Super Stay Matte Ink Coffee Edition: limitovaná kolekce ikonických rtěnek od Maybelline inspirovaná kávou

Ahojte, 

doufám, že se Vám zatím v roce 2021 daří a všechno zvládáte. Já mám teď trošku hektický období, protože dnešní den je zároveň dnem mého nástupu do nové práce. Bude to makačka, ale taky pořádná výzva. Vrhám se do odvětví, ve kterém jsem ještě nikdy nepůsobila. Všechno pro mě bude nové a určitě se moje běžná denní rutina s touhle prací hodně změní. Jedna věc se ale nezmění, moje láska ke kosmetice a neustálému objevování novinek. 




Rtěnky Super Stay Matte Ink není potřeba nijak zdlouhavě představovat, jsou na trhu už několik let a našly si spoustu příznivců. I já jsem o nich na blogu už několikrát psala, o Marvel edici tady a úplně poprvé už kdysi dávno tady


Káva nejen v hrnku...

Nedokážete si svůj den představit bez několika hrnků toho nejvoňavějšího životabudiče na světě? A štve vás, že Váš hrnek každý hned pozná, protože na něm máte nezaměnitelné rtěnkové značení? S limitovanou kávovou edicí těchto rtěnek už se značkování hrnku obávat nemusíte, rtěnka po zaschnutí zůstane pouze tam, kde ji chcete mít, to znamená na rtech. Aplikátor je stejný jako u klasických Super Stay Matte Ink. Je ve tvaru kapky, která má uprostřed mezeru. Ta mezera zachytí dostatek barvy na pokrytí obou rtů a pomocí špičky lze krásně vykreslit konturu. 




Každý z kávových odstínů navíc krásně voní, odstíny i vůně byly inspirovány každý jinou kávou nebo kávovou specialitou. Kolekce obsahuje celkem 6 odstínů, v Evropě se prodávají 4. Ty dva nejtmavší, připomínající zatraceně silné ristretto, si k nám cestu neprobojovaly. A jak tedy čtyřka kávových rtěnek vypadá?


255 Chai Genius

Je ze všech barev nejsvětlejší a má ještě poměrně blízko ke klasické nude rtěnce. Odstín je víceméně neutrální, něco mezi tmavší béžovou a světlejší hnědou. Na hodně světlých typech ale bude podle mě působit až lehce mrtvolně. Vůně téhle rtěnky se mi špatně popisuje, hodně mi připomíná vůni mashmallows rozpouštějících se spolu se šlehačkou do horké čokolády (ale já jsem na popisy vůní nebyla nikdy moc talentovaná). Z celé čtyřky je tahle navoněná nejvíc sladce a docela vanilkově. Jak vypadá na rtech můžete vidět na fotce. 




260 Hazelnut Hypnotizer

Druhý světlý odstín v kolekci. Je o něco barevnější, než Chai Genius, ale pořád se dá považovat za "nahou rtěnku". Tentokrát ke světlému tělovému základu kromě kapky hnědé přibyla kapka růžové. Z celé kolekce tohle považuju za nejnositelnější odstín, který se bude dobře párovat s jemným i výraznějším líčením očí. Vůně zůstává v tomhle případě věrná názvu. Opět celkem sladká, ale je cítit nádech lískáčů. Mám na ně alergii, takže si troufám tvrdit, že jejich vůni (z jasně preventivních důvodů) mám docela nastudovanou. 




265 Caramel Collector

Když jsem si tenhle odstín dala poprvé na rty, první, co mi proběhlo hlavou, bylo: "Vypadáš jak holanďan!" aneb díky mami, že pořád říkáš, že většina holanďanů je rezatá, už se tý představy nikdy nezbavím... Každopádně tenhle odstín mě teda neokouzlil ani za mák. Je to teplá barva s výrazným oranžovo-rezavým nádechem, která mi podle mě vůbec nesluší. Připadám si, jak kdybych si na rty natřela lišku. Musím ale uznat, že ani zdaleka žádnou takovou podobnou barvu ve sbírce nemám. Vůně je u téhle karamelové verze úplně stejná, jako když si do hrnku dáte lžíci karamelovýho sirupu a ještě tam nemáte žádný kafe. Přesně takhle to je cítit. A dokud to v tom hrnku nezalejete náležitou dávkou lattéčka, není to nic moc. Ehm, no, asi jste už pochopili, že tenhle odstín můj novej rtěnkovej BFF prostě nebude. 




270 Cocoa Connoisseur

Ze swatche na ruce byl tohle další odstín, kterému jsem předpovídala u mě ve sbírce budoucnost někde hodně vzadu v šuplíku. Ale nakonec je tohle můj favorit. Není rozhodně pro každého, ale já mám ráda výrazné rtěnky. Syté barvy, které nejde přehlédnout. A přesně taková tahle barva je. Barva rozpuštěný mléčný čokolády s lehce načervenalým zastřením. Nikdy, ale vážně nikdy, bych si tenhle odstín nevybrala ze swatche nebo podle obalu. Ale na rtech jsem z něj hotová, strašně se mi líbí. Vůně je u tohohle odstínů nejméně výrazná a je skutečně kakaová, jako když přisypávám holandský kakao do těsta na bábovku. 




Souhrnně bych ještě chtěla dodat, že ta vůně je cítit z tuby, ale po nanesení na rty je okamžitě pryč. Takže pokud sladkým vůním zrovna neholdujete, nemáte se čeho bát. Výdrž je stejná jako u klasické stále kolekce. Pokud přes den místo kafe nepijete olej a neobědváte ovar, rtěnka vydrží celý den. Pokud byste měli pocit, že je těžká nebo lepkavá na rtech, tady je malá rada: ihned po nanesení rty obtiskněte do papírového kapesníčku a ještě přes ten kapesníček přepudrujte. Lepkavost i pocit, že máte na rtech velký nános barvy, obratem zmizí. Na odlíčení to chce dvoufázový odličovač a nebo si můžete pomoct i balzámem na rty, kterým rty natřete a po pár minutách půjde vše snadno dolů. Já mám pro tenhle účel vyhrazenou nějakou lacinou Baleu za dvacku a funguje to...




Zaujal Vás některý z odstínů? Nosili byste nějaký? Nebo jste naopak našli odstín, který byste si na sebe v životě nevzali? Budu se těšit na Vaše komentáře :)!



*Barterová spolupráce s Maybelline Česká Republika. Zaslání produktů k otestování v rámci spolupráce nemá vliv na jejich hodnocení, recenze vychází z mých osobních zkušeností. 

4 komentáře:

  1. Mne tekuté rúže moc nedržia skôr si kupujem len tuhé rúže

    OdpovědětVymazat
  2. Bohužel mě odstíny rtěnek úplně nezaujaly. Není to zrovna můj šálek kávy :)

    OdpovědětVymazat
  3. Tyhle Super Stay rtěnky si také nemůžu vynachválit, mají skvělou výdrž. Moc pěkné odstíny! :)

    OdpovědětVymazat
  4. Wau tak tie vyzeraju skvelo, ja som teda o nich ešte nepočula. Najviac sa mi asi páči Hazelnut Hypnotizer, a tie dva posledné... no tie by som si na sebe asi nevedela predstavit.

    OdpovědětVymazat

Těším se na Vaše komentáře!

Contact me: ShelfOfBeauty@gmail.com
All rights reserved. Používá technologii služby Blogger.