TOP Kosmetika 2018 - Dekorativka

Ahojte, původně jsem tenhle článek neměla v plánu, ale pak jsem se tak přehrabovala svojí nekonečnou makeup kolekcí a řekla si, že to i pro mě vlastně bude fajn shrnutí toho, co jsem za loňský rok objevila a zamilovala si 💜. Vezmeme to hezky postupně, a když se pak na konci ohlédneme zpět, mělo by nám to dát na kompletní full face makeup. Tak snad jsem na nic nezapomněla. Jen bych chtěla upozornit, že ne nutně můj objev musí být loňskou novinkou, je možné, že i já něco objevím zpožděně 😀. Jdeme na to! 

Podkladová báze: Sephora Beauty Amplifier
Úlovek hned ze začátku roku, doporučila mi ho poradkyně v Sephoře na zmenšení pórů, ale  je zároveň vhodný i na suchou pleť. Póry skutečně změnší, nikam nezalézá, pleť vyhladí a suchá místa nezdůrazní. Cena kolem 400 Kč, ale stačí ho fakt málo. Pouslouží i jako podklad pod stíny. 

Make-up: Rimmel London Lasting Finish Breathable - odstín 100 Ivory
Lehoučký, ale stále poměrně krycí. Nanášení mega aplikátorem á la korektor mi sedí. Odstíny příjemné, vůbec mi neoxiduje, pot ho nesundá a drží cca 8-10 hodin. Na léto ideálka, na zbytek roku taky hojně využitelný. Mám už druhé balení. Vydrží při denním používání cca 2-3 měsíce, což s cenou kolem 200,- podlě mě ujde. 

Korektor: Maybelline Age Rewing - odstín 01 Light
Ano, trvalo to asi 100 let, než jsem si já tenhle ikonický korektor pořídila. Ale mám ho a jsem s ním nadmíru spokojená. Nezalézá do vrásek, neslévá se, zapudrovaný vydrží celý den, sedl si se všemi podklady, na které jsem ho zkusila a neoxiduje. A navíc super kryje. A stojí málo. A dlouho vydrží. Co víc chtít? 

Pudr: Rimmel London Insta Fix & Matte - odstín 001 Translucent
Trvalo mi třeba dobře 6 měsíců, než jsem se odhodlala zničit ten krásný dekor hashtagů. Pudr ubývá šíleně pomalu, což je ale dobře. Nepráší, takže když ho dáváte na obličej a máte černý tričko už na sobě, nevypadá to, že jste uprostřed léta potkali sněhovou vánici. Fixuje výborně, je extra jemně namletý a bezbarvý pudr je v  tomto případě skutečně bezbarvý. Ani na fotkách s bleskem vám na obličeji nevytvoří bílou zeď. Vřele doporučuju. 

Bronzer: Physicians Formula Butter Bronzer - odstín Bronzer
V ČR ho lze koupit na jednom webu, a tam je věčně vyprodaný. Takže jsem si ho nechala poslat z Ameriky. A pak jsem si užila na celnici a podobně, ale furt mě to vyšlo na super cenu (v porovnání s tou českou) a o to víc si tenhle produkt užívám pokaždé, když ho mám na sobě. Protože jsem ho fakt musela vybojovat. Ale stálo to za to. Je dokonalý! Odstín, textura, všechno! A ta vůně... Nejlepší bronzer, co jsem za život kdy měla!

Tvářenka: Essence Matt Touch Blush - odstín 20 Berry me up!
Ať si říká kdo chce, co chce, Essence možná produkuje většinu produktů spíš na hranici failů než objevů, ale u tvářenek s nimi vedle nešlápnete. Můj třetí odstín matné tvářenky. Vydrží mi asi do příštího života, nádherná barva, krásně se s ní manipuluje, neflekatí, nemizí, nepráší a stojí v akci 30 korun! V pánvičce ty barvy vypadají šíleně přebarvené, ale na tvářích jsou nádherně šťavnaté. Jako halo? Vy jí doma ještě nemáte?!?

Rozjasňovač: The Balm Mary Lou-Manizer
Další ikona, která si na cestu do mých šuplíků musela počkat. Není to lesk jak blesk, je to decentní rozjasňovač v champagne odstínu, který bude slušet úplně každému. Na denní nošení ideál, protože nevypadáte jak po průletu třpytkovou galaxií. Dodá jen něžný elegantní lesk tam, kde má. Nedělá takové ty metalické plochy. Cena se blíží pětistovce, ale když si vezmete, že to je investice tak na 5 let... tak není co řešit.




Báze pod oční stíny: L'Oréal Paris Infallible Eye Primer
Tenhle typ produktu by pro moje oční víčka existovat vůbec nemusel, ale když jsem řekla, že to vezmeme komplet, tak to vezmeme komplet. Báze používám jen v případě, že někam jdu a potřebuju, aby to fakt dlouho drželo bez hnutí. A to se s touhle bází daří. Nemám v tomhle ohledu úplně srovnání, tuhle bázi jsem na testování dostala a myslím, že s ní pár let vyžiju. Nežmolkuje, nelepí, stíny zvýrazní, dobře se chytají, ale i blendí. Na denní nošení je to pro mě krok navíc, ale pro ten pocit jistoty, sem tam, sahám právě po této (mám doma ještě jednu, jinou, asi stoletou, ta už jen čeká na jarní vyhazovačku kosmetiky). 

Monostín: Maybelline Color Tattoo - odstín 65 Pink Gold
Můj poslední přírustek do sbírky Color tattoo. Tyhle stíny miluju, je to asi jediný krémový produkt, co fakt umím používat a co víc, jeho používání si fakt užívám. Jako základ pod barevnější stíny, jako samostatný stín namáznutý prstem, když spěchám, občas jako decentní linka. S tímhle se dá vyhrát. A drží to jak blázen. Voda, vedro, stres, pot, mráz...tohle přežije všechno! 

Paletka stínů: Too Faced Gingerbread
Myslím, že kdo sleduje pravidelně instagram, tak tohle tušil, protože toho "och, wow, aaaa, jiii, ach..." nad touhle paletkou bylo hodně. Je to limitka, už to neseženete (pardon),  ale jako tohle byl nákup roku. Je to highendová paletka, drahá, ale jednou za čas by se člověk měl rozmazlit. A ta kvalita stínů, to je prostě jiný kafe, než sebelepší drogerka! (Mám Petra paletku, měla jsem Ho, Ho, Ho... ale tohle je prostě jinej level. Rozhodně neříkám, že máte vše ostatní hned vyhodit, i drogerka má dobrý a kvalitní paletky, ale kdybych si s nějakou paletkou měla vystačit do konce života, bude to tahle :). A nebojte, taky jsem svoji drogérka sbírku nevyhodila.).

Tužka na oči: Revlon Colorstay - odstín 202 Black brown
Objev od moře. Koupila jsem to za pár kaček v nějakým výprodeji v Rossmannu. A u moře ráno nahodila spolu s řasenkou jako jediný produkt, abych trochu zvýraznila oči (ono je to za slunečníma brýlema fakt potřeba...). No, samozřejmě jsem s tím vyváděla všechny možný věci. Absolvovala Aqua zumbu v bazénu, padala z paddelboardu do moře, usnula na sluníčku...no a ono se to ani nehnulo! Měkká tužka, co drží, jak kdyby byla vytetovaná, navíc má na konci praktické ořezávátko. Joo, tak na tohle když narazíte, kupte si to! 

Řasenka: L'Oréal Paris Paradise Extatic - černá
Tohle bylo beztak objevem mnohem více lidí. Závistivě jsme sledovali, jak se celá americká youtube scéna může zbláznit z nový dokonalý řasenky a tady furt nic. Až jednou konečně přišla, a já jsem si ji jako správný konzument hned letěla koupit. A ano, je podobná Better than sex. A ano, stojí čtvrtinu. A ano, vydrží celý den. A ano, neopadává, neobtiskává se a drží natočené řasy až do noci. A dobře se odličuje. Yes, víc takových! 

Voděodolná řasenka: Catrice Glam&Doll False lashes waterproof - odstín 010 Black 
Tohle byl, dámy a pánové, dárek z časopisu! Jsem doteď žila v přesvědčení, že tam se dávají šunty, co nikdo nekupuje, aby se vyprázdnily sklady... Okej, takových šuntů by teda mohlo bejt o hodně víc! Protože nejen, že tahle řasenka skutečně vykouzlí řasy jak na mrkací panence, ale když si s tím na půl hodiny vlezete do sprchy pod tekoucí vodu, zažijete to déjà vu z reklam na voděodolné řasenky, co dosud neznáte. Prostě budete mít řasy stejný jako předtím! Kouzlo? Asi! Je mi to fuk, hlavně ať to nepřestanou vyrábět!!!

Obočí: Sephora Waterproof Retractable Brow pencil - odstín 06 Soft Charcoal
Po velkým zklamání z Catrice slimmatic a všemožných pudříků a tužtiček z drogerky jsem toho měla fakt dost. Chci nějaký produkt, co jde použít snadno, rychle, bude držet a nebude červenej. Což vypadalo už dost dlouho dost beznadějně. Jednou přišla sleva na Sephora vlastní značku, tak jsem tohle vzala, předem odsoudila k neúspěchu a šla dom. No a používám to skoro 4 měsíce v kuse, a furt to nedošlo. A je to skvělej odstín, a tenkej vysouvací hrot. A je to měkký, necuckuje to a nevytrhává obočí. Yes, konečně. U obočí se mi zatím teda potvrzuje, že s cenou roste kvalita. Tahle tužka stojí cca 350,- a zatím se investice vyplácí. Přiště už vezmu Benefit, ten už se určitě i sám vykreslí a uvidíme :)




Konturka na rty: Essence Lipliner/Essence Soft Contouring
Mám jich 9. Přesně. Což jsou snad až na 2 odstíny všechny. Jsou to nejlepší tužky. A za 30/40 korun jedna, záleží jestli je klasická nebo vysouvací. Drží, nemažou, jsou syté, zabrání rozpíjení, nevysušují, nelámou se, dobře se nimi kreslí, jsou měkké a pevné zároveň. Jestli tohle ještě nemáte, mrkněte na ně. 

Tekutá rtěnka: Maybelline Super Stay Matte Ink
Tyhle rtěnky jsem si zamilovala. A když vychytáte nanášení, necuckují, nelepí, vydrží topinku k snídani, tatarák k obědu i burger k večeři. Odlíčit je dá práci, ale zase ten celodenní bezstarostný komfort! Na fotce je jen část sbírky, další odstíny mám ještě v šuplíku. 

Klasická rtěnka: Rimmel London Kate Moss - odstín 051 Muse Red
Nadčasová klasika, šarm, elegance, rudé rty nezklamou. Když už nevíte co by, červená rtěnka zachrání situaci. Tohle je úžasná krémovka, neflekatí, snadno se nanáší, hezky hydratuje, nezvýrazňuje nedokonalosti rtů. Konturka je ale nutností. A ten obal? Dokonalost! Moje oblíbená klasika. 




Fixační sprej: Eau Thermale Uriage
Už dlouho mi nic neudělá takovou službu, jako termální voda. Osvěží, zafixuje, vyhladí, sjednotí. Stačí nastříkat a makeup tak hezky splyne dohromady a přilne k pleti. Navíc má extra jemnou střičku. A když si přestříknete obličej uprostřed dne, hned se znovu probudíte. Můj doplněk k makeupu i skincare. Nedám na ní dopustit a mám doma vždy dostatečnou zásobu. 50ml balení do kabelky a na cesty, 300 ml na doma :). 




Tohle byly všechny moje top objevy z roku 2018. Prošlo mi rukama i mnohem víc dalších skvělých produktů, ale vyhrát může vždycky jen jeden. A někde bylo hodně těžké vybrat ten nej, nej, nej ze všech. Věřím, že se Vám článek bude líbit a najdete v něm třeba i nějakou tu inspiraci. Budu moc ráda, když mi v komentářích napíšete, co byl Váš největší objev na poli dekorativní kosmetiky za rok 2018! Mějte se krásně a pomožte mi přivolat jaro! Doufám, že ty tulipány to popoženou 💛.

P.S. Až na pár drobností seženete většinu těchto produktů na Notinu, kde skoro pořád běží zajímavé slevy. Tak kdybyste hned chtěli nakupovat, stačí kliknout na banner a jste v nákupním ráji :).






18 komentářů:

  1. Ten bronzer ma dosť láka a určite ho chcem vyskúšať :-) Tekuté rúže od Maybelline mám tiež veľmi rada :-)

    Suesanqa

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě zkus, fakt to utrpení, než jsem ho sem dostala, stálo za to!

      Vymazat
  2. Termálku Uriage mám doma taky a vůbec jsem nevěřila, že mě termálky tolik chytnou, jinak fakt super nálož produktů:-)

    OdpovědětVymazat
  3. Děkuju! Já tu termálku miluju snad víc jak škubánky od dědy, to je co říct :)

    OdpovědětVymazat
  4. Korektor a rozjasňovač za mě taky TOP❤️

    OdpovědětVymazat
  5. Rozjasňovač od TheBalm je má srdcovka! :)

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovědětVymazat
  6. Rozjasňovač jsem zkoušela a moc se mi líbil. Jinak rtěnky od Maybelline jsou skvělé a řasenku Paradise budu muset vyzkoušet :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Z řady Paradise stojí za to i pomádka na obočí, když už na to půjdeš koukat :D

      Vymazat
  7. Řasenka L'oreal Paradise Extatic je skvělé a skvělá je i pomáda na obočí Paradise. Jinak konturovací tužky od Essence jsou super, mám snad všechny odstíny kromě červené 😊

    OdpovědětVymazat
  8. tú vodeodolnú musím vyskúšať ! :) inak pekný blog :)

    OdpovědětVymazat
  9. Lícenku od Essence mám a tiež súhlasím s pochvalou, je skvelá :) Taktiež mám doma aj hnedé Color Tattoo a som s ním veľmi spokojná :)
    What A Fancy World

    OdpovědětVymazat
  10. Výborné produkty, určite si zaobstarám hneď niekoľko!

    Rebelliouslily

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsem ráda, žes tam našla několik kousků, co tě zaujaly :)

      Vymazat
  11. Maybelline tekuté rúže sú perfeknté. Mám síce zatiaľ iba 1 odtieň, ale plánujem si kúpiť ďalší. Pefektne to drží po celý deň, aj tmavé farby sa strácajú dosť obstojne. Je to skrátka pecka. Rúže Rimmel tie tuhé mám rada tiež. A color Tatoot sú super len nemám rada ich aplikáciu prstom. To proste nie je pre mňa. Zvykla som ich však používať ako podkladovú bázu.

    OdpovědětVymazat

Těším se na Vaše komentáře!

Contact me: ShelfOfBeauty@gmail.com
All rights reserved. Používá technologii služby Blogger.