Maybelline - Léto na tváři i v podzimních plískanicích



Ahojte, 

minulý článek o rtěnkových pastelkách se Vám fakt líbil, přišlo mi na něj pár moc pěkných reakcí, moc za ně děkuju! Jsem ráda, že v i dnešní rychlé době se stále najdou lidé, kteří ocení i klasickou psanou recenzi na blogu. Já chápu, že je jednodušší a rychlejší proletět novinky pár pohyby palce na Instáči, sama to tak dělám několikrát denně. Na druhou stranu, tolik informací, kolik bychom chtěli, na Instagramu často nenajdeme a proto si myslím, že klasické blogy mají stále smysl i přesto, že nad nimi nejeden člověk z řad tvůrců i čtenářů definitivně zlomil hůl...


Už minule jsem naznačila, že novinek (novinek tehdy, když mi přišly, ehm, ehm) od Maybelline mi přišla celá řada. Pastelkám Super Stay Ink Crayon jsem věnovala celý článek, tak se dneska mrkneme na ten zbytek. Tyhle produkty sice na svou chvíli musely chvíli počkat, ale dočkaly a se tak Vám je teď nejen představím, ale zároveň i zrecenzuju. 




Make-up Fit Me Matte & Poreless

Na tohle jsem byla fakt zvědavá,  protože co recenze na netu, to jiný názor. Jedni ho milují, druzí nenávidí. Někomu kryje skvěle, někomu vůbec. Hned na začátek nutno říct, že já mám pleť přes léto normální, bez výrazných nedokonalostí, a z toho vychází i mé dojmy z používání. Makeup je v plastové tubičce, která je skvělá na cestování - lehká, skladná, se šroubovacím uzávěrem. Má hodně tekutou konzistenci, ale to mi nevadí, dřív jsem hodně používala Affinitone makeup a ten má stejně tekutou konzistenci. Takže protřepat, nemíchat a jdeme na to... 


U hodně tekutých makeupů bývá někdy docela challenge je nanést. Já buď tupkám lahvičkou přímo po obličeji a nebo odebírám malé kapky prstem, plácnu na obličej a pak přijde na řadu ranní rozcvička se štetcem v ruce. Houbičku k tomuhle makeupu moc nedoporučuju, vzhledem k tekuté konzistenci se ho víc vsákne, než zůstane na obličeji. Chce to mít rychlé ruce, makeup totiž dost rychle zasychá. Krytí v jedné vrstvě je lehčí - střední, hezky sjednotí tón pleti, ale nedokonalosti neschová. Zasychá do hezkého matného finiše. Kvůli zasychání do skoro pudrového finiše je ale problém jej vrstvit, nepůsobí to hezky a už vůbec ne přirozeně. Matte si tedy můžeme odškrtnout, skutečně zaschne do matna. 




Co se týče té části poreless - pleť vypadající, jako by ani póry neměla - tak tam se nic velkého nekoná. Pokud rozšířené póry máte, tenhle makeup je nezvýrazní, ale ani neschová. Výsledný efekt, co se pórů týče, bude hodně záviset na (ne)použité podkladové bázi. A teď výdrž. No, mně vydrží na pleti v hezkém stavu tak 5-6 hodin, pak začne hlavně v t-zoně mizet, a to je nejsem žádný "mastňák". Na celodenní lítání po městě nebo dvanáctku v práci to určitě není, ale na odpolední kafe a dortík s kámoškou úplně v pohodě. Pozitivní body u mě tenhle makeup tak sbírá hlavně za neskutečně široký výběr odstínů a hodně příznivou cenu. Základ pro bezchybné full glam líčení s tímhle kouskem nevytvoříte, ale pokud hledáte jen lehčí krytí a nepožadujete perfektní makeup od rána až do večera, mrkněte na něj. 



City Bronzer

Že i bronzer může příjemně vonět pro mě není žádnou novinkou, ovšem nejsme na to zatím v našich končinách příliš zvyklí. Proto mě to při první aplikaci trošku překvapilo. Vůně kakaa je ale jemná, příjemná a po nanesení ji neucítíte. Bronzer je dostupný ve 4 odstínech - 2 teplé a 2 studené, ale žádný oranžový! Díky bože! To to trvalo! Stop pomerančům na tvářích! Tyhle bronzery se Maybelline zatraceně povedly a já je zatím řadím mezi top objevů roku. Nepráší, jsou hezky pigmentované, neflekatí, vydrží a neobsahujou třpytky. Já jsem tyhle bronzery používala po měsíci v Africe místo pudru, ano, tak tmavá jsem byla. Jsou super na použití na celou tvář, jemné konturování nebo dodání lehce opáleného vzhledu. Rozhodně doporučuju zkusit. Tohle je jedno z letošních must-try!




Fit Me Blush

Tvářenky jsou v drogérii dlouhodobě kategorií, ve které je z čeho vybírat a kde najdete skutečně hodně kvalitních produktů, Fit Me tvářenky nejsou výjimkou. Jsou hezky pigmentované, nepráší, hezky se nanáší. Nabízí se v 7 odstínech, najdete zde odstíny růžové, broskvové i tmavších barev. Mně na testování přišel odstín 35 Corail, což je krásný korálový odstín, na lehce opálené pokožce vypadal nádherně. Určitě si plánuju ještě nějakou Fit Me tvářenku do sbírky pořídit. Pravděpodobně vyhraje odstín Peach nebo Berry. 




Total Temptation řasenky

Hnědá řasenka je podle mého nedoceněný kosmetický kousek, bodejť by ne, když je jich v prodejnách s kosmetikou jak šafránu. Já mám hnědé řasenky hodně ráda, protože krásně zvýrazní oko, ale nepůsobí tak tvrdým dojmem. Na denní líčení, kdy nemáte výrazný makeup a nebo v horku vyrazíte jen s řasenkou a na zbytek obličeje Vám stačí denní krém s SPF je podle mě hnědá řasenka perfektní volba. Na první pohled rozdíl oproti černé neznatelný a přece velký. 




Řasenky Total Temptation mají klasický štětinový kartáček tvarem připomínajícím smrkovou šišku. Štětinky jsou poměrně blízko u sebe, což má za výsledek hezky pročesané a definované řasy, žádné slepené chomáče. Na objemu mým řasám extra nepřidala. K řasence a efektu jako takovému nemám vcelku žádné výtky, k výdrži taky ne - nedrolí se, neopadává. Problém mám ale s aplikací. Řasenka nepřiměřeně dlouho na řasách schne. Jakože fakt třeba 2 minuty, během kterých nesmíte pořádně přivřít oko nebo mrknout, natož si třeba kýchnout, aniž byste řasenku neměli všude. To je strašná škoda a chtělo by to tu recepturu trošku doladit. Kokosová vůně je příjemným bonusem, který ale nemá na funkčnost řasenky žádný vliv :).




Modrá voděodolná ségra má stejný kartáček, jen je černočerná. Efekt dělá taky stejný. Mám s ní - krom zasychání - ještě jeden zásadní problém, který voděodolné řasence prostě neprojde. A to, že kontakt s vodou prostě nedává. Začne se drolit, opadávat a při delším styku s vodou prostě rozmazávat. S touhle řasenkou za hvězdu u bazénu nebudete. Teda za předpokladu, že do bazénu i lezete a neopalujete se jenom na břehu.






Shrnutí

Po veleúspěchu pastelkových rtěnek Super Stay Ink Crayon to dneska bylo takové jak na houpačce. Rozhodně Vám všema deseti doporučuju bronzer a tvářenku, to je sázka na jistotu. A makeupu je to tak napůl. Pokud to, co jsem popsala je to, co od makeupu chcete, bude Vám sedět. Pokud hledáte extra krytí, extra výdrž nebo dokonce obojí najednou, mrkněte po jiných kouscích (třeba po Maybelline Super Stay 24H nebo hned do sousedního stojanu na L'Oréal Infaillible). Hnědá řasenka je věc, kterou by měl aspoň jednou za život zkusit každý a pokud Vám nevadí delší zasychání, funkčně není tahle vůbec zlá a já ji určitě dopoužívám. Voděodolná verze je za mě bohužel velký špatný, od voděodolné řasenky očekávám odolnost vůči vodě a to se tady bohužel nekoná. 

Nakonec ta bilance není tak špatná, na 1 produkt, co mi skutečně nesedl tu máme 2 mega objevy a 2 takový průměry, to je hodně slušný skóre. Schválně mi dejte vědět, jestli jste něco z těhlech věciček od Maybelline vyzkoušeli a jestli Vám sedí nebo ne? A nebo třeba přihoďte tip na nějaký Vás megaobjev letošního (právě uplnynulého) léta...

Veškeré produkty jsou běžně dostupné v drogériích nebo třeba na Notino.cz






*Barterová spolupráce s L'Oréal Paris Česká Republika. Zaslání produktů k otestování v rámci spolupráce nemá vliv na jejich hodnocení, recenze vychází z mých osobních zkušeností. 

6 komentářů:

  1. Já miluji Affintone, ani nespočítám, kolik balení už jsem měla. Jelikož mám suchou pleť, tak tenhle matující make-up mě vůbec neláká. Krásně vypadá bronzer.
    Beauty of pink / Knižní regál

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mně přijde, že se Affinitone dost změnil poslední dobou...

      Vymazat
  2. Bronzer se mi líbí, navíc bronzuju každý den. Voděodolné řasenky jdou úplně mimo mě, špatně se odličují a tahle ještě k tomu prd vydrží :-D Bez tvářenky ani ránu a tahle vypadá skvěle :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Voděodolná řasenka dlouho žádná dobrá nebyla, naposled snad Lash Extatic.

      Vymazat
  3. Kosmetika vypadá moc dobře, teď jsou na ní v Tetě fajn ceny.

    Somethingbykate

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Když jsou na fungující kosmetiku super ceny, je to hned ještě lepší :)

      Vymazat

Těším se na Vaše komentáře!

Contact me: ShelfOfBeauty@gmail.com
All rights reserved. Používá technologii služby Blogger.