně na konec! Kdybych měla jednomu produktu za rok 2023 udělit zlatou medaili za nejlepší produkt roku, neváhala bych ani vteřinu a byl ty to Dotek Slunce. Produkt, o kterým jsem si v den jeho uvedení myslela, že je to zbytečnost. Vždyť to je další z mnoha tónovacích sprejů, který má dodat opálení a já jich mám doma několik, a všechny leží po pár použitích někde v krabicích produktů, která tam pravděpodobně budou až do doby, než je vyhodím. Když mi tohle přišlo na testování, tak jsem byla unešená hlavně vůní. Každá tónovací věc doteď tak nějak smrděla. Ne zkaženě, ale prostě to nevoní. Vůni Doteku slunce bych brala snad i jako parfém. Jemná, příjemná, lehká, nevtíravá. Co Dotek slunce vlastně umí? Má sjednotit tón pleti, dodat zdravější barevný nádech, hydratovat. Není to primárně samoopalovák, takže efekt se nestane za noc. Nanáší se na vyčištěnou pleť před jakoukoliv další péčí. Já jsem ho zařadila do večerní rutiny. A pak i do ranní. Než jsem si nějakého efektu všimla, trvalo to cca týden. Nestane se, že by měl najednou obličej jinou barvu. Prostě je to přesně ten efekt "moje pleť, ale hezčí". Pokud se extrémně pozorujete každý den, těžko si změny všimnete. Je viditelná spíš na fotkách nebo ji uvidí někdo, s kým se nevidíte denně. Stačilo mi najednou míň makeupu a najednou nastal zlom, že jsem místo full face chodila jen s řasenkou a udělaným obočím a bylo mi to jedno. Protože jsem s tou pletí byla extrémně spokojená. A byla jsem zoufalá, když mi došla ta lahvička z PR balíčku a na webu bylo vyprodáno. Jakmile se to objevilo na skladě, objednala jsem 4 do zásoby. To jsem nikdy s jiným produktem neudělala. Tak skvělý Dotek Slunce je! Panika z toho, že mi zase dojde mi nedovolí klesnou v zásobách pod 1 lahvičku a doufám, že se tohle nikdy nepřestane vyrábět! 
Hodnocení: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️


Tak to je první desítka roku 2024, i když všechno bylo spotřebováno už v roce minulém. Ale zase nechci blog plnit jen hromadou "odpadků", a tak Vám to budu dávkovat postupně. Ale nebojte, odpadkový box už se zase plní. Zkoušeli jste nějaký z těchto produktů?

P. S. U Game Over recenzí to nejsou extra nablýskané produkty, spíš naopak, většinou nesou velké stopy používání. Ale nechci Vám tu ukazovat fotky, jak z reklamy. Aspoň vidíte, jak se obal při používání reálně ničí. Věřím, že u tohoto typu článku to pochopíte a nevadí Vám to. Nebo? 

1 komentář:

  1. Akože to posledné? To chcem! Idem objednat! Vdaka za skvele odporucanie!

    OdpovědětVymazat

Těším se na Vaše komentáře!

Contact me: ShelfOfBeauty@gmail.com
All rights reserved. Používá technologii služby Blogger.