Program obnovy pro Vaše vlasy. Tak zní heslo řady ELSEVE Full Resist...

Ahojte,
jak už to tak na podzim bývá, objevuje se na poli beauty tolik novinek, že to jeden ani pomalu nestíhá sledovat. Většinou se na nás od září ve velkém začnou valit adventní kalendáře, vánoční limitky (Jako vážně je potřeba Vánoce přivolávat už těsně před koncem léta?!?) no a taky spousta nových kolekcí, které mají o něco vyšší ambice, než za pár týdnů až měsíců z pultů obchodů zase zmizet. 




Program obnovy pro Vaše vlasy

To je heslo, které má ve zkratce charakterizovat řadu ELSEVE FULL RESIST od L’Oréal Paris. Možná si říkáte, že Vám to zní nějak povědomě. A máte pravdu, tahle řada je na trhu od jara 2020. Ale až nyní, v říjnu, je konečně kompletní. Doposud byl v nabídce šampon, kondicionér a bezoplachový krém, teď řadu doplňuje a uzavírá navíc ještě víceúčelová maska. Jak použít šampon a kondicionér, to je asi všem jasné, a tak přeskočíme rovnou k masce, která je bez silikonů a obsahuje všechny 3 klíčové složky, o kterých se rozepíšu za chvilku. Super je, že masku lze použít i na pokožku hlavy, kde při jemné masáži působí stimulačně na růst vlasů. A dále jí lze použít klasicky do délek, ale také jako bezoplachovou péči pro dodání extra výživy. A u péče, která se nesplachuje vodou ještě zůstanu. Posledním krokem v celé rutině by měl být krém Full Resist Brush Proof, který chrání vlasy před lámáním během česání a tepelného stylingu a je možné ho použít na mokro i na sucho.




Klíčové složky

Arginin

Arginin je přirozeně se vyskytující aminokyselina. Je semi-esenciální, to znamená, že její kompletní potřebu si tělo není zcela schopno obstarat samo, proto je potřeba ho do těla částěčně dostat potravou nebo doplňky stravy. V kosmetice je využíván pro svou schopnost urychlit obnovu buněk a jako látka zadržující vlhkost (efekt “kondicionéru”). 

Biotin

Biotin neboli také vitamín H (nebo B7) je tzv. vitagen, což je látka sloužící tělu jako zdroj energie a stavebního materiálu. Nízká hladina Biotinu má za následek ztenčovánu vlasu, jejich zešednutí a v neposlední řadě také vypadávání. Biotin je jednou z hlavních složek doplňků stravy, které mají za cíl zpevnit a posílit vlasy, případně obecně zlepšit jejich kvalitu a podpořit růst. Bohužel, aktuálně neexistuje dostatek vědeckých studií, které by potvrdily, že čím víc biotinu, tím víc vlasů co se růstu týče. Zato rovnice nedostatek biotinu=žádná hustá hříva (vypadávání vlasů) už byla vědecky potvrzena mnohokrát. Takže lepší neriskovat 😃. 




Vitamin B5 

Neboli kyselina pantothenová a nebo také vitamín krásy. Prokazatelně urychluje hojení a regeneraci, zabraňuje stárnutí kůže a zlepšuje stav vlasů. Vitamin B5 jen v našem těle úplně všude a má zásadní vliv na správné fungování mnoha životě důležitých chemických procesů.


Já mám kompletní řadu doma. Jsem zvědavá, jak se moje vlasy po spotřebování změní. Než se ale dostanu na dno, bude to ještě nějakou chvíli trvat. Proto určitě sledujte můj Instagram, ať Vám závěrečná recenze neunikne. 


Kompletní řada Elsève Full Resist obsahuje: 

Masku Elsève Full Resist - 300 ml - novinka
Šampón Elsève Full Resist - 250ml nebo 400ml




*Barterová spolupráce s L'Oréal Paris . Zaslání produktů k otestování v rámci spolupráce nemá vliv na jejich hodnocení, recenze vychází z mých osobních zkušeností. 

5 komentářů:

  1. Celá řada vypadá skvěle. Líbila by se mi hlavně ta vlasová maska.
    Povídání nejen o kosmetice

    OdpovědětVymazat
  2. Od Elseve používám jinou řadu, ale i tato nevypadá vůbec špatně! :)

    OdpovědětVymazat
  3. produkty vypadají skvěle, už jsem pár recenzí četla a uvažuji nad jejich koupí :-)

    Vitamínové doplňky z eshopu Biome.cz

    OdpovědětVymazat
  4. Já zkoušela tu řadu Dream Long a byla jsem s ní moc spokojena.
    Jak říkáš novinek je spousta, ale mě to nechává naprosto chladnou :D

    OdpovědětVymazat
  5. Musím říct, že tahle značka mě vždy příjemné překvapila svými kondicionéry. Ještě jsem snad nevyzkoušela účinnější na rozčesávání vlasů. Bohužel ale asi těmi dlouhými roky používání kosmetiky plně silikonu a bůh ví čeho ještě mi začaly strašně padat vlasy a udělalo se mi několik lysinek. Přemýšlím o jejich zakrytí takhle. Ale v první řadě bych potřebovala vyřešit tu příčinu. Používám už od té doby jen přírodní přípravky.

    OdpovědětVymazat

Těším se na Vaše komentáře!

Contact me: ShelfOfBeauty@gmail.com
All rights reserved. Používá technologii služby Blogger.