GAME OVER IV: Totální propadáky, ale také geniální kousky, o kterých se skoro nemluví!

Ahojte, 
pokud mě sledujete na Instagramu (https://www.instragram.com/shelfofbeauty), tak víte, že já svoje spotřebované produkty vždycky ukazuju v rubrice Game Over. Nějak mě to ale na insta poslední dny (ehm, spíš měsíce) přestává bavit a zase mě nějak chytlo psaní. A tak si rubriku o "odpadcích" alias spotřebovaných produktech přesunu sem. Hodnotit budu desítku produktů a to jak slovně, tak i na škále hvězdiček, kdy 5⭐️ je totální pecka a 1⭐️ je naopak totální průšvih. Sice to vždycky všude říkám, i píšu, ale opakování je matka moudrosti, a tak si to neodpustím ani tady. Moje hodnocení je subjektivní a vychází čistě pouze a jen z mojí osobní zkušenosti s používáním daného produktu. To, že mně něco nesedí a Vám naopak vyhovuje je úplně v pořádku a to, že já tady něco zdrbu neznamená, že to hned vy musíte letět hodit do koše. Některé produkty jsem si koupila, některé dostala v rámci spolupráce. Způsob, jakým se u mě produkt ocitl nemá na hodnocení žádný vliv. To jen pro pořádek a teď už jdeme na to. 





Borotalco Soft Antiperspirant Talc and Pink Flowers

Borotalco jsem měla docela dlouho na wishlistu věcí, který musím někdy zkusit. Pak jsem chytla nějakou akci v Rossmanu a koupila. Hele, jsem absolutně spokojená. Poslední cca 2-3 roky jedu antiperspiranty převážně v kuličce a tohle fungovalo skvěle. Vůně jemná, takže nepřebije parfém, ochrana i ve vedrech absolutně spolehlivá (a že já se potím dost). Nelepí, nědělá fleky na oblečení, nehrudkuje v podpaží a nijak nedráždí ani na čerstvě oholené kůži. Jediné mínus je vyšší cena, běžně kolem 140,-. Zakoupeno v Rossmannu. 
Hodnocení: ⭐️⭐️⭐️⭐️




Trend It Up Rosy Touch Makeup

Říká se tomu makeup, píše se na tom makeup, za mě je to spíš takový tint. Určitě není vhodný na mastnou pleť. Já mám pleť suchou, ale mám ráda takový ten glowy finish a tenhle produkt ho uměl. Krytí je hodně lehké, jedná se spíš o sjednocení. Vhodný spíš pro pleť bez velkých nedokonalostí. Vhodný na každodenní nošení pro někoho, kdo neholduje extrémnímu krytí a nepotýká se s velkou fyzickou námahou. Byl příjemný, hodně hydratační, ale dobrala jsem ho a další nutně nepotřebuju. Nenadchne, neurazí. Koupeno v DM, cena cca 130 Kč. 
Hodnocení: ⭐️⭐️⭐️


Essence Long Lasting Eyeliner

Automatická vysouvací tužka v jemně fialové třpytivé lila barvě. Ještě v ní něco málo je, ale mám jí doma snad od studií a už je to hodně dlouho, co jsem promovala... Tyhle tužky se s obměnou odstínů u Essence drží, a jsou skvělý, za 40 korun nemají v drogériích v téhle cenové kategorii moc konkurentů. Tenhle konkrétní odstín držel i ve vodní lince, nikam necestoval, nelámal se, nevysychal. Jen prostě zestárnul. Pokud chcete třeba zkusit nějakou neobvyklou barvu a nechcete hned vyhodit pár stovek za nějaký high end s nejistým výsledkem, běžte do Essence, nebudete litovat. Koupeno v dnes již neexistujícím DMku na vesnici. 
Hodnocení: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️




Pantene Boost Irresistible Volume

Long story short. Došlo mi doma moje oblíbený tužidlo. Jela jsem do prvního DMka, říkám si: "Nebuď konzerva, seš beauty blogerka, zkus něco novýho." Tak jsem šáhla po tomhle a za 2 dny jela do toho DMka znova pro osvědčenou klasiku (o té jindy). Tohle je totální průser, ale jako mega. Vlasy slepený, jak kdybych si tam vylila cukrovej sirup, vysušený jak po 3 týdnech u moře bez kondicionéru. A  jako bonus to dělá bílý mikrocucky, takže obratem vypadáte, jak kdyby vám do vlasů nasněžilo. Což je v létě celkem nepravděpodobný, takže si obratem každej pomyslí, že máte lupy. Hnus, odpornost, svědila mě z toho hlava, nikdy víc. Je to moje několikátá blbá zkušenost s Pantene. A tahle byla zdaleka nejhorší!!
Hodnocení: ❌ ani tu jednu hvězdičku si to nezaslouží


Nivea Hyaluron Cellular Filler Makeup

Jo, tohle měla být podle reklamy brutální hitovka. Přislo mi to kdysi na testování od holek z Arome. To, co je na fotce, je druhý nejsvětlejší odstín. Sorry jako, ale takovou barvu nemá půlka naší republiky ani po návratu od moře, natož normálně. Odstíny jsou mimo, ale to jen doplňuje to, jak mimo je celej ten produkt. O nějaké hydrataci se mluvit nedá. Já mám suchou pleť, já jsem podle popisku cílovka. No vypadala jsem jak pomeranč s loupajícím se ekzémem. Zvýraznilo to úplně každou mikronedokonalost, dělalo to masku, zalezlo to úplně všude, do každý vrásečičky, kterou měla ta kyselina hyaluronová jakože aspoň opticky vyplnit. Když se to zapudrovalo, bylo to ještě 100x horší. Dík obsahu hydratační složky to nešlo ani rovnoměrně nanést, vždycky někde kus chyběl a při pokusu o další vrstvu to zrušilo tu vrstvu předtím. Tenhle nepovedený kosmetický žertík má navíc svého bratříčka v podobě cushion verze, což je nemlich to samý, rozuměj stejně blbý. Vrcholem všeho je cena, která se o tohohle vtipu pohybuje aktuálně kolem 6 stovek. 
Hodnocení: ⭐️




Lactacyd Fresh ubrousky pro intimní hygienu

Jak mi jejich intimní emulze absolutně nesedla, tak ubrousky mají podle mě nejlepší na trhu. Není to věc, bez které nemůžete žít, ale já jsem zvyklá tuhle fresh verzi mít v autě, v kabelce i ve svém cestovním kitu do letadla. Ten chladivý pocit nemusí vyhovovat každému, ale já ho při dlouhém ulítaném dni v práci nebo při dlouhých cestách v autě fakt oceňuju. Ubrousky jsou z jemného, ale pevného materiálu, nevytahují se a nepouští vlákna. V balení jich je 15 a díky tomu ho spotřebujete včas bez toho, že by vyschlo. Cena není zrovna nejnižší, pohybuje se kolem 70 Kč. Nakupuju je proto zásadně v akcích, a to buď, když jsou za ně v DMku extra body a nebo online, kde se dají koupit kolem 50 Kč. Vzhledem k tomu, že se nejedná o produkt denní potřeby a nevypotřebuju 5 balení za měsíc, tak je ta cena snesitelná. 
Hodnocení: ⭐️⭐️⭐️⭐️




Elsève Hyaluron Plump šampon & kondicionér

Že jsou v L'oréalu na šampony machři, to se celkem ví. Ale fialovou hyaluron řadu považuju za absolutní masterpiece a nechápu, proč se o ní skoro vůbec nemluví! Máme tady superhydratační ikonu Olaplex, ale víte, kolika lidem vadí, protože je to prostě až moc? Je to na ně těžký a vlasy se jim obratem zmastí, takže se ten kýžený efekt nekoná? Tahle řada je moje aktuální číslo 1 v péči o vlasy! Ano, odsunula opěvovaný Olaplex do pozadí. Není převoněná, nezatěžuje vlasy, snadno se nanáší, nepotřebujete jí půllitr na dvě umytí, pění tak akorát, snadno se vymývá a nechává prostě nádherný vlasy! O tom, jak často si vlasy musíte umýt, velmi často rozhoduje i technika mytí (kterou jsem i já měla donedávna úplně blbou). Vlasy se po ní skvěle rozčesávají, jsou hebké, lesklé, snadno se fénují a upravují. Ano, padají ze mě samá superlativa, já jsem totiž fakt nadšená! První balení jsem dostala v rámci spolupráce od českého zastoupení L'Oréal Paris. Od té doby jsem dokupovala další 2 sady na Pilulce, kde měli akci 1+1 na dárková balení a vyšlo to tak úplně na pár korun. No, a jsem skoro na dně poslední dvojice šampon+kondicionér a jak jsem donedávna byla celkem šamponový dobrodruh, co furt něco zkoušel, tak aktuálně nemám potřebu zkoušet nic. Miluju tu vůni, ten efekt a nic jinýho teď nechci a nepotřebuju!
Hodnocení: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️




Nuxe Rêve de Miel tělový peeling

Od Nuxe jsem toho z medové řady testovala hodně. Fakt hodně. Dostala jsem ji skoro celou v rámci spolupráce s eshopem Elnino. Peeling sám o sobě byl dobrý, práci udělal, zrníčka byla jemná, neškrábala, míra exfoliace byla tak akorát, pokožka byla po peelingu hezky prokrvená i vyživená. Navíc měl skvělou konzistenci. Osobně mě neuchvátila ta vůně, ale to je tak strašně individuální věc, že to do hodnocení nezahrnuju. Obrovské mínus tohoto produktu je ale balení. Je to dóza, a do té se musí hrábnout rukama. Ve sprše do ní snadno nalijete i vodu. No a bohužel se stalo to, čeho jsem se obávala, ten produkt se cca v polovině zkazil. Změnil texturu, konzistenci i vůni a já jsem ho tak musela chtě nechtě vyřadit. Funkčně nemám co vytknout, ale balení to celé kazí.
Hodnocení: ⭐️⭐️⭐️




Renovality denní pleťový krém

Renovality je český rodinný podnik, díky kterému jsem propadla olejům, naučila se brát doplňky stravy a vzala na milost přírodní kosmetiku. Tenhle krém je pecka. Sametová textura, okamžitě se vsákne, velmi jemně voní, má nekomedogenní složení, hydratuje po celý den, člověk se po něm neleskne, pod makeupem se nedrolí a nedělá ani žádnou jinou neplechu. Nikdy jsem na něj neměla žádnou reakci, skvěle se snáší s jakýmkoliv podkladovým hydratačním sérem, jde na něj navrstvit olej nebo další krém v případě, že potřebujete tu hydrataci v pleti pořádně uzamknout. Minimalistická vzduchotěsná dóza s pumpičkou pro přesné a čisté dávkování. Balení mi vydrželo cca měsíc a půl denního používání a aktuálně mám doma otevřené už další a objednala jsem si už ještě jedno další do zásoby. Když se náhodou stane, že třeba testuju něco jiného a nedopadne to úplně dobře, Renovality krém je jistota, že za pár dní bude obličej zase v pohodě. 
Hodnocení: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️




Tak to je první desítka, ale nebojte, další díl čekejte brzy, mám tu tašku fakt úplně plnou a přes Vánoce mi doma to skladování prázdných obalů asi neprojde :). Mám tu schované i obaly od věcí do domácnosti, ale nevím, jestli by Vás zajímalo i to. Dejte mi klidně vědět do komentářů. 

P. S. U Game Over recenzí to nejsou extra nablýskané produkty, spíš naopak, většinou nesou velké stopy používání. Ale nechci Vám tu ukazovat fotky, jak z reklamy. Aspoň vidíte, jak se obal při používání reálně ničí. Věřím, že u tohoto typu článku to pochopíte a nevadí Vám to. Nebo? 

3 komentáře:

  1. Ty použitý obaly jsou náhodou supr, aspoň je vidět, že to fakt používáš, na jako některý influenceři co toho dostávaj tuny a pak jen všechno chválej.

    OdpovědětVymazat
  2. Škoda, že některé produkty tě moc neoslovily, ale jsem ráda za takovou recenzi. Aspoň vím, čemu se při nákupu vyhnout. :)

    OdpovědětVymazat
  3. Váš příspěvek mě nechal hodně k zamyšlení. Díky za intelektuální podnět!

    OdpovědětVymazat

Těším se na Vaše komentáře!

Contact me: ShelfOfBeauty@gmail.com
All rights reserved. Používá technologii služby Blogger.