Našla jsem svůj ideální antiperspirant!


Ahoj,

vítám Vás u další pravidelné (ehm, ehm, skoro pravidelné) porce informací z beauty světa. Léto nám asi definitivně řeklo sbohem, protože teploty mezi 10°a 15°já fakt za vedro nepovažuju. I když, co by za to asi většina z Vás cca měsíc zpátky dala, co? Je mi jasné, že já jsem jeden z mála exotů, který se v těch teplotách přes 30°C vyžívá, a tak vás určitě potěší, že se k tomu vedru vrátíme jen symbolicky a virtuálně. Tohle léto se totiž asi stalo to, v co jsem pomalu přestávala doufat. Našla jsem svůj ideální antiperspirant! Goodbye, propocená trička s fleky pod rukávy!

Najít ten svůj kousek, tu pravou vůni, konzistenci a hlavně funkčnost a výdrž, které ale nezruinují váš rozpočet, když je budete kupovat relativně často a opakovaně, to je na poli přípravků proti pocení skoro nadlidský úkol. A víc než kde jinde tu platí, že co sedí jednomu, nemusí sedět druhému a naopak. Zkoušela jsem hodně v ČR běžně dostupných značek, spreje, tuhé, gelové, kuličky, dokonce i krystaly! Dove, Nivea, Garnier, privátní značky drogérek, Rexona…. A mám mezi nimi několik relativně oblíbených. 

Když jsem s deodoranty začínala jako puberťačka, chtěla jsem mít všechno ve spreji. V té době jsem si kupovala Fa, protože bylo věčně v akci za pár kaček a to mému rozpočtu středoškoláka naprosto vyhovovalo. Co na tom, že to bylo úplně nefunkční, jen hrozně převoněný. Ale to je dávná historie, takže let’s move on. Postupně jsem střídala ta období, kdy jsem měla oblíbené tuhé deodoranty, pak zase sprej, sem tam jsem zkusila nějakou kuličku, většinou jsem ji znechuceně odhodila a vrátila se k tomu, co tam nějak bylo zrovna v drogérce v akci (občas si tím přijdu jak postižená, takový slevolovec). 


Dlouhou dobu se u mě na špici držel Garnier minéral, ten proti pocení fakt fungoval a měl i příjemné vůně. Ale jak se to tak občas stane, z ničeho nic mi úplně přestal vyhovovat. Nedalo se svítit, hledala jsem dál. Naběhla jsem do drogérky a popadla pár různých antiperspirantů. Nějakou Rexonu (která funguje, ale sprej se roztáhne tak na 10m3 kolem místa, kde to aplikujete, a vybíhat ráno ve spěchu ze dveří ještě s pachutí motion fresh na jazyku a nadávajícím partnerem, kterému jste omylem překryli vaším deo vůni ranní kávy v patách, ne dííííky), nějaký noname a pak 2 kuličky od Adidasu. A dámy a pánové, ať se o Adidasu říká cokoliv, 3 proužky pro teploušky, čím víc proužků - tím víc Adidas a podobný debilní říkanky, je to pro mě aktuálně nejlepší věc proti pocení na planetě! 




Moje předchozí zkušenost s kuličkami byly takové, že by prostě měly lepit. Jakože fakt pomalu jak Herkules ze školních výtvarek. Teda jako samo, že by lepit neměly, ale vždycky to tak bylo. Překvapení, takhle nelepí. Další věcí, která mě od jejich používání dlouhodobě odrazovala, byl fakt, že když zaschly, byla to divná vrstvička, která zaschne, popraská a opadává. Tohle? Jakoby to tam nebylo, prostě to zaschne a nevíte o tom. Shrnu vám ty pozitiva hezky pod sebe: 

👍🏻 To nejdůležitejší - funguje! Skutečně zabrání tomu, abyste během náročného horkého dne měli tričko nebo košili vyzdobené koláči od potu v podpaží
👍🏻 Nelepí, po nanasení zaschne za pár vteřin a hotovo. 
👍🏻 Nedrolí se, neopadává, nevypadáte, jako by Vaše podpaží mělo lupy 😃 
👍🏻 Aplikace - jednoduchá, rychlá, pohodlná, tichá, neobtěžující okolí - narozdíl od spreje totiž není potřeba pak 5 minut větrat, abyste k zamezili zadušení vašemu i ostatních členů domácnosti
👍🏻 Balení - malé, skladné a praktické! Produkt stojí na víčku, tzn. že i poslední kapka produktu silou gravitace steče k aplikátoru a vy to tak můžete vypotřebovat skutečně do dna. Není to jako se tuhými antiperspiranty, kde to za něco musí držet a skoro cenťák musíte vyhodit. 
👍🏻 Vůně - jsou jemné a nevtíravé, nevýrazné, které se nebijí s použitým parfémem
👍🏻 Neničí oblečení, nenechává skrvny na tmavém prádle ani žluté fleky na světlém

👎🏻 Cena - oproti ostatním drogérkovým je dražší. Běžně ho vídám za 79 - 89 korun. Dá se splašit v akci za 60,-, což je cca o dvacku dražší, než kolegové z poličky, ale je to úplně jiná liga 💪🏻

Já jsem svého favorita našla. V méně horkých dne dopotřebovávám zásoby těch ostatních, ale už se jimi nezásobím. Teď se naopak dozásobím Adidasem. A jak bojujete s pocením vy? Máte nějaký osvědčený antiperspirant? Nebo se spoléháte jen na pomoc deodorantů? A nebo patříte k těm vyvoleným, co se skoro nepotí? Podělte se o vaše tipy v komentářích :-)




Žádné komentáře:

Těším se na Vaše komentáře!

Contact me: ShelfOfBeauty@gmail.com
All rights reserved. Používá technologii služby Blogger.