Garnier Fresh Mix - Je inovace vždycky k lepšímu?

Ahojte,
taky jste poslední dobou úplně jak posedlí různými pleťovými maskami? Já jsem jich snad nikdy neměla takovou spotřebu, jako poslední 3-4 měsíce. Je to asi hodně dané i tím, že s maskami všech možných druhů se teď roztrh pytel a skincare značka, která aktuálně nemá svoji masku, jako by nebyla. Souhlasíte?

Tenhle maskovací trend má za důsledek to, že masky na trhu přibývají neskutečně rychle, fakt to nestíhám sledovat. Protože jak najdu svého oblíbence, tak už jen vyčíhám dobrou cenu a zásobím se. Myslím ale, že i ten, koho masky zase až tolik neberou, postřehl plátýnkové masky od Garnier v leských stříbrých obalech. Byly to v ČR jedny z prvních kvalitních a všeobecně bez problémů nebo obětování poloviny výplaty dostupných plátýnkových masek, a získaly si srdce nejednoho kosmetického nadšence.






Garnier řada plátýnkových masek v počátku obsahovala 3 super hydratační masky Skin Naturals. Všechny se jmenovaly Moisture (hydratace) + něco (další benefit, lišilo se podle typu pleti). Byly to:
1) Freshness - zelený obal, čistící, pro normální až smíšenou pleť
2) Comfort - růžový obal, zklidňující, pro suchou až citlivou pleť
3) Aqua Bomb - modrý obal, vyplňující, pro všechny typy pleti
Tyhle masky zkusil snad každý a jen málokdo si je nezamilovat. Já miluju modrou a růžovou a velmi často se k nim vracím. Měla jsem každou určitě tak 5x minimálně a kdyby začli dělat nějaké cenově výhodnější balení třeba právě po 5 kusech, tak ho beru všema deseti!




Po nějaké době se řada plátýnkových masek rozrostla o 4 další. Dvě černé s obsahem aktivního uhlí s názvem Skin Naturals Pure Charcoal, obě byly zároveň čistící i hydratační, ale každá zaměřená na jiný problém převážně smíšené a mastné pleti (taková moje pleť není, takže jsem zkusila, ale znova už je nepotřebuju). A pak další 2 z řady Moisture+, ale tentokrát určené na oční okolí (ty jsou super):
4) Pure Charcoal Pore-tightening - s extraktem z mořských řas, na rozšířené póry
5) Pure Charcoal Mattifying - s extraktem z černého čaje, matující




6) Smoothnes - zelený obal, vyhlazující oční maska s kokosovou vodou
7) Fresh look - oranžový obal, povzbuzující oční maska s pomerančem




No a konečně tady máme poslední 2 přírustky, a to masky Skin Naturals Fresh Mix, určené primárně na sušší pleť, ale vyhovovat by měli i dalším typům pleti:
8) Vitamin C - žlutá, hydratačně-rozjasňující
9) Hyaluron - modrá, hydratačně-vyhlazující




Já jsem samozřejmě nemohla zůstat pozadu a hned jak se tahle novinka objevila, musela jsem ji zkusit. Hrozně ráda bych Vám teď napsala výčet superlativ, jak jsou obě skvělé, má to ale jeden háček. Kdybych měla hodnotit jen účinky masek, je to jasná pětihvězda. Obě pleť hydratují, vyživí, pleť vypadá po aplikaci krásně. A ta s vit. C krásně projasní a navíc neskutečně voní. Co ale rozhodně není perfektní, to je příprava téhle masky a vše s ní spojené. Ač se podle popisu na obalu může zdát, že je to hračka, tak bohužel není. Když se konečně podaří tu dírku prorazit a tekutinu dostat tam, kam patří, zjistíte, že je jí strašně moc. Takže masku vyndáte, pokapete si všechno kolem a zdravě se rozčílíte, jak je to nedomyšlený. O to víc si ale ten následný 15 minutový relax zasloužíte! Doporučuju masku před nandáním na obličej trošku vyždímat, jinak vám to bude všude stékat. Takže účinek je na jedničku, ale provedení by zasloužilo pár pohlavků tomu, kdo to vymyslel. Je to pěkný nápad, trend DIY - udělej si sám, který byl těmhle maskám inspirací, mě baví - ale to provedení rozhodně není dokonalé.

U první masky jsem se skutečně navztekala, protože prostě jsem to měla fakt všude. Zapatlané ruce, obliček, teklo mi to po krku dolů, v obalu toho zbytečně hodně zbylo... Ponaučila jsem se ale, a hned napodruhé na to šla jinak. Vzala jsem prázdnou kosmetickou dózu - mám jich doma dost, ať žije Aliexpress, a tekutinu z masky do ní vylila. Následně jsem vysvobodila z plastu plátýnko, které jsem složila na co nejmenší a namočila do tekutiny, co jsem předem vylila do toho kelímku. A bylo to mnohem lepší. Zbytek hydratačního séra jsem v kelímku vrazila do lednice a za 2 dny z něj udělala další masku. Mám ty plátýnka ve slisované podobě doma, koupila jsem se za pár kaček opět na Aliexpressu, a teď konečně přišly vhod. Nakonec jsem z masek vlastně nadšená, protože z jedné udělám minimálně 2.




Masky Fresh Mix jsou jasným důkazem toho, že ne vždycky je inovace krokem kupředu. Ale poradila jsem si a určitě si masky pořídím znova, protože prostě fungují a až na tu drobnou lež, že je snadno připravíte (já teda ne, ale je to možná rukama), plní do puntíku to, co slibují. Jen už zůstanu u své osvědčené metody, a zase si to rozdělím a smíchám po svém. Návod nenávod. I přes počáteční trable ale musím říct, že produkty od Garnier mi sedí a baví mě a netrpělivě očekávám každou novinku. Už teď se nemůžu dočkat, až vyzkouším alespoň něco z řady Garnier Bio, kterou Garnier vyvíjel přes 10 let!

Co se týče nákupu masek, já se vždycky zásobím na Notinu, protože tam masky vycházejí prostě nejlépe a často jsou v nějaké zajímavé slevě :)!



Jak jste na tom vy a masky? Plátýnkové, nebo radši tradiční? Zkoušeli jste už tuhle novinku?


5 komentářů:

  1. Mne to už príde príliš prešpekulované :D Vyhovovala mi tá pohoda, že len vyberiem masku z obalu a nemusím s ňou robiť nič. Túto pravdepodobne ani neskúsim :)

    S LÁSKOU, TORILINKA 💕/ @Torilinka

    OdpovědětVymazat
  2. Miluji masky :-) ale popravdě jsem trochu lenoch na jejich míchání, proto raději sahám po těch "hotových" a hned si je plesknu na obličej :D

    Veganský šampón proti lupům

    OdpovědětVymazat
  3. Po týchto som taktiež pokukovala, možno ich skúsim :) Avšak ja ostávam verná iba tým kórejským ✿

    Blog de la Licorne

    OdpovědětVymazat
  4. Také jsem je zkoušela a je pravda, že účinek je fajn, ale provedení spíš na škodu...

    OdpovědětVymazat
  5. Masky ma lákajú, no ten spôsob prípravy ma odrádza. :)

    Rebelliouslily

    OdpovědětVymazat

Těším se na Vaše komentáře!

Contact me: ShelfOfBeauty@gmail.com
All rights reserved. Používá technologii služby Blogger.