Malé, ale šikovné? Přesně takové jsou tyhle produkty ideální na cesty!

Ahojte,

dlouho, ale hodně dlouho tady nebyl žádný článek. Hodně věcí se událo, nastoupila jsem do nové, hodně časově, ale i fyzicky náročné práce a ta síla a chuť sednout si k psaní nějak prostě nebyla. Dneska mám pro Vás recenzi produktů, které mám všechny z parfumerie Elnino a mám je doma skoro rok. Vybírala jsem je loni, na začátku covidové pandemie a doufala jsem, že se mi je podaří vyvenčit na nějaké dovolené. To se dosud nepovedlo, ale jsou to všechno kousky, které si zaslouží pozornost, a tak budu věřit, že pokud třeba právě teď pokukujete o nějakém praktickém skladném kousku na cesty, ať už po ČR nebo cizích krajích. 




Clarins 8 Colour Travel Exclusive

Pokud letíte na dovču a máte 23kg kufr jen pro sebe, věřím, že velikost a praktičnost paletky očních stínů až tak neřešíte a vezmete si klidně dvě. Nebo i 3. Většina mých letních dovolených se ale odehrává v Tunisku, u rodiny partnera, a vzhledem k tomu, že letadlem potřebujeme krom oblečení přepravit i dárky pro rodinu, nějakou tu flašku a cestou zpátky zase naopak zásoby tuniských lahůdek na celý rok, tak já řeším každý gram a každý centimetr. Tahle paletka nepatří svým obalem mezi klenoty, ale to ani nebylo cílem. Naopak co se týče využití místa v paletce, je využití na maximum. Žádné velké mezery mezi pánvičkami, žádný volný prostor, paletka má na výšku nějakých 6-7mm, obsahuje zrcátko a full size pánvičky (ale logicky nižší gramáž). 




Barevné složení je pro mě ideální. Světlé stíny nejsou nijak extra pigmentované a výrazné, ale na propojení a sjednocení, případně zjemnění přechodů paráda. Navíc, pokud během dovči nachytáte nějaký ten bronz, tu světlou část najednou opravdu oceníte. Tmavší část paletky nenechá moc prostoru pro extra kreativní looky, ale stíny jsou hezky pigmentované a super se s nimi pracuje. Navíc si téměř každý najde v odstínech i barvu, kterou může dokreslit bez problémů i obočí, takže zase o produkt méně do kufru. Yes! Pokud chcete být extra minimalisti, 2. a 3. nejsvětlejší stín poslouží i jako rozjasňovač. Stíny jsou hodně jemně namleté, takže se nemusíte bát žádných glitrových fleků. Praktický multifunkční kousek, který se na cestách rozhodně neztratí a svoji práci odvede víc, než dobře. Paletku naleznete zde, ale pozor, bývá často vyprodaná. 


Pupa Milano Vamp řasenka

Značka Pupa je pro mě velkou neznámou (a už několik let si říkám, že bych to měla napravit, tak třeba se konečně rozhoupu). Řasenka Vamp je mojí první zkušeností s touhle italskou dekorativkou a musím říct, že je to milé překvapení. Barva je černočerná, až překvapivě hodně. Není to ale vůbec na škodu, jen ten pohled je fakt intenzivní a pokud jste světlovlasí ředitelé vápenky, bude na Vás efekt působit až hodně tvrdě. Řasenka má kartáček tvaru přesýpacích hodin a ten mi teda sedí hodně. 




Má tenhle tvar ráda, protože podle mě ideálně obalí všechny řasy. Řasenka má celkově trošku sušší texturu, ale už dál nevysychá, mně se s ní pracuje dobře. Během covidu jsem začala svoje řasenky dělit ne podle efektu, který na řasách vykouzlí, ale na vydrží celodenní nošení respirátoru a funění si pod oči, nebo nevydrží? Tahle patří mezi držáky. 




Nejsem si sice jistá, že by na řasách přežila sledování Titanicu, ale celý den v práci a nějaká ta kapka potu s ní ani nehnou. A co víc, skvěle se odličuje. Jakože fakt snadno. Myslím, že na premiéru s Pupou jsem si nemohla vybrat líp!


MaxFactor Lipfinity Designer Palette

Jestli mám něčeho doma hodně, ale fakt hodně, jsou to rtěnky. Bez diskuze. Jsem na ně ulítlá, miluju barevný rty a pokud mě sledujete na Instagramu, asi jste si všimli, že se Vám teď snažím ukázat fakt hodně rtěnek na rtech a každý druhý příspěvěk je swatch rtěnky. Předpokládám, že si teda dokážete představit, jak trpím, když si mám sbalit jen miniaturní kosmetickou tašku, kam se mi rtěnek vejde jen pár.




Když jsem na webu Elnina viděla tuhle paletku, bylo jasno, že příště budu cestovat právě s ní. Je malá, skladná, ale vydá za třicítku rtěnek! Pět barev, matující top + 2 třpytivé topcoaty. To máme hned 20 variant. A ty barvy mezi sebou můžete i míchat, takže i na měsíční dovolené můžete mít sice jednu paletku stínů, ale každý den jinou rtěnku. Měla jsem strach, aby to nebyla jen paletka červených mastných podivných balzámů (to se mi totiž stalo u Catrice, brr), ale Max Factor dostál své pověsti a kvalitou nemám paletce co vytknout. 




Snad jen to, že ten štěteček je takovej fórovej (u většiny značek nechápu, proč tam ty aplikátory vůbec dávají, bývají k ničemu). Ale s vlastním štětečkem nebo i prstem si poradíte taky. A za ty peníze? Není vůbec o čem uvažovat. Navíc je tohle ideální řešení i v případě, kdy svoji milovanou rtěnku za X stovek prostě nechcete ztratit, zničit, obalit v písku, rozpustit na slunci... (doplň libovolnou rtěnkovou katastrofu)...





*Barterová spolupráce s Elnino.cz. Zaslání produktů k otestování v rámci spolupráce nemá vliv na jejich hodnocení, recenze vychází z mých osobních zkušeností. 


5 komentářů:

  1. Děkuju za článek, ta paletka rtěnek to je přesně něco pro mě. Oči si nemaluju, ale vždycky si chci i na dvoudenní dovolenou vzít ideálně všech svých 40 rtěnek!! A koukala jsem, že stojí asi 70 korun, to je mazec! Hezké leto, Týna

    OdpovědětVymazat
  2. Obě paletky mají moc pěkné barvičky, avšak nejvíce mě zaujala řasenka :)

    OdpovědětVymazat
  3. VAMP riasenku som kedysi mala, veľká spokojnosť. Avšak s paletkou tieňov nemám dobrú skúsenosť a paletka rúžov ma nikdy obzvlášť nezaujala, keďže v lete preferujem balzamy a lesky :)

    ⋒ Návrat ku kozmetike z lekárne - ⋒ Instagram

    OdpovědětVymazat
  4. Paletka vypadá krásně, přesně takové odstíny mám nejraději! :))

    OdpovědětVymazat
  5. Skvelý článok! :) Kozmetiku od značky PUPA mám rada, no už som dlho nič nové neskúšala

    Petra z FRENCHSTYLE | Sleduj ma aj na Instagrame

    OdpovědětVymazat

Těším se na Vaše komentáře!

Contact me: ShelfOfBeauty@gmail.com
All rights reserved. Používá technologii služby Blogger.