IUVENIO - NANO technologie ve službách skincare

Ahojte, 

v dnešním článku Vám výjimečně nebudu hned na začátku slibovat, že se to pokusím na maximum zkrátit, protože za a) se to stejně skoro nikdy nepovede a za b) si tyhle produkty, které jsem poslední cca 3 týdny testovala, rozhodně zaslouží víc prostoru, než jen pár písmenek. I pro mě tohle totiž byla absolutní novinka a nikdy jsem nic podobného ještě nezkoušela. A že já jsem toho už zkoušela...




Představte si, že si objednáte na internetu koncentrované pleťové sérum. Balíček přijde, vy to vybalíte, a místo klasické lahvičky s pipetou nebo pumpičkou na Vás vypadne něco, co vypadá jak platíčko prášků proti bolesti. Velkých prášků- Teď Vám to možná přijde jako hloupý vtip nebo totální sci-fi, ale možná je na čase si zvykat, že takhle může, a pomalu taky začíná, vypadat skincare budoucnosti. A přesně takový produkt pocházející z dílny značky Iuvenio si dneska představíme opravdu detailně. 


NANO Pleťové a oční sérum

Co to vlastně je?

Blistr s bílými kolečky tenoučkými jako list papíru, ve kterém si namícháte vlastní absolutně čerstvé sérum. "Tabletka" jsou vlastně slisovaná suchá nanovlákna vyrobená přímo z aktivních látek, jako jako jsou nízkomolekulární kyselina hyalurovnová, peptidy, niacinamid (vitamín B3), vitamíny C a E a panthenol. Rozdíl oproti běžným "tekutým sérům" je ten, že tady nejsou aktivní látky do nosné tekutiny séra přidány, ale přímo ho tvoří. Koncentrace účinných látek je tak vyší a jejich působení na pleť je díky aplikaci ihned po aktivaci séra podstatně výraznější. Navíc díky suché podobě sérum neobsahuje žádné konzervanty, nejsou totiž potřeba. A díky tomu je na minimum snížené riziko podráždění pleti. 




Co obsahuje? 

Celou "tabletku" séra tvoří slisovaná nanovlákenná kombinace několika účinných látek, mezi které patří například: 
- Kyselina hyaluronová - díky použití nízkomolekulární kyseliny hyaluronové je zajištěno, že se účinné látky dostanou i do hlubších vrstev pokožky
- Peptid Clodessine - aktivace ochranné a detoxikační mechanismy pleti, redukuje vrásky a zvyšuje elasticitu pleti
- Peptid Recelline - chrání kožní buňky, pomáhá celkovému zklidnění a zlepšování textury pleti
- Vitamín C - rozjasňuje pleť, neutralizuje volné radikály. O vit. C je všeobecně známo, že při kontaktu se vzduchem rychle ztrácí účinnost. I proto se často setkáme v kosmetice s tím, že vitamín C se často v nějakých koncentrovanějších formách vyskytuje ve formě jednorázových kapslí. 
- Vitamín B3 - známější pod názven Niacinamid - působí proti stárnutí pleti a pomáhá s redukcí tvorby vrásek
- Vitamin E, Panthenol - zklidňující a protizánětlivé účinky

Jak se používá?

Z platíčka se oddělí jeden blistr. Následně se odstraní krycí fólie, ale obsah nevyndaváme, necháme ho v obalu. Následně k tabletce nakapeme pomocí pipetky, která je součástí balení, cca 8-12 kapek obyčejné vody. Množstvím přidané vody určujeme koncentraci séra.  Nanovlákna se začnou okamžitě rozpouštět. Vzniklou směs promícháme prstem a můžeme začít nanášet na odlíčenou a vyčištěnou pleť. Celý postup namíchání a aplikace séra + dalších produktů od Iuvenio můžete shlédnout v 90 vteřinovém videu u mě na Instagramu. Sérum se doporučuje používat obden, v případě intenzivní kúry každý den, zda ale ráno nebo večer, to je jen a jen na Vás. Myslete ale na to, že sérum byste měli nechat úplně vstřebat (cca 10 -15 minut), než budete nanášet další péči v podobě denního nebo nočního krému. 




Výsledky

Já jsem vypoužívala jedno balení NANO séra a to stylem, že jsem aplikovala každý druhý den večer. Vzhledem k tomu, že sérum obsahuje i látky, na jejichž projev účinku je potřeba čekat podstatně déle, než 2 týdny, určitě po jednom balení nečekejte zázraky, omládnutí o 10 let a zmizení všech vrásek. Při stanovování péče o pleť je potřeba vždy mít nějaká reálná očekávání. Nejrychleji lze zpozorovat účinek u kyseliny hyaluronové. Pleť byla při používání séra opravdu krásně hydratovaná a vypnutá, což z dálky opticky působilo, že se mi i zmenšila moje legendární vráska na čele. Samozřejmě, že nikam nezmizela, ale čím míň je vidět, tím líp. Obecně bych NANO sérum doporučovala zařadit několikrát do roka jako takový booster, něco extra, čím svoji běžnou péči ještě víc nakopnete a podpoříte. Např. pokud dlouhodobě používáte péči s obsahem vit. C, věřím, že občasná aplikace zvýšené silnější koncentrace místo vašeho obvyklého přípravku nebude na škodu. Já se k dalšímu kolečku s NANO sérem vrátím asi zase na podzim, protože taková "generálka" po létě a příprava na zimu rozhodně nebude na škodu. 


URBAN Cleanser

Čistící gel a péče o pleť v jednom kroku – pro hektický život ve městě.“, tak popisuje tenhle produkt web IUVENIO. Musím říct, že jsem se nechala nachytat. Já nejsem člověk, co by zrovna četl návody, a už vůbec ne návod na to, jak použít gel na obličej. Vždyť jako co se na tom dá zkazit? Takže klasika, pumpla jsem gel na Foreo, a nic. Ono to nepění. Ehm, cože?...vypínám Foreo...vracím se k té lahvičce..."naneste na vatový tampon a setřete jím nečistoty z obličeje"...aha, chyba v matrixu...tak znova a lépe. Tenhle gel se používá jak micelárka. Odličujete se pomocí tamponů. Jde to celkem snadno. Gel se nemusí oplachovat, obsahuje v sobě aktivní látky, které mají posilovat kožní bariéru a dodávat pleti hydrataci, mně ale přišlo, že po použití lepím, takže jsem oplachovala. Já teda oplachuju všechno, i to, co se skutečně nemusí. Síla zvyku. Tenhle gel by měl zvládnout i makeup. S tím se dá souhlasit tak napůl. Z tváře to setře všechno, řasenka a tekuté matné rtěnky jsou ale docela nad jeho síly. O gelu se více dočtete zde.




FRESH Toner

Pokud jsem si kromě NANO séra něco fakt zamilovala, je to tohle tonikum! Bože, to je teda perfektní. Ve složení tohohle produktu najdete pouhopouhých 7 ingrediencí, ale efekt je teda úžasnej! Po použití tohohle tonika máte chuť se se svou pletí mazlit a hladit se po tvářích, tak hebká ta pleť je. Tonikum se má používat klasicky, tj. nanést na vatový tamponek a přetřít obličej, ale tady je mi líto každé kapky, která by měla přijít na zmar a proto se tu držím metody, kterou často můžete vidět u asijské skincare. Tonikum neroztírám po tváři vatou, ale nakapu si ho do dlaně a vtlačím do obličeje. Nejen, že tím snížím množství produktu potřebného na jednu aplikaci, taky ušetřím nějaké ty tamponky a to se počítá. 




Na testování jsem od Iuvenia měla ještě Vital hydratační krém a vzorek Crosslinked séra, ale ty používám příliš krátce na to, abych sepsala nějaké hodnocení. Update ohledně krémů proto po spotřebování přidám na Instagram. 


 


Zaujal Vás některý z produktů? Určitě mrkněte na webové stránky www.iuvenio.com, kde si můžete dopodrobna přečíst o všech použitých technologiích a kombinacích účinných látek. Pokud Vás tahle skincare začíná víc a víc zajímat, můžete se zapojit do soutěže o jednu sadu produktů, která obsahuje: Urban Cleanser, Fresh Toner, NANO sérum a vzorek Crosslinked séra. Soutěž probíhá na mém Instagramu do neděle 12.7.2020.


* Spolupráce s iuvenio.com. Zaslání produktů k otestování v rámci spolupráce nemá vliv na jejich hodnocení, recenze vychází z mých osobních zkušeností. 




6 komentářů:

  1. Kosmetika vypadá zajímavě, to tonikum je věřím opravdu super! :)

    OdpovědětVymazat
  2. O takových vymoženostech jsem snad ještě ani neslyšela. Moc se mi zamlouvá to sérum, to bych ráda zkusila. :)

    Tereza's journal

    OdpovědětVymazat
  3. Velmi mě zaujalo to sérum. Líbí se mi ten nápad, je to zase něco jiného, nového. Značku nepoznám, ale její produkty vypadají dobře.
    Povídání nejen o kosmetice

    OdpovědětVymazat
  4. Já jsem vyzkoušela a připadá mi super. protože trpím rozáceou, tak tohle sérum mi dává možnost pečovat o svou pleť a současně ji moc nestresovat:)

    OdpovědětVymazat
  5. Tyjo, takhle značka je pro mě úplně neznámá.. :)

    OdpovědětVymazat

Těším se na Vaše komentáře!

Contact me: ShelfOfBeauty@gmail.com
All rights reserved. Používá technologii služby Blogger.