Les Macarons - Jaké jsou makronkové rtěnky od L'Oréal Paris?

Ahojte, 
tak jak si zatím užíváte rok 2020? Já jsem ráda, že jsme se překulili přes ty Vánoce o kousek dál. Podzim a takový ten pomalý nástup zimy fakt nemám ráda,  upršené zamračené počasí mě naprosto ubíjí, je to rozhodně ta část roku, kdy jsem úplně, ale úplně nejlínější a kdyby to šlo, uložím se v říjnu k zimnímu spánku a nikdo o mě do března neuslyší. A bylo to poznat i na blogu, za celý podzim jsem vyplodila celé 4 články, wow... Jak se ale už pomalu dny začínají prodlužovat, stoupá i úroveň mojí aktivity. A hlavně, většinu produktů z podzimu už mám dostatečně otestovanou, abych mohla vypustit kvalitní receze. 


Dneska se mrkneme na zoubek matným tekutým rtěnkám. Produkt, který se během posledních let držel fakt na výslunní a postupně alespoň jednu verzi a několik barev tekuté matné rtěnky vypustila snad každá značka a já jsem si mezi tímto typem rtěnek našla za ty roky nejednoho oblíbence. Nemůžu říct, že bych při výběru měla vždycky šťastnou ruku, ale zase jsem si aspoň osvojila pár triků, jak si s některými ne zrovna žádoucími vlastnostmi poradit a na konci článku se o ně s Vámi podělím :). 


Les Macarons Ultra Matte

Obecně se dá říct, že tyto rtěnky do puntíku splňují to, co se píše na obale, a to ultramatný finiš. Rtěnka má hodně podobný aplikátor jako Rouge Signature rtěnky. Musím říct, že aplikátor ve tvaru kapky je praktický. Špičatým hrotem snadno vykreslíte kontury rtů a plochou částí snadno vyplníte celé rty. Plochá část má v sobě mírnou prohlubeň, proto nabere dostatek barvy na celé rty a není potřeba aplikátor opakovaně namáčet, což je výhoda, protože do rtěnky nedostáváte zbytečný vzduch a tím eliminujete vysychání i možnost zavlečení bakterií. 




Rtěnky z kolekce Les Macarons jsou skutečně extra matné, a s tím se váže i pocit, že rty stahuje. Není to nic, co by se nedalo přežít, ale rozhodně se nedá říct, že byste  o rtěnce ani nevěděli. Na rtech jí ucítíte. Rtěnka přežije na rtech všechno, ale tahle extrémní odolnost je vykoupena menším pohodlím při nošení. Důležité je po aplikaci rtěnku nechat skutečně pořádně zaschnout. Ze začátku bude lepit, ale do 15 minut lepkavý pocit zmizí. Až budete chtít rtěnku odlíčit, doporučuju sáhnout po dvousložkovém odličovači nebo odličovacím oleji, tím ji dolů dostanete hladce. 



824 Guava Gush

Rtěnky občas působí v obalu úplně jinak, než ve skutečnosti. Kdybych soudila odstín jen podle obalu, tohle bych si v životě nepořídila. A přitom je to tak hezká barva, jen těžko popsatelná. Světle růžová s kapkou hnědé, neutrální odstín, který bude slušet snad každému, i když podle obalu vypadá fakt zvláštně. Nedejte se odradit a zkuste barvu aspoň na ruku, budete mile překvapení. 




828 Framboise Frenzy

Framboise ve francouzštině znamená malina a stejně šťavnatá a zářivá jako čerstvě utržená malina je i tahle barva. Výrazná, hodně sytá, fuschsiovo-růžová. Barva, na kterou musíte mít sebevědomí a odvahu, protože s touhle barvou na rtech Vás prostě nikdo nepřehlédne a do kouta se neschováte. Tak 3-4 roky zpátky bych tuhle barvu obešla obloukem. Dneska se v podobně zářivých barvách vyžívám. Zkuste to taky, a vyměňte neutrální nude barvičku za nějakou výraznější. Klidně si to zkuste párkrát doma, ať si na sebe ve výraznější barvě zvyknete, a pak vyražte do ulic. Možná se budete divit, co všechno změna barvy rtěnky dokáže...




832 Strawberry Sauvage

Máte rádi jahody? Já strašně! Hlavně čerstvé, z trhu nebo ze zahrádky, a nebo na dortu. Jen v šampusu je teda fakt nemusím. Původně jsem se na tenhle odstín těšila asi nejvíc, protože v obalu působí jako nádherná sytá červená. Jenže takové přece jahody v reálu nejsou, Eliško, Eliško... 
Barva jahodám skutečně odpovídá, jen mně osobně se na mě líbí ze 3 testovaných odstínů asi nejmíň.  Odstín působí, jako by měl v sobě maličkou kapku oranžové a díky tomu je spíš teplejší a způsobuje, že se vytrácí jas z úsměvu. Pokud tedy nejste majiteli ukázkově bílých perliček, pořízení tohohle odstínu zvažte. 




Pár tipů závěrem...

- Rty je potřeba před aplikací náležitě připravit. Než se vrhnete na make-up, proveďte peeling rtů (buď cukrovým scrubem nebo speciálním balzámem s peelingovými částečkami). Pokud na rtech nemáte vyloženě šupinky suché kůže, tenhle krok můžete vynechat. 
- Rty je potřeba před aplikací také náležitě vyživit. Než se vrhnete do zkrášlování, naneste poctivou vrstvu balzámu na rty. Líčení rtů si nechte až na konec. A před samotnou aplikací setřete zbytky balzámu do papírového ubrousku, aby rty byly čisté. Pokud by na nich balzám zůstal, rtěnka by špatně chytala a nedržela by. 
- Rtěnku nanášejte v jedné tenké vrstvě. Čím tlustší vrstva (nebo více vrstev), tím více bude rtěnka stahovat, vysušovat a zvýrazňovat vrásky. 
- Po nanesení rtěnky vyčkejte cca 20 sekund a obtiskněte rty do ubrousku. Přebytečná barva se chytí na ubrousek barva a nebude dělat během dne neplechu. 
- Lepí se Vám rty k sobě? I zde existuje snadná pomoc. Rozdělte papírový kapesníček/ubrousek (ne kuchyňskou utěrku!) na jednotlivé vrstvy. Až budete mít vypitváno, vezměte 1 vrstvu a přiložte k ústům a ústy vdechněte. Papír se vytvaruje podle rtů, a v tu chvíli ho ke rtům přimáčknete. Vezměte jakýkoliv štětec, kterým jste během líčení nanášeli pudrový produkt (pudr - ideální, bronzer, tvářenku) a několikrát s ním poťupejte ubrousek přilepený na rtech. Papír propustí jen ty nejjemnější pudrové částice, které dodají sametový pocit a zamknout onu lepivost. Voilá. Užívejte si krásné matné rty celý den :). 

Máte také nějaké tipy, jak si usnadnit a zpříjemnit nošení matné rtěnky? Podělte se v komentářích!
Všechny odstíny rtěnek Les Macarons seženete běžně v drogériích DM i Rossmann a nebo můžete objednat na Notinu


*Barterová spolupráce s L'Oréal Paris Česká Republika. Zaslání produktů k otestování v rámci spolupráce nemá vliv na jejich hodnocení, recenze vychází z mých osobních zkušeností. 




11 komentářů:

  1. Skvělé tipy. O některých vychytávkách jsem neměla ani tušení. Odstíny rtěnek jsou nádherné. Nejvíce se mi líbí ten první odstín.
    Povídání nejen o kosmetice

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Marti, jsem ráda, žes v článku našla užitečné tipy, které budeš třeba moct vyzkoušet :)!

      Vymazat
  2. Odpovědi
    1. A ta zrovna mě do oka moc nepadla 😃. Ale asi proto dělají tolik odstínů, aby si vybral úplně každý 😃

      Vymazat
  3. Zo všetkých troch sa mi najviac páči ten druhý ♥ ☃❄❅

    Blog de la Licorne * Instagram * We♥It

    OdpovědětVymazat
  4. Líbí se mi moc, odstíny jsou krásné, ale přiznám se, že od koupi téhle rtěnky mě odrazuje ta lepivost a nekomfort na rtech :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je takoví ta odvrácená strana matných rtěnek, no... Ale mně se to daří docela eliminovat, i když je pravda, že jen tak na ven, do knihovny, na nákup...beru radši krémovky :).

      Vymazat
  5. Vidíš, ten poslední bod slyším prvně. Rtěnky maji krásnou barvu, zvlášť malinovka je nádherná. Ale zatím zkušenosti nemám. Mám doma nejtmavší odstín z řady "Čokolády" a ten je fakt hroznej.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ty, takovej rtěnkomilec, a tohle neznáš? Se teď úplně cejtím hrozně důležitě 😃! Joo, "čokoládu" jsem zkoušela jen jednu, ale to byl fakt krok vedle, tady se to celkem dá :)

      Vymazat
  6. I follow you # 74 ,follow back?

    https://bubasworld.blogspot.com/

    OdpovědětVymazat
  7. Jako jsou fajn, ale souhlasím, jsou tam věci, které mi vadí. Oproti mým milovaným Les Chocolats jsou tyhle daleko matnější a daleko víc vysušují :/ takže bez té výše zmíněné přípravy to fakt nejde. Nicméně drží a to je hlavní :)

    OdpovědětVymazat

Těším se na Vaše komentáře!

Contact me: ShelfOfBeauty@gmail.com
All rights reserved. Používá technologii služby Blogger.