Medik8 - Hydr8 B5 hydratační sérum

Zdravím Vás,

dneska se podíváme na zoubek prvnímu produktu z balíčku, který mi před Vánocemi byl zaslán od českého zastoupení Medik8. Firma Medaprex je jediným oficiálním distributorem této bristké značky pro Českou republiku a já jsem moc ráda, že jsem dostala před Vánocemi příležitost vybrat si několik produktů z jejich sortimentu a vyzkoušet je.

Vzhledem k tomu, jak široké a specificky orientované portfolio produktů Medik8 má, využila jsem nabídnuté pomoci s výběrem a následně absolvovala velmi příjemný telefonický rozhovor se slečnou Katarínou, na základě kterého jsem společně vybraly, co by mé pleti mohlo přijít aktuálně vhod. No, upřímně, úplně jsem z počátku nebyla nadšená z toho, že bych někomu měla vyprávět, jak mám problémy se suchou pletí a čím jsem si procházela v relativně nedávné minulosti (viz. akné speciál), ale nakonec jsem byla vážně ráda, že jsem si s výběrem nechala poradit. Katarína je profík na svém místě a máte spíš pocit, že kecáte s kámoškou, rozhodně jsem si nepřipadala jak při vstupním výslechu při změně dermatologa.

Velmi jsem ocenila i to, že jsem sama měla několik produktů vyhlídnutých a když jsem se zmínila, že bych to a to chtěla vyzkoušet, bylo mi nejen řečeno, že tohle se hodí a tohle ne, ale hlavně vysvětleno, proč ne a nebo proč naopak ano! To považuju za velice důležité, už proto, že Medik8, to prostě nejsou krémy za 150 Kč, a tak je logické, že zákazník bude chtít vědět, co za své peníze může očekávat a nechce vyhodit x stovek jen tak do vzduchu, jen aby si někdo udělal čárku za prodej (taková je moje zkušenost s Avonem, Mary Kay, TianDé...). Po zhruba 15 minutové diskuzi jsme se shodly na tom, že mi na vyzkoušení bude zaslán oční krém Advanced night restore, Lipid Balance cleansing oil a Hydr8 B5 hydratační sérum. A právě o posledním jmenovaném to dneska bude.




Co se vlastně pod šifrou Hydr8 B5 skývá? Tady je odpověď: "Hydratační sérum na pokožku Hydr8 B5 má formu lehkého gelu, který se snadno nanáší a pokožka jej rychle absorbuje. Obsahuje kyselinu pantotenovou (vitamín B5) a kyselinu hyaluronovou. Díky nim dochází po aplikaci séra k okamžitému zjemnění a vyhlazení pokožky. Protože se kyselina hyaluronová řadí k látkám s největší schopností vázat na sebe vodu, i pleť dokáže výborně zavodnit a udržet ji dlouhodobě hydratovanou. Používat lze hydratační sérum na pokožku Hydr8 B5 přes den i na noc, pleť bude chráněná a regenerovaná. Má lehké a 100% nemastné hydratační složení, je nekomedogenní, neobsahuje olej, neparfémované. Obsah balení je 30 ml, které vydrží cca 100 aplikací." (zdroj: www.medaprex.cz). 




Musím říct, že jako každá žena jsem měla radost z toho, jak luxusně kosmetika Medik8 působí a jak je promyšlená do posledního detailu od obalu po samotné balení nebo aplikátor. A jaké jsou moje zkušenosti s tímhle sérem? Po více než měsíci používání musím říct, že více než pozitivní. Při zařazení jakékoliv nové kosmetiky mám trošku strach, jak ji moje pleť přijme, jestli nebude "vyvádět", červenat, osypávat se, protože je to prostě holka nevypočitatelná. Ale všechno v pořádku, nic se nestalo. Cca na přelomu roku, což bylo zhruba 14 dní po začátku používání jsem pozorovala, že je pleť celkově jemnější a hladší na dotek. Koňská dávka hydratace 2x denně jí prostě dělala dobře. Nesmíme ale zapomínat na to, že hydratační sérum je jenom dobrým základem pro další péči a mělo by být vždy podkladem pro další pečující krok v podobě krému.

Já jsem se sérem vyzkoušela krémy 2 - Clarins Hydra Quench intensive a Clinique Moisture Surge 72h. Zkusila jsem několik dní sérum i samostatně, ale tam to bylo s úrovní hydratace jen tak tak. V případě nouze by se to dalo, ale s krémem je to prostě lepší. Přece jen, tou nejklíčovější schopností kyseliny hyaluronové je schopnost vázat na sebe vodu, a tu zčásti bere i z následné péče. Velmi se mi sérum osvědčilo i jako základ pod přírodní oleje (Opuncie a Kamélie od Renovality), které jsem zvyklá na noc střídat právě s krémy. Co se týče kombinace s dalšími produkty, je velké plus, že pod krémy sérum nehrudkovatí, nedrolí se a vytvoří jak samostatně, tak i v kombinaci s krémem dobrý základ pro aplikaci makeupu. 

Kdybych měla tohle hyaluronové sérum srovnat s tím od Renovality, vyberu si z několika důvodů tohle, a to i přes vyšší cenu. Proč*?
- Aplikace kapátkem mi vyhovuje víc, než pumpičkou. Z hygienického hlediska je to podobné, ale když si naberete víc, než jste plánovali, už to přes pumpičku nevrátíte a prostě na obličej naplácáte. S kapátkem máte mnohem přesnější kontrolu nad množstvím, které skutečně (s)potřebujete.
- Sérum od Renovality obsahuje růžový hydrosol. A tím pádem je z něj cítit ta typická vůně růžové vody. A já tu vůni skutečně nemám ráda. A protože rituál péče o pleť by měl být nejen účinný, ale také po všech stránkách příjemný, preferuju neparfémovanou variantu. 
- Pocit po aplikaci. Sérum od Renovality ještě chvíli po zaschnutí docela lepí. Slouží sice jako základ pro nanesení další péče, ale když Vám náhodou zaschne při hledání toho, co si na obličej dáte dál, lepí. Sérum od Mediku nelepí. 
- Cena. Tohle hraje jednoznačně ve prospěch Renovality. Cena za 50 ml je 349,-, u Medik8 je to za 30ml cena o poznání vyšší, a to 1.020,-.

*Rozhodně tím ale nechci říct, že sérum od Renovality je špatné, to určitě ne. Sama jsem ho vypoužívala celé jedno balení a Renovality jsem zůstala věrná co se olejů týče, jen sérum mi do oka prostě nepadlo. 

Je tu ještě jedna drobnost, která je více než praktická. Kapátko má na sobě měrku. Je tam stupnice od nuly do 1 ml, vždy po 0,2 ml. Díky tomu si tak snadno změříte, kolik produktu potřebujete vy konkrétně na jednu aplikaci a můžete tak snadno odhadnout, jak dlouho právě Vám produkt vydrží. Mně stačí na celý obličej 0,2 ml, takže mně by balení mělo vystačit na cca 150 aplikací (2,5 měsíce při používání 2x denně). 

Sérum zakoupíte zde, cena za 30 ml je 1020 Kč. 




A mám pro Vás jeden tip, jak dodat pleti ještě více hydratace. Já tenhle krok nevynechávám nikdy. Po aplikaci hyaluronového séra pleť přestříknu termální vodou Uriage (ale můžete použít i jakoukoliv jinou). A následně nanesu krém, olej... Proč to dělám? Princip je jednoduchý. Vezmu to od poslední vrsty. Část účinných látek z krému se naváže na vodu, která je v předchozí vrstvě. A voda, obohacená o látky z krému, se naváže na kyselinu hyaluronovou a prostoupí hloub do kůže. Pro mě je to nezbytný mezikrok, který je nejen příjemný, ale můžu říct, že z dlouhodobého hlediska i efektivní a hlavně celkově urychluje vstřebávání kompletní péče. 

V posledních cca 2 letech si víc než kdy jindy uvědomuju, že správná a dostatečná péče o pleť je velmi důležitá a věřím, že ji ocením především v pozdějším věku. Produkty s obsahem kyseliny hyaluronové jsou bezesporu dobrým základem péče v každém věku. A pak už jen záleží na Vás a hlavně potřebách a stavu vaší pleti, čím tento velmi kvalitní hydratační základ doplníte. Já mám v merku ješt několik dalších produktů právě od Medik8, které bych chtěla vyzkoušet a doufám, že se k nim postupně propracuju, protože produkty značky Medik8 jsou navrženy tak, aby při správně zvolené kombinaci o pleť pečovaly a udržovaly ji v kondici, ale zároveň při tom dokáží i řešit problémy, které mohou pleť (a hlavně její majitelky) trápit. 

Já jsem současně se sérem zkoušela ještě odličovací olej, noční oční krém a rozjasňující sérum s vitamínem C od Medik8 a potom vitamínové pleťové kapsle od Monoderma. Ale o tom zase příště, protože jak můžete vidět, balíček z Medaprexu toho obsahoval opravdu dost :).






15 komentářů:

  1. Krásne napísané Eliška a oceňujem i porovnanie s Renovality. Sama mám oboje, a pod oleje mi viac sedí Renovality a pod krém Hydr8. Podotýkam že ružová vôňa mi nevadí, tak asi i preto. M.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju za názor! Já se přes ty růže skutečně nepřenesu :D

      Vymazat
  2. Skvělý článek! :-) Já třeba Hyal. sérum od Renovality miluji a aplikace pumpičky mi vůbec nevadí :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Rozhodně není špatné, ale z důvodů vypsaných v článku preferuju právě Medik8. Jsem ráda, že jsi našla sérum, co ti vyhovuje :)

      Vymazat
  3. Též jsem využila možnost konzultace, tohle sérum mě také zajímalo, věřím, že je skvělé, hydratace je též u mě na prvním místě :-) Mimochodem termálku Uriage mám doma a je skvělá. Sérum od Renovality miluji, ale určitě bych ráda vyzkoušela i alternativu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Uriage termálka je rozhodně nejlepší, co jsem zkusila. Jsem jí věrná už fakt dlouho! Jinak jsem pobrala spoustu inspirace na Medik8 u tebe v článku, tak už jen rozbít prasátko :D

      Vymazat
  4. Skvelý článok. Ja som osobne používala sérum od Renovality a mala som ho veľmi rada. Jedno balenie som dala aj mamke,ktorá ho zbožňuje. Každopádne by som rada vyskúšala aj inú alternatívu. Jediný problém je zatiaľ tá cena. Väčšinou investujem do niečoho iného.

    Suesanqa

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To mi povídej, Zuzi. Potřebovala bych na kosmetiku nějaký dotační fond, abych si mohla dopřát všechno co bych chtěla ideálně hned :D :D :D

      Vymazat
  5. Krásný článek, plánuji si hydratační sérum koupit :)

    OdpovědětVymazat
  6. Mě vůbec značka Medik8 neláká. Čtu na ní samé kladné recenze, ale neláká mě :-(

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Každého láká něco jiného a je to naprosto v pořádku :). Co konkrétně aktuálně láká tebe? Budu ráda za tip :)

      Vymazat
  7. Hezký článek, se značkou nemám zkušenost, ale nejvíce mně zaujalo sérum na pleť a taky tip s termální vodou 😊.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Bez termálky ani ránu, už zase vyhlížím akci na Dr. Max :D

      Vymazat

Těším se na Vaše komentáře!

Contact me: ShelfOfBeauty@gmail.com
All rights reserved. Používá technologii služby Blogger.